El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acord entre PSOE i Podemos pels pressupostos espanyols
  • CA

El PSOE i Podemos han arribat a un acord aquest dimarts sobre els Pressupostos Generals de l’Estat i sobre la llei de l’habitatge. Fonts del Palau de la Moncloa han confirmat a l’Agència Catalana de Notícies que existeix un pacte entre els dos socis del govern espanyol. Poder tirar endavant una llei de l’habitatge i també regular els lloguers eren els principals objectius per arribar a un acord de pressupostos entre PSOE i Podemos.

De moment no han transcendit més detalls sobre els pactes als quals han arribat aquestes dues formacions, ni quin ha estat el resultat de les negociacions. No obstant, aquest acord s’ha hagut d’endarrerir molts mesos. PSOE i Podemos van començar a negociar el detall dels nous comptes espanyols aquest estiu, i la formació de Ione Belarra va insistir que era imprescindible tirar endavant la llei de l’habitatge, amb la regulació dels lloguers inclosa, com a condició per donar suport als Pressupostos Generals de l’Estat, tal i com ja van fer l’any passat.

Podemos ja ha celebrat a Twitter que s’hagi arribat a un acord: “Per primer cop a la història hi haurà una llei d’habitatge que baixi els preus del lloguer“, ha manifestat la formació en una publicació a la xarxa social de l’ocellet blau. Podemos assenyala que aquest acord “millora de veritat la vida de la gent” i que demostra que cap “lobby” ni “fons voltor” pot aturar “els avenços que necessita el nostre país”.

Aquest dilluns la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va reconèixer que encara hi havia distància entre PSOE i Podemos per arribar a un acord sobre els PGE, i va assenyalar que hi havia “un bloc d’aspectes molt importants per al país” que encara “no estava resolt”. La formació lila insistia a vincular la llei d’habitatge amb l’acord de pressupostos i insistia a posar limitacions als preus del lloguer en zones tensionades, una mesura que els socialistes han estat rebutjant l’últim any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa