El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alsina i Ciuró traslladen les “ingerències” de la JEC a Flandes
  • CA

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró han explicat aquest divendres al ministre-president de Flandes Jan Jambon com els òrgans administratius espnayols s’entremeten a Catalunya. Tal com han indicat les dues conselleres han volgut traslladar a Flandes “les ingerències dels òrgans administratius electorals espanyols”, posant el focus en el cas de la JEC al Parlament amb la retirada de l’acte de diputat de Pau Juvillà. Les representants del Govern han destacat el fet que el parlament flamenc aprovés una resolució en defensa de l’escó del diputat de la CUP.

En una trobada a Brusel·les, -que és una trobada anual, però que no es celebra des de 2019 per la crisi de la Covid- ha servit per analitzar i renovar els acords de cooperació institucional entre la Generalitat i el govern de Flandes, que van començar al 2008 i s’han anat renovant fins ara. L’objectiu principal d’aquesta cita és fer més forts els llaços entre els dos territoris així com acordar la col·laboració entre ells. L’últim pla entre els dos executius va formalitzar-se l’any 2019 i s’allargava per un període de dos anys, fins al 2021.

Pel que fa al cas de Juvillà, el diputat de la CUP ja se li ha retirat l’escó i, de fet, ja han anunciat la vacant. Unes decisions que no ha aprovat el Govern i d’aquesta manera han volgut traslladar l’inconformitat amb la situació al president de Flandes. Per la seva banda, Jambon no ha fet comentaris, però ja va fallar a favor de l’executiu català en defensar l’escó de Juvillà. Tot i això la decisió del tribunal és ferma i Juvillà ja no pot mantenir el seu escó. La JEC el va denunciar per no treure els llaços grocs de la seva oficina de la Paeria en campanya electoral.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Team A a febrer 04, 2022 | 23:20
    Team A febrer 04, 2022 | 23:20
    La foto parece de FRANKESTEIN ...quina por
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 04, 2022 | 23:54
    Luisnomeacuerdo febrer 04, 2022 | 23:54
    Si hubieran ido de faralaes le habrían hecho más caso esos flamencos saborios.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 05, 2022 | 09:38
    ciutadà febrer 05, 2022 | 09:38
    El Parlament Flamenc va aprovar aquesta resolució perquè sabia perfectament que no tindria el més mínim efecte. Els governs s'ajuden els uns al altres i sempre contra la ciutadania.
  4. Icona del comentari de: Siempre con vosotros a febrer 05, 2022 | 15:44
    Siempre con vosotros febrer 05, 2022 | 15:44
    Flandes,no jodas!,eso se pide a Francia, Alemania o al mismo Bélgica,pero a Flandes suena a cachondeo,no os apoya ni Andorra,por donde pasáis sois el hazmerreír,eso sí,habrán cobrado sus buenas dietas las dos señoras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa