USTEC demana desobeir la sentència que imposa el 25% de castellà

La Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya (USTEC) ha demanat aquest dimecres desobeir la sentència del Tribunal Suprem que obliga la Generalitat a fer que el 25% de les classes es facin en castellà. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha indicat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que és el Departament d’Educació qui ha de triar com s’educa a Catalunya.

Així mateix, la portaveu d’USTEC assegura que la immersió lingüística fa tot el contrari que segregar. Afirma que és un mecanisme que cohesiona la societat catalana i iguala les oportunitats dels alumnes. Així mateix, el sindicat ha demanat ha exigit però a Educació que modifiqui la normativa perquè la defensa d’aquest model sigui més clara i doni totes les eines necessàries als centres educatius. La portaveu ha valorat que la llengua castellana s’aprèn sola i que la llengua que necessita preservar-se és el català, ja que hi ha alumnes que si no l’aprenen als centres educatius no l’aprendran mai a la seva vida.

Per altra banda, Iolanda Iolanda Segura assenyala que l’actual llei educativa espanyola, la LOMLOE, “avala” que la llengua vehicular al nostre país sigui la catalana. No obstant, ha reconegut que és possible que això provoqui que algunes famílies presentin noves denúncies amb la decisió del Tribunal Suprem a la mà.

La portaveu sindical també ha instat el Departament que lidera el conseller Josep Gonzàlez-Cambray a canviar la normativa lingüística per tal que sigui la conselleria qui estableixi els projectes lingüístics, i d’aquesta manera donar certa flexibilitat als centres perquè s’adaptin a la seva realitat. Ha afegit que aquesta seria la millor manera de donar seguretat a escoles i instituts. Per altra banda, Iolanda Segura també veu “insuficient” el pla d’impuls al català presentat fa unes setmanes per l’executiu de Pere Aragonès i la conselleria de Cambray. 

Comentaris

  Gonzalo Novembre 24, 2021 | 13:17
  Desobedeced. Ya sabéis lo que ocurre si no acatas una sentencia judicial. Venga, campeones. Deseoso de que perdais vuestro trabajo y comais banderita estrellada.
  Capità Novembre 24, 2021 | 13:55
  Los argumentos son pueriles, decir que la inmersion es buena por que cohesiona es correcto, pero acaso no cohesiona o cohesiona mas si se hace 75 - 25 ? Vaya argumentos... No hay argumentos a favor de una inmersión al 100% que no se apliquen a un 75 - 25
  Ramon Novembre 24, 2021 | 14:30
  Ustec, el que teniu que fer es que d'el 60% de profesors que imparteixen en castella, que sols siguin el 25%.
  POLÍTICS I GENERALITAT CATALANA al servei d'España. Novembre 24, 2021 | 15:30
  SÍ, però en qui sempre recau la responsabilitat és amb els mestres i professors. Per això NO CALEN CONSELLERS de res. Perquè a més, som tant degraciats, que la Generalitat de Catalunya es personarà als jutjats EN CONTRA NOSTRA, en contra d'aquest professorat, perquè hem transgredit l'imposició española d'anar en contra de LA NOSTRA LLENGUA, ho està fent ara mateix amb gent que defençava la independència, els presos... Tot a favor d'España, res a favor del CATALUNYA. Ja ens ha quedat clar, polítics. I d'aixó se'n diu FALSA DEMOCRACIA i Comunidad autónoma española. Ja ho va dir aquell, abans petarà Catalunya que España. I ERC ho està fent de nassos!

Nou comentari