Ens fascina la dominació. Tota la història de la humanitat és una història de dominació. Dominació per la força de les armes, dominació per la força del poder, dominació per la força de la por, dominació per la força de la coacció… Dominar, dominar, dominar. És un afany que neix d’un profund complex d’insignificança que empeny l’ésser humà, segle rere segle, mil·lenni rere mil·lenni, a voler ser déu. Disposa del planeta que l’acull com si en fos el creador, disposa de les riqueses que li ofereix com si fossin eternes, contamina els rius, el mar i la terra com si no li calguessin per viure, extingeix espècies animals com si fossin noses… L’ésser humà, el gran dominador. Un fatxenda enfaristolat que faria riure, per grotesc, vist des de fora, si no fos tan immensa la destrucció que genera en cada lloc on posa les seves botes.

Darrere de tot dictador hi ha aquesta xacra: un profund acomplexament que el fa creure’s executor d’un designi suprem gràcies al qual deixarà petjada en la història. Vladímir Putin és un d’aquests individus, individus menuts amb ínfules de milhomes. L’única diferència entre ells són els mitjans que tenen o que han tingut a l’abast per expandir la mort, el terror i la devastació amb els seus carros de combat. Així com Neró gaudia contemplant l’efecte devastador que les flames tenien a Roma, Putin s’excita sexualment contemplant l’efecte devastador que les seves bombes tenen a Ucraïna. La desolació que deixa darrere seu el fa sentir-se déu omnipotent. Quin poder, el seu, pensa, en veure milions de persones fugint esglaiades per tots els camins possibles. Aquesta visió, lluny de provocar-li cap remordiment, li infla l’ego. “Ara sabran qui sóc jo”, va dir-se un dia, i està encantat de córrer en boca de tothom i de ser l’home amb el qual esmorza, dina i sopa tot el planeta. Només és un covard, però, mascle alfa com se sent, està convençut que són moltíssimes les dones que voldrien tenir-lo entre les cames.

Amb tot, tant de bo l’anhel humà de possessió i dominació es reduís a Vladímir Putin. Putin, com tants altres cabdills, no fa res més que alimentar els afanys imperials subjacents en molta de la seva gent. Envair i posseir, envair i dominar, envair i masturbar-se amb la contemplació de la bandereta russa onejant a Ucraïna. Però aquests afanys, canviant-ne la bandera, són els mateixos afanys que tenen altres estats imperialistes i ultranacionalistes arreu del món. Estats amb tots els matisos i limitacions geopolítiques que es vulgui, però d’idèntica arrel psicològica. Heus aquí perquè certs estats, entre els quals Espanya, viuen com una humiliació la independència d’un poble que anteriorment havien envaït i dominat. La independència de Cuba, per exemple, va deixar ferides molt profundes en l’orgull espanyol, i seran encara més fortes les que deixarà la independència de Catalunya. L’afany de dominar és insaciable i, si fos possible, hi hauria imperis que també esquarterarien les galàxies. L’imperialisme viu com un afront tota oposició al seu dictat, per això s’imposa per la força i trepitja la voluntat pacífica i democràtica dels pobles que ocupa.

Vladímir Putin, a qui preveig un final tràgic, és un psicòpata, i no se’l pot combatre sense tenir-ho en compte. És un psicòpata capaç de cometre les més grans barbaritats sense experimentar el més lleu sentiment de culpa, un psicòpata que porta comesos milers de crims contra la humanitat i que en cometrà molts més, perquè no té topalls morals que puguin aturar-lo. Les amenaces no l’intimiden, les sancions li fan pessigolles, el bloqueig dels comptes bancaris dels oligarques russos el fan riure, és un manipulador que encaterina voluntats al seu voltant i que no dubta a tallar el cap dels qui gosen contradir-lo. Pel seu perfil psicològic, Putin, el psicòpata, Putin, el potinejador, és la viva imatge d’un personatge d’Ian Fleming.

Aquestes són dues preguntes que ara mateix no han estat contestades: una, què pensen fer les Nacions Unides per aturar Putin? I dues, què significa aquesta frase de Jens Stoltenberg: “Nosaltres no formem part del conflicte entre Rússia i Ucraïna”? Ah, no? Com es pot ser tan cínic? Com es pot esgrimir un argument tan degradant des del punt de vista humanístic i intel·lectual? Diu l’OTAN que no crearà la zona d’exclusió aèria que li demana Ucraïna perquè això, potser, provocaria més desolació. D’acord. Però aleshores quin és el pla? Contemplar els morts dient “que dolent que és Putin”? La decisió de deixar sola Ucraïna equival a dir als ucraïnesos: “Ens sap molt de greu que us matin, però ho heu d’acceptar amb resignació; el cel us ho compensarà quan hi arribeu”. Estimats amics, realment hi ha algú amb cinc dits de front que pensi que l’amenaça de fer volar una central nuclear no ens afecta? Realment som capaços de dir en veu alta que el risc d’una tragèdia d’aquesta magnitud no afecta tota la humanitat?

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Adonae a març 09, 2022 | 01:18
  Adonae març 09, 2022 | 01:18
  Aquest senyor, com tants d'altres, el que vol amb la seva insistència que l'OTAN intervingui, és la IIIGM. No sabia que a Catalunya hi havia tants bel•licistes junts! Sobre les altres guerres que hi ha pel món, no els he sentit mai dir res. S'ha de predicar amb l'exemple, per tant, a veure quan tarden en agafar un fusell per protegir els agredits.
 2. Icona del comentari de: Jordi (Català i Suís) a març 09, 2022 | 02:57
  Jordi (Català i Suís) març 09, 2022 | 02:57
  Som a l'Era de la Destrucció com ho foren els anys 1914-1945. Arreu d'Europa el Mal ix sense cap vergonya. Si compareu els Crims de Guerra dels Russos a Ucraïna amb les amenaces dels militars Espanyols d'afusellar 26 milions de persones hi trobarem el prel.ludi de l'Apocalipsi a venir. Els Russos volen escarmentar els Ucraïnesos. Per això avui mateix una voluntària que anava a donar menjar a animals d'un refugi ha estat assassinada amb ràfagues de fusell. Tot forma part de la Teràpia del Terror que molts han utitilitzat i utilitzen. Com els Espanyols l'any 1939 quan entraren a Catalunya. O des del 2017 amb la Repressió que no s'atura perquè l'objectiu dels Espanyols amb els Catalans és el mateix que el dels Russos amb els Ucranians, Moldaves, Georgians, Letons, Lituanians i Estonians: obeïr i sotmetre's a l'Amo Rus o els Catalans a l'Amo Espanyol. Rellegiu l'annexió d'Àustria i dels Sudets (Txèquia) abans de la 2a Guerra Mundial i hi trobareu tantes semblances !
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 09, 2022 | 11:21
   Doctor Strangelove març 09, 2022 | 11:21
   A veure cosa amb potes, digues els nacionals entraren a Catalunya! S'ha de ser un merda, per dir els espanyols, que no n'hi havia de republicans? Que no hi havia nacionals a catalunya, meló? Tu no has de llegir, car no entens res de res, només has de vejetar que deu ser per l'únic que serveixes, planta, que només ets una planta! Doc.
   • Icona del comentari de: Ricard a març 09, 2022 | 14:43
    Ricard març 09, 2022 | 14:43
    Al "Doctor" cal recordar-li que són els mateixos castellans els que diuen que cal "espanyolitzar-nos", és a dir castellanitzar-nos. Així ho deien, i ho feien, els "nacionals" al 39 i així ho diu el seu ministre de "Cultura" el 2012. Efectivament, hi ha republicans i "nacionals" per tot l'Estat. Cal dir que cada dia hi ha molts més "nacionals" que dels altres. Però, sobretot, quan els "nacionals" ens volen castellanitzar TOTS els castellans com a mínim ho toleren, fins i tot quan s'empra la violència més criminal. Per tant el comentari que ve del lector de Suïssa és un cop més més que pertinent.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 10, 2022 | 11:54
   Pere Llimonera i Citronell març 10, 2022 | 11:54
   "Jordi (Català i Narnio)", Sí, claro, pero es que la mayor destrucción es la que causa la estulticia... Es por eso que los "Batallones de Azov" Mediáticos "subvencionados" del Nacional Catalanismo separata supremata y los comentaristas indePendencieros prosiguen su labor como fieles siervos adoctrinados del "Poder Financiero Internacional Anglo"; de sus manejos políticos/Guerras internacionales y sus esfuerzos para dividir países (como han hecho en España tantas veces)... Los Ucranianos que han muerto a bajo el Fuego y bombas Rusas les dan las gracias a los separatas suprematas por su colaboración en todo el asunto, del lado de los de los que manejan los hilos ocultos desde las Sombras... Estarán contentos y mirándose al ombligo, como siempre, mientras en su ignorancia gritan: "Rusos malos", "Apañols" malos... Que suerte, que gracias a las políticas, mangoneos, manejos y guerras sin tregua provocadas por la Mafia Financiera Anglo Internacional y sus estultos y cándidos colaboradores indePendencieros, los USA se van a quedar con el Mercado Europeo de Energía, ( y otros ); y nos va a venir ya mismo a España y toda Europa una CRiSis y una Inflación del Copón...
 3. Icona del comentari de: MHP a març 09, 2022 | 08:02
  MHP març 09, 2022 | 08:02
  Los amigos de mis amigos son mis amigos, Alexandre, Puigdemont, Alay, Madí, Terradellas? Doncs això.
 4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 09, 2022 | 08:38
  Doctor Strangelove març 09, 2022 | 08:38
  A veure vell xarà, estas descrivint al teu amo, al batxiller de Waterloo? Bé de fet aquest batxiller fa tot el possible per imitar al seu ídol rus! Doc.
  • Icona del comentari de: Ricard a març 09, 2022 | 14:55
   Ricard març 09, 2022 | 14:55
   Comparar Putin amb un President digníssim d'una nació, però sense un Estat propi, i sotmès indefens a l'agressió criminal dels castellans, fa riure.
   • Icona del comentari de: MHP a març 09, 2022 | 20:30
    MHP març 09, 2022 | 20:30
    Ricard, no et portis a engany, Putin = Puigdemont, el mateix fanatisme.
    • Icona del comentari de: patriota a març 10, 2022 | 12:21
     patriota març 10, 2022 | 12:21
     Cal tenir molta mala hòstia -a part de cinisme- per comparar el botxí amb la víctima, al opressor amb l'oprimit! El teu nic és més que apropiat. Sota la teva ploma -o teclat-, MHP vol dir "Muy Hijo Puta"
     • Icona del comentari de: Donec pelcul a març 10, 2022 | 15:18
      Donec pelcul març 10, 2022 | 15:18
      Un patriota un idiota!
 5. Icona del comentari de: ciutadà a març 09, 2022 | 08:52
  ciutadà març 09, 2022 | 08:52
  Doncs si. A l'Estat Espanyol n'hi va haver un que va fer tot aixó. I ha restat en la memòria de tots. Mal sigui pels seus infinits crims, però hi ha restat.
 6. Icona del comentari de: Narcís a març 09, 2022 | 09:01
  Narcís març 09, 2022 | 09:01
  Aquest tipus ja es delatà prou quan deixà morissin ofegats cent i remitjó de llurs uniformats en aquell submarí enfonsat .. quan Suècia s'hi oferí a poder salvà' ls-e ! PD : només Déu sap quin munt de no ningú ensabonadors - enfiladors un cop arribats al poder es creuen ser alguna cosa àdhuc déus .. començant per aquest estat ( quan només cerquen una vida dolce far miente, sense més ! ) !
 7. Icona del comentari de: federalista a març 09, 2022 | 09:38
  federalista març 09, 2022 | 09:38
  si alexandre si tu i el tarat del suis, a la minima que podeu a comparar, rusia i ucraina amb espanya, i els condadets catalans, se us veu el llauto a cent anys llum, on per cert n'hi ha una estrel.la i un planeta molt paregut a la terra, on pot haver vida, inteligent o no i on el tarat del suis i el tarat de l'alexandre podrien anar i ja no tornar mes , ni a catalunya ni a espanya ni a europa ni al mon, aixo si caldra que els alienigenes, tingan altre ADN, I altre cervell per a que puguin aguantar a aquests dues paios jajajajajajajaja.PD a la nau tambe si es pot i caben se podien anar el cotalelo, el espot la cagarelas, el ricard ,vendetta el rovira i uns quants tarats mes de hiperventilats, que se'n podien anar al nou planeta tampoc son tants, caben tots a un trolebus, encara que donen molt pel sac, jajajajaqa.
 8. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a març 09, 2022 | 10:04
  Luisnomeacuerdo març 09, 2022 | 10:04
  A ver yayo fascista independentista, en España, tu país no va a haber ningún trauma porque tractoria no va a ser nunca independiente, y si no lo sabes ya poco tiempo te queda para aprenderlo. Ale a jugar un rato a la petanca con el resto de abueletes per la indapandansia.
 9. Icona del comentari de: Siempre con vosotros a març 09, 2022 | 23:48
  Siempre con vosotros març 09, 2022 | 23:48
  Dice el titular "Putin el psicópata",pero un psicópata que levantaba muchas erecciones entre el independentismo.
 10. Icona del comentari de: Ramon a març 10, 2022 | 10:19
  Ramon març 10, 2022 | 10:19
  Que Putin tindrà un final tràgic és evident És com acaben tots els dictadors en conflictes internacionals d'aquestes característiques, a diferència dels dictadors del conflictes civils interns com Franco o Pinochet, que sempre moren al llit. Però és divertida la fantasia de l'articulista quan diu que encara més fortes deixarà les ferides de la indep de Cat. En la seva línia d'autoengany vital de sempre.
 11. Icona del comentari de: MHP a març 10, 2022 | 11:03
  MHP març 10, 2022 | 11:03
  Alexandre, Puigdemont, Alay, Terradellas, Putin ja no es el vostre amic? Tant de bó canvieu de calçotets com canvieu d'opinó, l'humanitat us ho agrairá.
 12. Icona del comentari de: Vladimir Puton a març 10, 2022 | 18:46
  Vladimir Puton març 10, 2022 | 18:46
  Quin poder de penetració tenen i han tingut els psicòlegs. Quan anem conduïnt i un fa una imprudència diem, "què fa aquest boig" i el titllem de boig sense ser-ne. Almenys nosaltres no ho som. Crec què és millor que aprenguem a valora en Putin com un home normal, psicologicament, amb molt de poder, assessorat, i què decideix iniciar una guerra. No és cap boig, no està boig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa