Polèmica per un comunicat del Col·legi d’Advocats sobre el cas Canet

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ja torna a estar en el centre de la polèmica. Aquest cop tot sorgeix d’un comunicat que ha publicat la Secció de Dret Constitucional sobre el cas de l’escola de Canet de Mar que ha estat obligada a fer el 25% de les classes a un grup de P5 en castellà. Ha estat l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas qui ha denunciat en una piulada que el comunicat és inadmissible i que “com a exdegà” d’aquest organisme se sent “profundament avergonyit”. “Entre d’altres coses, no respecta la presumpció d’innocència“, argumenta el diputat de Junts per Catalunya.

El cas és que aquest comunicat critica l’actitud del Govern i de la conselleria d’Educació davant d’aquest atac a la immersió lingüística. “La seva reacció ha estat la de negar-se públicament a fer complir la sentència del TSJC i la de donar suport, a més, a l’equip directiu de l’escola, sense fer referència al que va passar amb un nen de cinc anys que, a les xarxes socials, es va proposar aïllar-lo a la seva classe i tirar pedres a casa seva“, manifesta el text, que també assegura que l’actitud de la Generalitat ha estat “d’extrema gravetat“.

“Atempta frontalment contra el principi de l’Estat de Dret, ja que es neguen a fer complir una resolució ferma”, afegeix. El comunicat també assenyala que la Secció de Dret Constitucional “es veu en l’obligació de fer pública la seva profunda preocupació pels greus fets descrits”. Davant d’un text d’aquest tipus, Cuevillas ha demanat que l’actual degana de la institució, Eugènia Gay, faci un comunicat rebutjant aquest text. Cal recordar que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ja va protagonitzar una pol·lèmica molt grossa quan va convidar un dels fiscals del judici del Procés a fer-hi una xerrada. Es tractava de Javier Zaragoza, un dels homes que va mirar de condemnar els presos polítics catalans.

Comentaris

  El cit campejador Desembre 25, 2021 | 10:36
  No hi ha cap polèmica... El comunicat és clar però resulta que als indepes no els agrada defensar les lleis... És polemica pels colpistes
   Ricard Desembre 25, 2021 | 16:51
   Si hi un problema: als castellans el la agrada imposar les seves lleis als catalans, i a tot arreu on els deixen, fins que els estomaquen i fugen amb la cua entre cames. I aleshores s'acaba el problema.
    Pere LLimonera i Citronell Desembre 27, 2021 | 06:05
    Ricard, a ti y los de tu manga, los arboles no les dejan ver el bosque... ja, ja, ja... siempre con los mismos mantras falaces y las mismas chorradas e invenciones 'psicodélicas'... Es patético y preocupante, pero ya de tan obsesivo y ridículo, da hasta risa... Las reflexiones y patrañas de los supremacistas de Patrias-Inventadas son realmente patéticas. Cataluña va; por causa de los separatistas y supremacistas, encantada de mirarse el ombligo, por el camino de la irrelevancia y el desastre económico, político y social. Me recuerda, salvando las diferencias geográficas y de una región a un país, algo a Argentina, que en los anos 50 siglo pasado, dominada por unas elites racistas y supremacistas de origen Europeo diverso, tenia mas industria, tecnología, ciencia y desarrollo que todos los demás países de Sudamérica juntos y hoy están sumidos en el desastre (mas de la mitad de la industria de Sudamérica era argentina), la irrelevancia y dependencia económica y de devenir un país del 3er mundo... Sospecho que los soberbios supremacistas de Patrias-Inventadas no lo harán, pero mas les valdría tomar nota de ello en lugar de culpar siempre y por todo a otros de lo que ellos mismos hacen mal...
   Hiperventilat Desembre 25, 2021 | 20:02
   Quins colpistes Francisco o Juan Carlos?
  JordiP Desembre 25, 2021 | 10:58
  Caram, caram ... Sembla que aquesta Comissió del Col.Adv. ha assumit la interpretació restrictiva i excluient de la dreta que sunjeu emboscada als organismes judicials espanyols, és a dir, el parer publicat dels partits de dreta (que a Espanya són de dreta extrema). De fet. no és la primera vegada ni, probablement, serà la darrera. Podria ser que a l'organització foral de Catalunya hi hagués un grupet de gent (ben col·locada, pardiez) que s'està assenyalant com candidats a incrustar-se quan abans possible a la cúpula judicial de Madrit? Qur tot podria ser, caram, caram.
  No se ha de olvidar al ghp del Partal que "marca" a periodistas no subvencionados y vendidos al supremacisto independentistas. Desembre 25, 2021 | 11:06
  Se repite la historia ", ya marcaste " a Xavier Rius; pero no olvides: " A cada cerdo le llega su San Martín ; y tú eres un grandísimo cerdo.
  Doctor Strangelove Desembre 25, 2021 | 12:22
  I ho dic el metre 30 d'en Covetes que quan anava a la facultat es feia dir Jaime, i parlava castellà a tort i a dret! En fi, per quatre duros us veneu al primer que passa pel carrer! Doc.
   Ricard Desembre 25, 2021 | 16:54
   Millor vendre's als castellanistes, que paguen més bé que ningú perquè els diners no són pas seus, i aixi es molt fàcil gastar diners. No ho dubti, a Castella tenen tots els diners nostres, i els gasten per fotre'ns.
  Riki moreno Desembre 26, 2021 | 11:02
  El Col·legi d’Advocats, son tots uns franquistes, molt son del Opus, en conec un, i es del opus, tenen 3 fills, que semblem robots programats, amb fan pena.
  Gonzalo Desembre 26, 2021 | 20:59
  La libertad de expresión es solo para vosotros,no?

Nou comentari