Tot just abans de començar a escriure aquest article llegeixo en aquest mateix diari que el TSJC ordena executar el 25% de castellà en totes les escoles catalanes i que el ministeri espanyol del ram en verificarà el total compliment. La lletra castellana “con sangre entra”.

A partir d’ara, imagino una legió de funcionaris espanyols amb posat inquisidor assistint a les classes dels col.legis catalans cronometrant el temps que els mestres parlen en català o en castellà. La despesa per fer-ho efectiu no ha de ser petita, més que res perquè sospito que no han d’haver-hi gaires funcionaris a Catalunya d’un ministeri que té traspassades les seves competències. Però tant se’ls en dóna. Portaran a qui calgui per tal que “la lengua del imperio” ocupi el lloc que pensen que li pertoca. “En español, coño!” serà possiblement una de les consignes “acadèmiques” que emprin els policies lingüístics del ministeri d’educació.

Totes les declaracions del govern de Catalunya on deien que no complirien aquesta sentència o que farien uns canvis legislatius per esquivar la sentència del TSJC, quedaran en un no res. Una comèdia més d’uns veritables impotents polítics. Espanya sap que pot fer el vulgui per reduir el català a una simple llengua tribal sense cap mena d’oposició per part de la Generalitat. Ningú no vol arriscar-se a rebre una citació judicial. Tenen pànic a les togues i molta estima per la nòmina oficial. Naturalment, a cap d’ells li passa pel cap dimitir per haver fracassat en les seves promeses.

La derrota que els ha encolomat Espanya és d’una magnitud estratosfèrica. Ni s’ha despentinat. N’ha tingut prou amb quatre colonitzadors disfressats de pares d’alumnes i una colla reduïda d’advocats per obrir una esquerda que, segons els seus càlculs, ha de culminar en un sistema educatiu com el de la Región de Múrcia o La Rioja. Si tots els espanyols són iguals, per què diantre s’ha d’ensenyar als alumnes catalans de forma diferent? La uniformitat és la fórmula per acabar amb el problema de Catalunya.

El més sorprenent de tot plegat és com les toies que dirigeixen aquest govern de fireta són incapaços de fer front al discurs espanyol que pràcticament equipara els alumnes castellanoparlants als negres de l’apartheid. Han deixat que s’imposi el relat segons el qual defensar el català és una cosa supremacista, és a dir gairebé delictiva. I per això ha d’actuar la justícia.

La manca de dignitat del triumvirat processista és tan gran que no em sorprèn l’afany dels colonitzadors que tenim entre nosaltres per tal de fer desaparèixer el nostre idioma. Segurament deuen pensar que no té cap valor una llengua per la qual els seus representants polítics no es juguen ni una simple inhabilitació. Ben mirat, no ens ha de sorprendre que la imatge de Catalunya cada dia estigui més degradada. Perquè mentre el nostre destí estigui en mans d’uns estrets de pit que són incapaços de rebel·lar-se davant les humiliacions que els infringeixen uns psicòpates del codi penal, ens esclafaran com i quan voldran. Continuar votant-los, esdevé cada dia més un acte de suïcidi col.lectiu.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sup Marcos a maig 09, 2022 | 21:22
  Sup Marcos maig 09, 2022 | 21:22
  Se trata que ahora en CAT. estén más distraídos con este tema, y se olviden del espionaje, así Sanchez estará mas relajado, mientras la lucha ahora es interior. Son las maniobras de distracción a las que nos tienen acostumbrados y aquí caen de cuatro patas, o no caen y también le va bien al Govern Cat. relajarse del tema espionaje, porque no sabe por donde tirar. Por cierto y sobre el espionaje, nadie se pregunta si el monarca "sabía algo", ó el señor es distraído y no se entera de nada, que es mucho imaginar.
 2. Icona del comentari de: x a maig 09, 2022 | 21:54
  x maig 09, 2022 | 21:54
  La independència és cada dia més necessària, però els nostres polítics, començant per Pere el breu, són cada dia més patètics i sobrers. Votar-los és un suïcidi.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 10, 2022 | 09:37
   Pere Llimonera i Citronell maig 10, 2022 | 09:37
   Independència ??? Catalunya ja és Lliure i independent, com a parte de Espanya que és... quin bocamoll, però si no tens mitja hostia política; i just mitja hostia parlamentària regional... això és tot... Ya hay CoNSeNS0 Democratico y Justicia... y muy claros : Se llaman "Estado de Derecho", Ley, Democracia, Constitución, respeto por los Derechos sociales, civiles, personales, etc. ... y Respeto por el DeReCH0 de los chicos a aprender en su lengua materna... Se llama 25% de clases en Español/Castellano "como mínimo"... Las Leyes Españolas y de la Región Autonómica Catalana dicen bien claro que el Español/Castellano y el Catalán son las lenguas oficiales y de uso en Catalunya... El Castellano es la lengua común y oficial de todo el País... y el Español/Castellano es ademas la lengua mas usada y numerosa en Catalunya y de mayor porcentaje como lengua materna (mas del 65%, y aun están los que tienen un padre de lengua materna Castellana y el otro de Catalana, con lo que...); luego es lógico lo que la Justicia ha decidido para garantizarla el uso legitimo y democrático en la Escuela, en pos de garantizar los derechos civiles y democráticos de todo el pueblo... La Justicia ha confirmado que esto es así, y que para ello los chicos deben cursar el 25%, "al menos", entre todas las asignaturas que se imparten en la Educación; y esto no es modificable, ni discutible, ni nada... Debe llevarse a cabo, y los que no lo hagan deben ser inhabilitados, multados, expulsados y/o sufrir condenas penales por delinquir. La Justicia se ocupará de ellos si llega a desacatarse la decisión judicial; es previsible... Todo lo demás es cantar (o mear) contra el viento... Cuando en la UE se pongan las pilas van a exigir al menos 50% de clases en Español en toda Cataluña, eso si no se exige que los chicos de lengua materna castellana den al menos 75% de las clases en su idioma... entonces se acabarán las tonterías... Eso mientras España esté en la UE, si no fuera el caso, sería el Estado el que se encargaría y punto.... 'Apa, "Democràcia i Estat de Dret"; i Bon dia!
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 11:50
   Anònim maig 10, 2022 | 11:50
   Pere el breu... Bona aquesta!
   • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 14:03
    Anònim maig 10, 2022 | 14:03
    Genial hahahahahahahahahahahahahahahaha
   • Icona del comentari de: Esther a maig 10, 2022 | 14:17
    Esther maig 10, 2022 | 14:17
    El Pere parece creer que cualquier basura que da de sí, tiene valor...
    • Icona del comentari de: ja, ja a maig 10, 2022 | 15:22
     ja, ja maig 10, 2022 | 15:22
     ...ja, ja, debe tener bolsas con la mierda que caga, en las estanterías de su casa...
 3. Icona del comentari de: Vendetta a maig 09, 2022 | 22:32
  Vendetta maig 09, 2022 | 22:32
  Anem a demanar explicacions a las seus dels partits y asociaciones botifleras
 4. Icona del comentari de: Ella a maig 09, 2022 | 23:19
  Ella maig 09, 2022 | 23:19
  Vaig llegir en un article que el "Proyecto Estratégico para la Recuperación Nueva economía de la lengua", aprovat pel consell de ministres preveu una inversió de 1.100 milions d’euros a favor del castellà per mitjà dels fons europeus. Dels Fons Europeus!
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 10, 2022 | 09:10
   Pere Llimonera i Citronell maig 10, 2022 | 09:10
   Claro, eso se llama : implementación de la Democracia frente al sectarismo y totalitarismo supremacista... Hay que garantizar el derecho de los chicos a estudiar en su lengua materna y el derecho de la mayoría del pueblo... Recordemos, para aquellos que han sido abducidos y adoctrinados en Ficciones y Fantasías mediante la manipulación Histórica y de los Medios "Subvencionados", que las Leyes Españolas y de la Región Autonómica Catalana dicen bien claro que el Español/Castellano y el Catalán son las lenguas oficiales y de uso en Catalunya... El Castellano es la lengua común y oficial de todo el País... y el Español/Castellano es ademas la lengua mas usada y numerosa en Catalunya y de mayor porcentaje como lengua materna (mas del 65%, y aun están los que tienen un padre de lengua materna Castellana y el otro de Catalana, con lo que...); luego es lógico lo que la Justicia ha decidido para garantizarla el uso legitimo y democrático en la Escuela, en pos de garantizar los derechos civiles y democráticos de los niños y de todo el pueblo... 'Apa, un petonet, Democràcia i Estat de Dret"; i Bon dia!'
   • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 12:39
    Anònim maig 10, 2022 | 12:39
    Diarrea xarnega a dojo
 5. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 09, 2022 | 23:28
  Luisnomeacuerdo maig 09, 2022 | 23:28
  Tu si que sabes Santiago descabalgado, lo tuyo con el pito y delatando como un chivato de patio de colegio, eso sí que es de valientes. Ale anda tomate la antiesteladina 1978mg y a dormir.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 12:40
   Anònim maig 10, 2022 | 12:40
   Un altre desgraciat XARNEGO amb diarrea..... Deu haver-hi una passa.
 6. Icona del comentari de: Stop al LATINO idioma dels genocides a maig 10, 2022 | 08:29
  Stop al LATINO idioma dels genocides maig 10, 2022 | 08:29
  Quan els emigrants de ciudadanos parlen en latino al Parlament, si fos dioutat català exigiria la traduccio al català, pero tots els diputados del Parlamento son PUTOS ESPAÑOLS.
 7. Icona del comentari de: Narcís a maig 10, 2022 | 08:41
  Narcís maig 10, 2022 | 08:41
  Sí és veritat que haurien de ser clars i catalans tot dient ser difamacions, injúries i calúmnies aprofitant-se de la ignorància dels que són defora i de la maldat dels que són ací sinó interès pervers d' ambdós ! PD : però allò que no pot ser és anar " inhabilitant " nostres representants .. no pas si no hi ha, no fem una eixida !
 8. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 10, 2022 | 08:52
  Gonzalo maig 10, 2022 | 08:52
  Santiago, el de los 256 apellidos catalanes. Y su abuelo, Guardia Civil. Jajaja!
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 12:41
   Anònim maig 10, 2022 | 12:41
   El teu macarra, com el teu pare, ja ho sabem
 9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 10, 2022 | 09:22
  Pere Llimonera i Citronell maig 10, 2022 | 09:22
  Vaya Preguntas: "Si tots els espanyols són iguals, per què diantre s’ha d’ensenyar als alumnes catalans de forma diferent?" ... ??? ... Pues porque el que todos los españoles sean iguales se lo inventa el autor... Ni son iguales, ni tiene por que hacer todo igual, sino que tiene iguales derechos y dentro de ellos y respetando los de los otros, son como son, y son y hacen lo que les de la gana... en todo caso serán "iguales ante la Ley"; esto es: que todos tiene los mismos derechos (y deberes) Por tanto tienen el deber de conocer la lengua mayoritaria, común y oficial de la Nación; y el "Derecho" de usarla... Por esto se toma la medida Democrática del 25%, "CoM0 Mínimo" de materias en Español/Castellano 'a tot Catalunya'; para justamente Garantizar esta "IGuaLDaD" ate la Ley, y por tanto los derechos y deberes de todos... Aquí no vale aplicar la Demagogia, ni los SoFisMas, ni el Populismo barato, sino la Democracia y el Estado de Derecho... 'Apa, adeu... petonets!'
  • Icona del comentari de: Tranqui a maig 10, 2022 | 12:52
   Tranqui maig 10, 2022 | 12:52
   ja, ja, je, je, PereCebolletas, no enfadarsus, je, je. Dí; "Cataluña mierda" 348 veces, y te tranquilizas, je ,je
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 14:05
   Anònim maig 10, 2022 | 14:05
   Ja has anat al metge??? Aquesta diarrea acabarà amb tu
 10. Icona del comentari de: federalista a maig 10, 2022 | 09:33
  federalista maig 10, 2022 | 09:33
  jajajajajajajaj el xivato i el seu pito aquest pallasso xarnego, murcia que quan es presenta a eleccions no li vota , ni els seus veins d'escala, 0 escons de 135 hahaha aixo si es un merit xaval els malvats socialistes 33 escons i el partit mes votat a catalunya els segons esquerra, i tu hahahaha en fi per pixar, i no traure gota,apa dues pedres estelades es clar i a cascar-la.
  • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 12:47
   Anònim maig 10, 2022 | 12:47
   El pzo€ federalista???? D'on, d'una satrapia àrab? Si home, d'aquelles que protegeixen al teu amo, el tractant d'armes i lladre confes fugat. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Està de broma el paio aquest que ve aquí i es creu que dóna lliçons. En fi, coses de súbdits colonos....
 11. Icona del comentari de: fat boy a maig 10, 2022 | 11:18
  fat boy maig 10, 2022 | 11:18
  Es una situacio calcada al que van fer els serbis a Kosovo. La diferencia es que alla es va muntar una insurreccio armada.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 10, 2022 | 12:04
   Gonzalo maig 10, 2022 | 12:04
   La diferencia es que detrás de Kosovo estaba papa EEUU. A quien tenéis vosotros? Tema zanjado. A seguir llorando, banda de paletos.
   • Icona del comentari de: Anònim a maig 10, 2022 | 14:07
    Anònim maig 10, 2022 | 14:07
    Al darrera et tenim a tu llepant-nos el cul cada dia i ben acollonit que et tenim pel que demostres. Va apartat que em tiro un pet a la teva cara de porc.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 10, 2022 | 16:04
     Gonzalo maig 10, 2022 | 16:04
     Jajaja! Muy bueno, anónimo, muy bueno. Este es el nivel laZinaZi. Vaya tela. Pedo, caca, culo y pis.
   • Icona del comentari de: fat boy a maig 10, 2022 | 15:58
    fat boy maig 10, 2022 | 15:58
    Vigila Conyzalevic a veure si acabaras amb unes vacances pagades a l'Hotel Reixes de l'Haia.
 12. Icona del comentari de: Cataluña terrritorio español de erÑ a maig 10, 2022 | 12:06
  Cataluña terrritorio español de erÑ maig 10, 2022 | 12:06
  Tenim politics sotmesos als españols, purs esclaus dels españols, pobre Catalunya venuda a euro pel Aragones i la seva colla
  • Icona del comentari de: Cat a maig 10, 2022 | 15:54
   Cat maig 10, 2022 | 15:54
   La seva colla es un govern de esquerra i junts, sembla que has de menjar cues de panses.
   • Icona del comentari de: ErÑ pur franquisme Maragall del GAL a maig 10, 2022 | 17:36
    ErÑ pur franquisme Maragall del GAL maig 10, 2022 | 17:36
    Erc mana xarxutero de ErÑ junqueras de España.Una
 13. Icona del comentari de: Sup Marcos a maig 10, 2022 | 16:35
  Sup Marcos maig 10, 2022 | 16:35
  ¿Exigirán en las escuelas andaluzas, el castellano, bien hablado y escrito? porque parece que habla mejor el castellano un niño escolarizado en catalán, que un niño andaluz que solo habla un idioma y no lo habla tan bien como exigen a los niños catalanes que hablen el castellano. ¿cual sería el porcentaje de castellano en las aulas de andalucía para que lo hablen bien?
 14. Icona del comentari de: Calliiiiiiii, calliiiiiiii, Sr, Espot a maig 10, 2022 | 17:53
  Calliiiiiiii, calliiiiiiii, Sr, Espot maig 10, 2022 | 17:53
  I assumeixi d'una vegada que és la democràcia. Tordo, però que molt tordo, xarnego Sr. Espot.
 15. Icona del comentari de: Joan a maig 15, 2022 | 14:47
  Joan maig 15, 2022 | 14:47
  Els tornaran a votar. Com sempre. Són 'els Nostres', i ja t'hi pots posar fulles, Espot. Jo és que em peto amb la ruqueria extrema catalaneta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa