Un advocat dels Franco reclama suport per als lletrats unionistes catalans

Juan José Aizcorbe, diputat al Congrés de Vox per Barcelona i regidor a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, ha reclamat suport per a la secció de dret constitucional del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Tot arran de la crisi oberta per aquest equip de juristes amb un comunicat amb què defensaven la imposició el 25% del castellà a una escola de Canet de Mar. Aizcorbe també va ser advocat dels hereus del dictador Francisco Franco en el plet que mantenia la família contra l’Ajuntament de Santiago de Compostel·la per la propietat d’unes obres d’art. Així mateix, va ser conseller delegat del grup de comunicació Intereconomía i soci del despatx d’advocats Milans del Bosch.

A través del seu actiu compte de Twitter, Aizcorbe ha promocionat un manifest de suport als advocats col·legiats que van carregar contra la Generalitat de Catalunya en relació al seu posicionament sobre la providència del Tribunal Suprem que, de facto, imposava el 25% de castellà en un grup de P5 d’aquesta escola. El manifest de suport està ancorat a la plataforma Change.org i recull signatures per fer costat als membres de la secció constitucional de l’ICAB.

Una mena de contraofensiva al manifest que centenars d’advocats han subscrit amb què critiquen no només el comunicat sinó també la complicitat de l’actual junta dirigida per la de degana Maria Eugènia Gay. En aquest marc, Aizcorbe també busca el cos a cos amb un dels signants, l’exdegà del Col·legi d’Advocats, Jaume Alonso-Cuevillas, al qual retreu el seu suport als advocats rebels i al qual assegura que va fer costat quan es va presentar a dirigir els advocats barcelonins. Fins i tot, li canvia el nom etzibant-li “Jaime” enlloc de Jaume.

El manifest argüeix que “davant la campanya d’assetjament a l’ICAB promoguda per sectors de l’independentisme radical, entre els quals hi ha un grup minoritari d’advocats, la majoria dels advocats de Barcelona, de Catalunya i de la resta d’Espanya volem mostrar el nostre suport i solidaritat més ferm Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, la Secció de Dret Constitucional i els companys que han estat assenyalats públicament per aquests radicals“. Aquest migdia l’havien signat 1.284 persones.

Comentaris

  Ricard Desembre 28, 2021 | 16:30
  Perquè en diuen unionistes quan són annexionistes?
  Claravalls Desembre 28, 2021 | 16:49
  Fora togues ñordes feixistes de Catalunya.Colla de reprimits i amargats feu pudor a rata franquista putrefacta.Sou fill del puto assassí franco...feu fàstic descerebrats de merda.Teniu merda en comptes de cervell. Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  Estem a tocar .... de fer el ridícul Desembre 28, 2021 | 17:57
  Jaime ya lo han colocado , porque de abogado no ganaba ni a los chinos , mira el pokemon y varios.....Jaime no hay nada peor que renegar de tu origen.... en fin más de lo mismo ... simple Serás Jaime el pica pleitos malo y cuando te echen de la política no te querrán ni en tu casa.
  Anònim Desembre 28, 2021 | 18:00
  Pal pueblo,
  Tano Desembre 28, 2021 | 18:23
  Que vagi ha fer punyetes
  X2 Desembre 28, 2021 | 18:44
  Fora feixistes
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 28, 2021 | 18:47
  El "Diablo" los cria y ellos se juntan
  Leña al fuego Desembre 28, 2021 | 23:14
  Quico, entérate que la mayoría de jóvenes NO saben quién fué Franco, pero como aquí sólo hay viejos, tú a meter leña.
   JordiP Desembre 29, 2021 | 19:52
   Viejo lo seràs tú, gañán. Coneixen els nostres drets i els acabarem exercint, us agradi o no.
  Ja Desembre 29, 2021 | 01:40
  El procés deixa tot-hom en evidència. Quan començà el judici farsa, es veié que la defensa no era coordinada, es declarava en castellà, es veié que gestionaven la seva rendició, a petició dels partits venuts. Quina vergonya
  PUTIPAIN Desembre 29, 2021 | 03:12
  CHUSMA CAGAÑOLA A LA GARJOLA
  No us oblideu. Desembre 29, 2021 | 03:17
  TIP: si viatgeu per el món recordeu sempre de dir la santa merda que es espanya.
  JordiP Desembre 29, 2021 | 19:49
  Demanen suport per "al col·legi". I no són el col·legi sinó tan sols una comissió. Aixó sol ja els descal·lifica i és indicatiu de quina classe de gentola són. Sang imperialista i homogeneizadora. ¿Qué pone en tu DNI?

Nou comentari