L’advocacia de l’Estat es treu les puces de sobre amb els avals de l’ICF

El ministeri de Justícia recorda que és part i trencaria el principi d'igualtat

L’Advocacia General de l’Estat considera que no pot emetre cap informe sobre la legalitat dels avals concedits per l’Institut Català de Finances als 34 exaltcàrrecs de la Generalitat empaitats pel Tribunal de Comptes. L’Advocia de l’Estat entèn que no li pertoca perquè és part interessada en el procés que reclama 5,4 milions d’euros per la política d’Exteriors de la Generalitat des del 2011 al 2017. L’advocacia, que depèn del minsiteri de Justícia, recorda que malgrat la seva participació en el procés del Tribunal de Comptes és administrativa i no jurisdiccional ja de mantenir “els principis d’imparcialitat i objectivitat així com també els principis de contradicció i igualtat entre les parts que necessàriament han de respectar-se en els procediments”.

Segons ha informat la mateixa institució, la “sol·licitud d’un informe a una de les parts sobre qüestions que afecten directament als interessos de la resta pot suggerir la predisposició del Tribunal a seguir els criteris d’aquesta part”. El mateix informe, els lletrats de l’Estat interpreten que veurien afectats els principis de contradicció i igualtat, en requerir l’informe a una sola de les parts personades sense audiència de la resta”.

A més, els advocats de l’Estat remarquen al Tribunal de Comptes que l’enjudiciament dels actes s’ha de fer conforme el decret llei que crea el Fons Complementari de Risc, perquè és una norma “amb rang de llei que ni ha estat declarada inconstitucional ni ha estat suspesa cautelarment en la seva eficàcia”. Amb aquesta resposta, l’advocacia de l’Estat es treu les puces de sobre sobre la polèmica del fons de l’ICF per avalar les sancions de devolució dels càrrecs de la Generalitat investigats per haver participat d’una manera o altra en la política d’Exteriors dels Governs d’Artur Mas i Carles Puigdemont.

Comentaris

    Només llegir el titular, sabia qui l'escriu... 21/09/2021 6:20 pm
    Un titular ambiguo, pot significar bo o dolent. Segur que està escrit pel nostrat becari Quico Sallés...
    GAVANENC 22/09/2021 1:18 pm
    Qui calla...otorga.....per tant avala

Nou comentari