Budó diu que PSOE i PP conserven “la pulsió contra” Catalunya dels colpistes del 23-F

ERC i JxCAT no assistiran a cap celebració sobre l'efemèride

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha recordat aquest dimarts el 40 aniversari del 23-F per assegurar que, tot i no haver prosperat, “el seu esperit involucionista no va desaparèixer i ha emergit en molts moments des d’aleshores”. Budó ha explicat que els partits en el Govern, ERC i JxCAT, no participaran dels actes institucionals organitzats per recordar l’efemèride. La portaveu ho ha justificat perquè “els diferents poders i els principals partits” de l’estat espanyol “han conservat la pulsió contra l’autonomia de Catalunya i el dret dels catalans i les catalanes per decidir per ells mateixos”.

La portaveu en funcions ha remarcat que “no es tracta del paper del rei emèrit” sinó “d’un problema estructural” que, segons ha dit, es podria reparar respectant el dret a l’autodeterminació de Catalunya i una llei d’amnistia per alliberar els presos polítics. Seria el camí, ha dit, per poder considerar Espanya com una democràcia plena.

Budó ha posat com a exemple de “tic” coplista la Llei mordassa o bé que el PSOE avui es posi al costat del PP i Vox per demanar que s’aixequi la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí.

Comentaris

    Ahora va a resultar ... 23/02/2021 9:26 pm
    .... que el 23F fue un golpe contra Cataluña. Seriedad Budó.
    Ricard 23/02/2021 3:09 pm
    La pulsió totalitària dels pancastellanistes és permanent des del 23F. Bidó ha estat climent. Els exemples són infinits.

Nou comentari