Casado avisa que la “integritat territorial” s’ha de defensar a Catalunya com es fa a Ceuta

El líder del PP, Pablo Casado, ha responsabilitzat aquest dimecres el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de la “crisi diplomàtica” de l’Estat amb el Marroc, i ha insistit que cal “defensar la sobirania i la integritat territorial”. En tot cas ha apuntat que en política internacional cal “coherència” respecte al que s’està fent dins de l’Estat, perquè “el que es defensa per a Ceuta també s’ha de defensar per a Catalunya, i el que es defensa sobre l’Exèrcit a Melilla s’ha de defensar dels atacs a l’Exèrcit per part dels socis del govern”. “Un cop que es dugui a terme aquesta coherència i aquesta responsabilitat i aquesta política d’Estat”, ha dit, “el PP sempre estarà ajudant el govern d’Espanya en política exterior”.

Casado ha fet aquestes manifestacions a les portes del Congrés dels Diputats després de participar a una concentració de prop de 200 alcaldes del PP contra “l’abandó” de Sánchez als ajuntaments durant la pandèmia.

El líder del PP pretenia respondre d’aquesta manera les afirmacions del president espanyol, que durant la sessió de control del Congrés al matí li ha retret la manca de “lleialtat” dels populars respecte a l’Estat, i l’ha acusat de pretendre utilitzar qualsevol “calamitat” per “derrocar el govern espanyol”.

Casado ha afirmat que Sánchez té “el seu suport” per defensar “la integritat territorial”, però seguidament ha tornat a acusar el president espanyol de no haver “previst” la crisi diplomàtica amb Marroc. “La crisi diplomàtica és culpa del Marroc, però la responsabilitat és del govern perquè es podria haver evitat”, ha sentenciat.

Segons Casado, l’actuació del govern de Sánchez respecte a Veneçuela o a l’Orient Mitjà ha fet perdre el favor dels Estats Units, que “sol respondre malgrat els canvis a l’administració”. “Sánchez hauria de saber que la política exterior requereix prudència i seny”.

Comentaris

  Ricard Maig 19, 2021 | 17:06
  Que jo sàpiga ni l'exércit dels castellans ni les policies del mateix país han estat atacats pels catalans. I això que tots ells han vingut a agredir als catalans per voler votar. Respecte a: “Un cop que es dugui a terme aquesta coherència i aquesta responsabilitat i aquesta política d’Estat”. Cal dir que quan els castellanistes parlen de "política d'Estat" volen dir "política racista dels castellans cap a qui calgui o es deixi." Com es pot comprovar la "política d'Estat" els marroquins se la passen pel clatell. Una altra cosa és la pressió que pot exercir la UE, infinitament superior. En resum, el racisme anticatalà continua pletòric a Castella.
   FUERA LA OLIGOCRACIA Maig 19, 2021 | 19:12
   El gobern de cataluña se salto la ley, y se tenia que decretar el estado de sitio y no el 155 que no puede hacer nada...
    ton c. Maig 20, 2021 | 09:54
    a VOSTÉ ALGÚ LI HA EXPLICAT QUE LES COSSES SON PER CANVIAR-LES, QUAN JA NO SON VÀLIDES, AH QUE VOSTÉ ÉS UNIONISTE.MONÀRQUIC, I PER TANT.....
  Ricard Maig 19, 2021 | 17:08
  Es pot constatar que tant a Ceuta com a Catalunya els militars (aquí, per dissimular, empren la policia militar racista dita guardia civil) són l'única manera com els castellans defensen les seves conquestes també militars, coherentment.
  Raül Maig 19, 2021 | 17:10
  M'imagino que el que vol dir és posar un legionari a cada urna perquè la gent voti bé, no?
  RAMON A Maig 19, 2021 | 17:14
  Tan defensar la vostra integrida al final ho perdreu tot
   Ramon B Maig 19, 2021 | 19:51
   Informa't millor, els espanyols perden territoris des de l'any 1587. No sé de quina integritat pots parlar en aquestes condicions Una altra cosa és l'aixecada de camisa de la pretesa "unidad" d'Espanya, la qual sembla que molts o pocs catalans, encara es creuen. Si vols més dades cerca un elenc de tots els territoris que s'han separat d'Espanya, els pots aconseguir on line hi trobaràs l'any de cada separació i el nom dels territoris... i una dada important, cap n'ha volgut tornar a Espanya.
  Peter smich Maig 19, 2021 | 17:29
  I també podries defensar el tros de Catalunya sota el poder de França, el Rosselló.
   FUERA LA OLIGOCRACIA Maig 19, 2021 | 19:08
   Si fos part de cataluña seria ESPAÑOL, sino es francés
    A n'Oligo Maig 19, 2021 | 19:44
    Quina collonada. És molt senzill, hi ha una part de Catalunya espanyola i una part de Catalunya francesa. Ambdues bandes son catalanes. Fins i tot la comarca de la Cerdanya és dividida entre França i Espanya, però, els cerdans son catalans. Els espanyols sempre feu veure que no ho enteneu, car la divisió de Catalunya entre França i Espanya us trenca el vostre esquema de "l'espanyolitat" de Catalunya. Sembla que al País Basc francès no us costa tant d'acceptar-ho, els espanyols ho accepteu de més bon grat, tot i que dins del País Basc Francès s'hi inclou... la Baixa Navarra (?!)
   El nom i les coses Maig 19, 2021 | 19:22
   La comarca del Rosselló... i les del el Conflent, el Capcir, el Vallespir, i la Cerdanya, ara mig "francesa" i mig "espanyola". Els límits dels antics Comtats varen variar segons l'època, però, podem dir que a l'actual part de Catalunya sota sobirania francesa hi havia el Comtat del Rosselló i una part del Comtat de Cerdanya. Les actuals comarques del Conflent i del Capcir feien part del Comtat de Cerdanya, per la qual cosa no és correcte anomenar, ni de bon tros, el territori format per les comarques al nord de la ratlla, "Rosselló".
  L'OBSERVADOR ASTORAT Maig 19, 2021 | 18:32
  "Un Estat que només pot imposar-se per la força en parts importants del territori on és, en realitat, es tracta d'un Estat Ocupant i Fallit"
   FUERA LA OLIGOCRACIA Maig 19, 2021 | 19:06
   O una part de l' estat es vol impulsar a la resta de l' estat
   11
   10
   Respon
   FUERA LA OLIGOCRACIA Maig 19, 2021 | 19:17
   El que es vol impulsar es Cataluña de la resta. Pero si ESPAÑA es un estado fallido, no es capaz de dar seguridad y orden al PUEBLO.
  Jeroni Munyós Maig 19, 2021 | 19:11
  De quina "integritat" i "unidad" parlen sempre els espanyols, si des del 1587 fins al 1976, s'han separat d'Espanya un munt de territoris ? La unitat d'Espanya tal com la pretesa homogeneïtat lingüística, cultural i nacional és una fal·làcia com una casa.
   FUERA LA OLIGOCRACIA Maig 19, 2021 | 20:49
   Parque eran colonias, cosa que CATALUNYA no ho és.
  FUERA LA OLIGOCRACIA Maig 19, 2021 | 19:15
  Este Casado no tiene huevos de declara un estado de sitio en CATALUÑA si hacen otro referéndum ilegal. Lo que hace para que la gente bote al PP... Todo populismo, todo socialdemócrata.
   Patufet Maig 20, 2021 | 00:34
   Fuera la oligocracia, no saps ni escriure el teu idioma de merda.
  Boku Maig 19, 2021 | 19:25
  Desitjo sincerament al -sr. Casado que la seva senyora esposa es quedi vidua.
  Els sacs foradats africans, quelcom més que un "cupo" Maig 19, 2021 | 20:09
  Al comentarista pesat del "cupo" "vasc", algú li hauria de dir que quan Ceuta, Melilla i el Penyal Velez de la Gomera retornin al Marroc, l'estat espanyol s'estalviarà un munt de diners, que ara esmerça en mantenir l'orgull "patriotero espanyol" d'uns territoris extra-europeus per pur xovinisme espanyol. Al segle XXI no té cap sentit mantenir les restes d'uns "enclaves" o places militars que fa segles servien de bases i suports de defensa.
  Gaf Maig 19, 2021 | 20:38
  Estudia una mica asqueros
  ALF Maig 19, 2021 | 21:20
  Fachas, estais enfermos de odio.
  Vendetta Maig 20, 2021 | 01:06
  Esclar ke u faran la pregunta es estem disposats a lluitar per ser lliures.? Lluitar e no tonterías de la anc o momium lluitar vença o morir com a tot arreu com els nostres avanpasats no fer el hippy covard no, Lluitar

Nou comentari