El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC convoca una concentració al consolat italià
  • CA

L’Assemblea Nacional Catalana ja ha convocat una concentració davant del consolat italià per protestar per la detenció “il·legal” del president Carles Puigdemont. La manifestació es celebrarà demà divendres a les 9 del matí davant del consolat d’Itàlia a Barcelona, al carrer Aribau 185.

La policia italiana ha detingut Carles Puigdemont i el manté retingut a una comissaria en quant ha arribat a Itàlia. La policia, de paisà, l’ha detingut a l’aeroport quan anava a assistir demà divendres i fins diumenge a un acte polític a l’Alguer. De fet, era l’Aplec Internacional de l’Adifolk, on el president Puigdemont esperava reunir-se amb el president de la regió autònoma de Sardenya i amb el síndic de l’Alguer. Segons fonts del seu equip, el president es troba “tranquil i ferm” a l’espera que només siguin unes hores que s’allargui la retenció.

De moment, el president roman detingut fins que demà passi a disposició del Jutjat de Guàrdia, en concret a disposició dels jutges de la Cort d’Apel·lació de Sàsser, que és competent per decidir la posada en llibertat o la seva extradició. L’equip jurídic de Puigdemont ja prepara la seva defensa de cara a, si és necessari, activar una nova mesura cautelar, per invalidar les ordres de detenció emeses que, en principi, segons l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, estan suspeses. A l’equip que dirigeix Gonzalo Boye també s’hi han sumat advocats italians i algueresos.

Aquesta és la segona detenció europea que pateix el president a l’exili. La primera va ser el 25 de març de 2018, per part de la policia alemanya, amb un desplegament dels serveis d’intel·ligència policials espanyols i alemanys. La detenció es va practicar a la ciutat de Kiel, quan precisament tornava cap a Brussel·les després d’un periple de conferències que l’havien portat a Helsinki. El tribunal de Schleswig-Holstein va negar el lliurament a Espanya pel delicte de rebel·lió. De fet, només admetia un hipotètic delicte de corrupció (genèric) que al Tribunal Suprem no li va interessar. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 24, 2021 | 09:32
    Luisnomeacuerdo setembre 24, 2021 | 09:32
    Viva Italia, que se jodan todos esto fascistas independentistas de la associacion nazional de tractoria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa