El Suprem admet a tràmit el recurs de Ciutadans contra els indults als presos polítics

Arrimadas, Carrizosa i Espejo-Saavedra reclamaran que els líders independentistes tornin a la presó

La Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Suprem ha acordat l’admissió a tràmit dels recursos presentats aquest dijous a la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, i dos exdiputats de Parlament de Catalunya contra els indults concedits als presos polítics. A les providències, a les quals ha tingut accés Europa Press, es reclama al Ministeri de Justícia que remeti els expedients d’indult a la Sala en un “termini improrrogable” de 20 dies.

Aquest tràmit suposa la posada en marxa de la iniciativa legal dels diputats de Ciutadans després de comprovar que aquesta no té defectes formals. Es tracta d’un tràmit automàtic, que no avança cap decisió sobre el fons de l’assumpte ni sobre la legitimació per a recórrer, assumptes que es resoldran més endavant.

L’única conseqüència processal d’aquest pas és que obligarà a el govern espanyol a lliurar a l’alt tribunal els expedients d’indult, ja que sempre es reclamen els documents sobre els actes governatius que han estat impugnats perquè puguin ser analitzats.

S’ha interposat un recurs per cada pres per part de Arrimadas i dos dels seus companys de partit, el diputat José María Espejo-Saavedra i el líder de Cs de Catalunya, Carlos Carrizosa, a títol personal, i basen la seva legitimitat en que eren els que estaven “a primera fila” –els tres eren diputats al Parlament en 2017– quan “a través de procediments il·legals es van tramitar les lleis de transitorietat i la llei de referèndum”.

Si bé el presentat avui és un primer tràmit, un anunci d’interposició de recurs, el portaveu de la formació al Congrés i advocat de l’Estat, Edmundo Bal, ja ha avançat que en el procediment demanaran com a mesura cautelar que els nou líders independentistes pel Suprem tornin a la presó mentre resol sobre les seves al·legacions.

Comentaris

  rd 24/06/2021 5:15 pm
  mala gent
  Que no ha entés C,s del Consell d'Europa? 24/06/2021 6:15 pm
  Ho diuen ben clar: alliberament dels presos polítics!!! Serà que no poden suportar la patacada?
   Mala peça 24/06/2021 7:03 pm
   Tan debò sigui la fi dels fasc'stas de ciudadanos i de ines malfollada Quina desgràcia deu ser per la alejandro ser el seu fill
  Pep 24/06/2021 6:47 pm
  Les escombraries actuen de nou
  L'OBSERVADOR ASTORAT 24/06/2021 7:03 pm
  Vilaweb 04/06/2021 Javier Pérez Royo Catedràtic de Dret Constitucional: "........(P)—Per què hi és, aquest problema amb el poder judicial? (R)—Perquè ve de Franco. A Espanya hi ha franquisme. El problema és que queda molt franquisme, i en el poder judicial, moltíssim. És el règim de Franco que encara sobreviu en certa manera, i allà on n'hi ha més és en el poder judicial. ........" Doncs apa tots els Jutges i Magistrats del TS, "Cara al sol" con la "Toguilla" nueva !!
  Que aprofitin, dintre de quatre dies s'hauran de posar a treballar, si en saben, és clar! 24/06/2021 7:17 pm
  Suposo que al presentar el recurs hauran cantat el cara al sol i aixecar el braç com els romans, oi??, bé, els romans i alguns altres també...
  Ricard 24/06/2021 7:24 pm
  Xenofòbia.
  Ramon 24/06/2021 7:29 pm
  Andalusia, la zona d'Espanya amb major rebuig a la puta merda d'indults reversibles al cap de quatre anys i per contraprogramar l'hòstia que ja sabien que els clavaria Europa. Entenguem-nos, no hi ha cap part d'Espanya que no rebutgi clamorosament aquesta merda perquè ells ja la troben massa claudicació, imagina't el percal. Però, ja dic, on més rebuig, Andalusia (no compto les pitjors encara de la província de Logrono perquè les entenc poc representatives en llur mostra).
   Ricard 24/06/2021 8:52 pm
   Bocs fa el mateix, i massa votants que estan estacionats al nostre país, els voten.
  Ramon 24/06/2021 7:33 pm
  Res de franquisme: Espanya. Espanyols. Mireu les dades de l'enquesta que us dic. Els indults, aquesta porqueria pitjor que la que Junqueras ja avisava que se la podien fotre al cul, clamorosament rebutjats per la immensa majoria dels espanyols. El NO als indults no és de "franquistes". Ni tan sols de votants del PP, Vox i els quatre gats que encara votin Colono's. No, no, és molt més que això. Molt, moltíssim vot sociata, que ja ho veurem si continua sent sociata, contra els indults. Contra uns indults així de merdosos. Imagina't l'amnistia! Imagina't un reconeixement del dret a l'autodeterminació! De la taula no en sortirà, no en pot sortir, absolutament res de res. I això ens és bo.
  Horaci 24/06/2021 7:40 pm
  A que juguen tota aquesta trepa ? volen desafiar els organismes de la U.E. ? Volen engegar l'estat espanyol a ser un país com Grècia ? Que vagin fent tontades i potser s'ho trobaran . . . . .
  Sou dolents, pocs catalans us voten 24/06/2021 8:11 pm
  Arrimadas, filla de policia que empaitava i castigava els anti franquistes catalans els anys 70, odies Catalunya com la va odiar el teu pare. Vau marxar-ne... Vaja parlo de tu però us heu ben trobat els de Cs, (heu perdut 30 dels 36 diputats, una meravella) i els del PP (Ui quants catalans uns estimen: un diputat) i els de VOX, (analfabets quan parlen de Catalunya... sols amb els vots dels policies i una quants botiflers més)Tots aquests heu embogit. Quins perjudicis vau tenir el 2017? us van tancar a la presó? la policia espanyola us va pegar? el TC us vol arruïnat? RES de RES, sols l'orgull del segle XIX, que és el vostre orgull, com quan enviàveu catalans a morir a Cuba quan ja havíeu signat la rendició. Quina mala hòst... teniu
  Joan+ 24/06/2021 8:59 pm
  Que vol Andalusia ? Si han viscut tota la vida del paro. Mes els valdria treballar una mica mes, pero per a que ? Si ja tenen algu que els hi paga la festa.

Nou comentari