El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència processa per primera vegada l’excomissari Villarejo per l’Operació Tàndem
  • CA

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat processat l’excomissiari José Manuel Villarejo –juntament amb altres 13 persones- per delictes de suborn, tràfic d’influències, revelació de secrets i falsedat documental en el marc de la trama ‘Iron’, una de la trentena de peces separades de la macrotrama de corrupció que va destapar l’Operació Tàndem. És la primera vegada que es conclou la instrucció d’una de les peces en els dos anys i mig des que Villarejo va ingressar a la presó. El jutge dóna 10 dies a les parts abans de demanar l’obertura del judici oral.

La peça ‘Iron’ fa referència a la participació de Villarejo en una guerra entre bufets d’advocats. Herrero y Asociados va contractar els seus serveis per investigar si un bufet rival format per exsocis, Balder IP Law, els estava robant clients. Més enllà d’investigar, la trama de Villarejo hauria aprofitat el fet que era comissari en actiu per recollir les trucades, moviments bancaris i la informació tributària dels objectius.

El preu de l’encàrrec era de 325.000 euros als que se sumaven 3000.000 euros en concepte de prima per èxit. Villarejo en va cobrar 302.500 de forma opaca a través de factures creades, i hauria destinat part d’aquests diners a pagar suborns a funcionaris públics a canvi d’informació. Segons el jutge, l’operació de Villarejo havia de concloure amb la detenció dels advocats rivals i l’entrada i registre del seu despatx.

El processament contra Villarejo per aquesta causa podria permetre justificar la seva continuïtat a presó mentre no es resolen els altres expedients que fan referència a l’organització corrupta on participaven empresaris, policies i polítics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa