El govern espanyol ja canta victòria per un acord amb ERC en la llei audiovisual

Optimisme a banda i banda en la segona vida de les negociacions per la llei audiovisual espanyola entre el PSOE i ERC. Tant el govern espanyol, que ja canta victòria, com fonts dels republicans han expressat aquest divendres la seva confiança que es tancarà un nou acord que permetrà tirar endavant la norma, que és una transposició d’una directiva europea i que ha de regular l’actuació de les plataformes de continguts a l’estat. Després que la setmana passada saltés pels aires el primer acord, que havia permès l’aprovació dels pressupostos de Pedro Sánchez al Congrés amb el vot d’ERC, avui hi ha hagut els primers senyals que les converses per reconduir la crisi comencen a funcionar. L’essència passa per ajuts al finançament de produccions en català, ja que segons el govern espanyol la directiva europea no permet imposar quotes a les grans plataformes –Netflix, HBO i Amazon– perquè tenen la seu fora de l’estat.

El primer indici que la negociació funciona ha sigut que aquest divendres ERC ha votat al Senat amb el PSOE i Podemos, els partits del govern espanyol, per rebutjat els vetos a seccions dels pressupostos, de manera ara ja només queda salvar les esmenes parcials per evitar que calgui tornar a passar els comptes pel Congrés. Tot i que ERC va presentar ahir 16 d’aquestes esmenes, el PSOE pot aprofitar l’aritmètica del Senat per esquivar-les, i els republicans també poden retirar-les si s’arriba a l’acord.

En aquest sentit, en la roda de premsa d’aquest divendres posterior al consell de ministres, la vicepresidenta Nadia Calviño ha assegurat que la llei audiovisual tirarà endavant i que complirà la directiva europea –que segons ella impedeix posar quotes de llengües cooficials a les plataformes multinacionals– i que, alhora, es protegirà el català, el basc i el gallec, amb les quals el gabinet de Sánchez està “compromès”. “La negociació avança”, ha dit Calviño. I l’única concreció que ha fet ha sigut per parlar de “garantir la inversió” en produccions en aquestes llengües. “Estem treballant de forma constructiva per un bon equilibri entre l’impuls d’Espanya com a hub audiovisual d’Europa i l’impuls i protecció de les llengües cooficials, un impuls amb el qual estem molt compromesos”, ha resumit.

També la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha celebrat els vots d’ERC que han permès rebutjar al Senat els vetos als pressupostos presentats per grups de l’oposició i que “els pressupostos segueixin el seu tràmit perquè Espanya compti amb uns pressupostos que donaran estabilitat i confiança al país”.

Comentaris

  Clar Desembre 10, 2021 | 20:19
  Pobreta ERC gestionant la rendició. Ningú els seguirà a encongir la base. Que es fusionin amb el Comuns i el PSC.
   Serafi Bandarra i Grataconys Desembre 12, 2021 | 08:41
   Es lo millor que podrien fer.
  Pep Desembre 10, 2021 | 20:44
  Una altra gran presa de pel a tots els catalans! ERC va d'espifiada en espifiada fins a la derrota final.
  Anònim Desembre 10, 2021 | 21:00
  Esta pava, novata en el hemiciclo es la que se la ha colado a Rufian a pesar de su larga presencia en el Congreso y su verborrea desenfrenada. A mi me daría vergüenza. Me suena Calviño de un tal director de TVE designado por el de la chaqueta de pana para amoldar la televisión publica a los intereses del PSOE. Jamás vi una televisión tan asquerosa tan repugnante tan deleznable como la de aquella epoca.
  Junquerasun Sanchez.155, vulgar Desembre 10, 2021 | 23:08
  Erc.psoe.gal son el mateix, ferrovial junqueras el nazional.psoecialista
  Pedrito Sanchez el señorito propietario de ERC.ESPAÑA.UNA Desembre 11, 2021 | 05:54
  Junqueras pasa el mocho, guapo
  Català Desembre 11, 2021 | 08:25
  Dels renegats botiflers d'ERC es pot esperar tot el dolent i més per a Catalunya.
  No digui ERC diga ERE Desembre 11, 2021 | 10:08
  ERC ha caigut molt baix, ho pagarà molt car
  LLARENA dPENA Desembre 11, 2021 | 19:46
  El Govern Escanyol, segur, absolutament segur, que guanya en aquesta questió, i en totes les que siguin. Sobre tot, mentre negocií amb la gent d'ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC i amb el de les "155 monedes de plata". Segur, perquè aquesta colla no tenen cap interés en que a CAT no tiri endavant la república catalana, sino que ès mantingui la gestoria de la GENE, on els seus responsables pugiun anar tirant mantenint el seus llocs de treballs i, si poden, els de molts de les seves bases i enxufats.
  germamarx Desembre 11, 2021 | 22:03
  tal com estan les coses, cal preguntar-se si NO VOTAR és VOTAR.

Nou comentari