Aragonès diu que la Moncloa té “responsabilitat” en l’arrest de Puigdemont

El president va dir dilluns que no li constava una implicació de la Moncloa en l'arrest de Sardenya

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest divendres en una trobada amb la premsa internacional que “el govern de l’Estat té responsabilitat en la detenció de Puigdemont”, segons recull l’agència de notícia ACN. Aragonès havia dit dilluns en una entrevista emesa per La 2 i RNE 4 que no volia especular sobre la implicació de la Moncloa en l’arrest del president a l’exili a Sardenya. De fet, el president de la Generalitat va arribar a dir que no li constava. En la mateixa trobada, la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha afirmat que “hi ha encara un conflicte polític entre Espanya i Catalunya i la detenció de Puigdemont a Itàlia va ser irregular i contrària a la llei europea”.

Durant la trobada amb periodistes de la premsa internacional, Aragonès ha defensat a més a més que després del referèndum de l’1 d’octubre del 2016 va començar “un període de repressió contra el Govern” i també contra “activistes i polítics” independentistes. El president de la Generalitat ha afegit que quatre anys després d’aquells fets, el Govern que lidera “promou un procés de negociació” i defensa que “és l’únic camí per trobar la solució a l’actual conflicte amb Espanya”.

El president de la Generlitat ha remarcat que en aquest procés de negociació s’ha aconseguit que es reconegui com a problema polític el conflicte entre Catalunya i Espanya i ha insistit que aquest “necessita solucions polítiques”. Aquesta solució política, ha manifestat, anirà seguida “d’un vot” dels possibles acords a què s’arribi en la negociació. Aragonès ha volgut deixar clar que hi ha “una possibilitat real de resoldre el conflicte”.

L’atenció ha anat precedida d’una trobada informal amb una trentena de corresponsals internacionals a Barcelona però també a Madrid, amb alguns al Palau de la Generalitat i d’altres presents de manera telemàtica.  L’atenció a la premsa internacional ha anat precedida d’una trobada informal amb mitjans com Reuters, la BBC, Associated Press, The Economist, Le Monde o Le Figaro.

Comentaris

  Dani Andreuenc 01/10/2021 8:28 pm
  Negocia, negocia. Ves negociant, traidoret.
  Català 01/10/2021 8:38 pm
  Caram! Quin descobriment.
  Català 01/10/2021 8:38 pm
  Caram! Quin descobriment.
  Gonzalo 02/10/2021 9:19 am
  Y que pruebas tiene? Desde cuándo la policía italiana actúa bajo órdenes del gobierno español???? Los laZisnaZis no paráis de soltar tonterías y sandeces.

Nou comentari