Negociacions de fireta que estressen la població

"Com si no ens necessitéssim tots per aconseguir la nostra fita. Sentint les declaracions de tots costa molt d'entendre que estan fent"

Catalunya va votar en condicions molt dures les passades eleccions al Parlament i als tres partits que aglutinen la majoria de vots dels catalans se’ls va encomanar que formessin Govern i duguessin a terme totes les accions necessàries per assolir l’Estat propi i proclamar la independència.

Però ara ja, la prova d’estrès a què està sotmesa la població comença a superar tots els límits i la batalla acarnissada a les xarxes és de vergonya aliena. Com si no ens necessitéssim tots per aconseguir la nostra fita. Sentint les declaracions de tots costa molt d’entendre que estan fent.

Jo els convido a parlar de xifres. La patronal Anem x Feina va posar-ho negre sobre blanc: el govern d’Espanya pretén invertir a tot l’Estat 71.000 milions d’euros dels fons europeus Next Generation, quan només el sector retail-restauració de Catalunya en necessita 11.000 l’any per poder fer front a aquesta crisi. Per no dir que el dèficit fiscal de cinc anys que Espanya manté amb la nostra nació ja cobreix amb escreix el que el govern de Pedro Sánchez pretén invertir. Així, sobre l’acord de “donar resposta a la crisi social i econòmica que viu el país” de debò algú creu que sense independència es pot fer?

Finalment una demanda als partits independentistes: deixeu de barrejar el concepte autodeterminació amb amnistia, perquè si ens autodeterminem no ens cal l’amnistia de ningú.

_______________________________________________
Àlex de Azuaje és portaveu de la patronal Anem x Feina

Comentaris

  Anònim 16/05/2021 1:38 pm
  Esto no era un movimiento transversal y espontaneao? Para que necesistais a los politicos?Si quereis independencia salid a la calla y tomad las instituciones y las fronteroas. Sois una panda de catetos borregos, iletrados y cobardes, que rezuman odio y superioridad (basada en nada)... por los cuatro costados. A mamarla palurdos!
  Arpat de Buda 16/05/2021 11:43 am
  Pensar que els catalans som tan curts de gambals com per estressar-nos en relació a unes negociacions per a un nou govern em sembla exagerat. Igual que dir que ara no hi ha govern, o que hi ha desgovern. Que jo sàpiga el president en funcions és el Sr. Aragonés (ERC), i he de pensar que fa la seva feina, com la consellera de salut (ERC) la seva, el conseller d'educació (ERC) la seva, la d'Agricultura la seva, i etc. No se veure la "pressió" de l'electorat, com diuen els alevins xerraires d'ERC si els esmentats segueixen, i possiblement seguiran, fent el mateix (la feina). No és de menystenir que conselleers com en Puigneró i en Calvet segueixin sent els més professionals que s'han vist en un govern de la Generalitat els darrers temps, i mentres es negocia, també segueixen treballant. Sobren llàgrimes i ganes de sortir als papers i a la tele (i ràdio) d'aquells alevins, i no entenc com els opinadors no es dediquen a fer periodisme. Amén.
  Ex-independentista 16/05/2021 8:43 am
  A ricard>: d'anexionista res de res. Independentista d'ençà que vai haver de ferf el servei militar (57 anys). Activista, detingut , visita a la caserna de la G.C. un grapat de vegades i a punt de anar aparar a la Via Laietana. tot ho dono per benm emprat. Però la traició dels seudoindependentistas pactant amb els del 155. i el vergonyós espectacle al Parlament el 27 de gener del 2020 m'han fet estri`par les cartes. NO VULL LA INDEPENDENCIA SI ESTA EN MANS D'AQUESTA PURRIA<, entesos?
   Si que queda entès 16/05/2021 9:37 am
   Només vols la independència si manan els corruptes processistes cap enlloc que en 10 anys només han suspès la DUI i han fugit. Sento dir-te la veritat, els papàs son els reis i Fuigpelmón és un batxiller foll amb infules d'estadista autoritari com Paco un cojón.
  ciutadà 16/05/2021 7:36 am
  A Miren: si, que s'enten. Saben que, si intenten dur endevant la independència, seran inhabilitats i empresonats. Segur que ni ell mateixos preveienun resultat tan favorable a l'independentisme i ara no saben com sortir de l'embolic. Noves elsccions, ensulsiada dels partits (seudo)independentistes i tot arreglat. Arreglat per a ells, és clar.
  Narcís 15/05/2021 7:27 pm
  En teoria hauria de ser més senzill l' amnistia . . d'aquí ser allò primer dit, però aquest estat és tan covard i sense honor . . què ens durà a la llibertat abans ! PD : se n' aprofiten de tenir les armes àdhuc les ganes de vessar sang catalana. . però és obvi això no pot pas seguir així . . Robin i fumin sa mare !
  Català emprenyat. 15/05/2021 12:38 pm
  A Baldiret: doncs jo encara tinc menys possibilitats de veure-ho: en tinc 80. I crec que encara que en tingués 20 tampoc ho veuria, si més no pel cami pel que anem
  Català edmprenyat. 15/05/2021 12:37 pm
  A Baldiret: doncs jo encara tinc menys possibilitats de veure-ho: en tinc 80. I crec que encara que en tingués 20 tampoc ho veuria, si més no pel cami pel que anem
  Ricard 15/05/2021 11:33 am
  No parlem de la gent com si fos menor d'edat. La gent no està estressada, sinò empipada. Sempre pot votar al partit que li faci més el pes. Si aquests partits d'ara no ho fan bé en pot muntar un que ho faci millor. I si la gent no és capaç de fer-ho és que mereix la mediocritat que vota. La gent no es mesella. És perfectament capaç de liderar la seva vida i el seu país.
  Miren 15/05/2021 8:38 am
  Com si no ens necessitessim tots.... és aixó. Dona la sensació que el partits viuen unes realitats paral.leles. I quan parles de xifres de país ells en tenen unes altres que no ho són. Fora interessant saber quants d'ells podrien treballar en altres ocupacions per guanyar-se la vida (que no siguin les famoses portes giratòries) És un plantejament molt dur peró davant aquest cul de sac penses coses molt bésties. Malmetre el 52% no s'enten, sembla que no els agradi, per seguir governant una autonomia no el necessiten. No accepten els 33-32, haurien preferit 35-20 i així quedaria clar qui mana. El problema és que ens afecta a tots i sembla que no comptem per res.
   No son 33-32 16/05/2021 7:34 am
   Son 42-32: CUP i ERC van començar a negocia el dia despres de les eleccions del 14F, en 3 dias ja tenien un acord. JxSou van preferir anar a Waterloo a plorar la derrota i demanar al poc honorable batxiller que fer: Parar-ho tot, putaramonejar fins l'extenuació, no fos cas que uns altres avancin més en 2 anys del que hem fet nosaltres en 10.
  Baldiret 15/05/2021 8:26 am
  Potser una solució salomónica es el que cal, l Una entesa de mínims amb els tres partits pro independència. El guanyador clar es l'independentisme, no hi ha cap partit clarament vencedor, de manera que oblidem els personalismes i tirem endavant. Acordar 3 presidències proporcionals i som-hi .
   3 presidencies? 16/05/2021 7:37 am
   les pagas tu de la teva butxaca? 3 respostes diferents a cada problema? t'has tornat boig???
  Ex-independentista 15/05/2021 7:57 am
  A mi ja m'han estressat del tot. No vull la independència de la meva terra si està en mans de gent com els polítics que tenim
   Ricard 15/05/2021 3:39 pm
   La falsa bandera porta a mentir. D'ex res. Annexionista de tota la vida, estranger a Catalunya és Vostè. Bon profit.
   baldiret 15/05/2021 9:34 am
   Res no és fàcil, possiblement mai ho veuré, tinc 76 anys, si miro endarrere penso que hem avançat molt i penso que no podem defallir, cal seguir endavant si mes no pels que ho han patit i ho estan patint.

Nou comentari