Celaá adverteix les comunitats del PP que o compleixen la llei educativa o la Justícia les obligarà

La ministra d'Educació esquiva les preguntes sobre la sentència del TSJC sobre el castellà

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha celebrat aquest dimecres l’aprovació definitiva de la LOMLOE, la nova llei educativa que substitueix la Llei Wert. En una roda de premsa al Senat, Celaá ha advertit que les comunitats autònomes del PP –que han dit que maniobraran per evitar-ne l’aplicació als seus territoris- hauran de complir la llei. “En un estat de dret les lleis s’han de complir. No puc ni imaginar que hi hagi una comunitat autònoma que determini no complir una llei, perquè les lleis estan per complir-se i el govern, i en un últim terme el poder judicial, farà que es compleixi”. Celaá ha comparegut just després de la votació per destacar que aquesta és una llei que incorpora noves formes d’educar per a “nous temps”.

“És una llei modernitzadora” ha dit abans d’agrair el suport de totes les forces polítiques que han votat a favor. “Aquesta llei no és una llei en contra de ningú, sinó una llei carregada de futur que ens permetrà transitar en aquest món globalitzat i una societat de la informació que comporta desafiaments a l’educació”, ha conclòs. Ha promès que en el desenvolupament de la llei pretén incorporar les opinions d’aquestes i també de les altres que han mostrat voluntat de fer contribucions.

Pel que fa a les crítiques dels sectors conservadors i de part de l’escola concertada, la ministra ha afirmat que el seu ministeri sempre ha estat disposat al diàleg. Respecte a la sentència del TSJC que imposa un mínim del 25% de castellà a l’escola a Catalunya, ha apuntat que “no té res a dir” perquè el govern espanyol “respecta totes les sentències dels tribunals”.

Nou comentari