El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bárcenas no declararà a la comissió d’investigació de la Kitchen al Congrés
  • CA

L’extresorer del PP Luís Bárcenas s’ha acollit al dret a no declarar aquest dimecres a la comissió d’investigació sobre el cas ‘Kitchen’ que ha iniciat les seves tasques al Congrés dels Diputats. Bárcenas ha afirmat que s’acull al seu dret de no declarar recordant que el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón li ha transmès la condició de caràcter reservat de les actuacions que s’estan duent a terme sobre el cas. Ha afirmat que un cop s’obri el judici oral ell estarà “a disposició” del Congrés, perquè és “el primer interessat” a aclarir si la cúpula del Ministeri de l’Interior del PP va ordenar el robatori de la seva documentació i “el segrest de la seva família”. Bárcenas –que ha comparegut per videoconferència acompanyat de la seva advocada- ha admès que ell disposava de documentació sobre la ‘Caixa B’ del PP i s’ha limitat a apuntar aquests arxius han estat útils tant al judici per la comptabilitat B del PP com en la causa que investiga l’operatiu Kitchen.

L’extresorer del PP ha recordat que ell s’ha “penedit públicament” dels delictes que ha comès tant per la vulneració de la Llei electoral com pel finançament del PP per vies irregulars. La declaració ha tingut lloc enmig de problemes greus de connexió que feien impossible sentir la declaració amb continuïtat. El Congrés ha fet un recés de 10 minuts per intentar millorar la connexió.

La comissió d’investigació sobre l’operació ‘Kitchen’ pretén investigar l’espionatge del govern de Mariano Rajoy amb fons públics a l’extresorer del PP per sostreure-li documents que afectaven la ‘caixa B’ del mateix PP. La comissió d’investigació al Congrés va en paral·lel a la investigació de l’Audiència Nacional que lidera el jutge Manuel García Castellón.

Segons el sumari, durant el mandat de Mariano Rajoy tant el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, com el seu número dos, Francisco Martínez, i la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, van impulsar una trama per espiar i provar de robar informació sensible a l’extresorer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa