Pedro Sánchez li va dir al govern de Catalunya la setmana passada que la “taula de diàleg” se la poden pintar a l’oli perquè ara hi ha coses més importants. El seu to i el seu posat era el del que es mofa obertament del criat. Un somriure foteta del qui sap que no li passarà res acompanyava les seves paraules. L’amo, pensa, té tot el dret del món a enganyar qui li neteja les sabates. Perquè aquesta exactament la feina que fan els polítics catalans quan tenen un homònim de Madrid al davant.

Encara és  l’hora que aquestes declaracions del president espanyol hagin motivat cap reacció significativa per part d’algun dirigent d’Esquerra i Junts. Els enganya amb llums i taquígrafs i els altres callen i fan veure que no passa res. Cap d’ells protestarà de forma rotunda, cap amenaçarà trencar res i cap li cantarà les quaranta públicament per mentider i trampós. Això mai no ho fa mai aquell esclau que viu gràcies al favor i a la condescendència del senyor. Veure que Pere Aragonès ha esdevingut la màxima autoritat política de Catalunya, és la millor prova del que acabo d’afirmar. 

Si encara hi ha catalans que pensen que alguna cosa amb dignitat pot sorgir de les decisions de l’actual Govern de Catalunya, mereixen que Espanya els continuï enganyant eternament. Si no saben veure que la indigència patriòtica dels dirigents de l’independentisme de nòmina oficial ens deixa despullats davant l’enemic, és que tenen pa a l’ull o aspiren a un lloc en la menjadora de la partitocràcia. Fins que no entenguem que mantenir en el poder amb els nostres vots a uns impotents polítics és la millor recepta per desaparèixer com a poble, no tindrem cap oportunitat per regenerar res. Tot està tan podrit que només justifiquen les polítiques del nostre govern aquells que cobren una “pagueta” oficial. 

Potser molts catalans no saben o no volen llegir l’actual situació política. Personalment, no puc defensar-los o justificar-los tot dient que són víctimes de la propaganda de TV3. Som ja massa grans  per a no saber que els reis són els pares. Per molts anys que ens hagin volgut fer creure que el destí dels catalans és callar i pagar, arriba un moment en què la dignitat d’un poble ha d’estar per sobre de pors i d’interessos personals. No ens avergonyeix que sempre ens enredin? 

Els espanyols ens coneixen molt millor del que pensem. Saben quines són les nostres febleses i ho aprofiten en tot moment. Ara mateix, són conscients que dominen absolutament la situació. No tenen cap oposició. Els polítics de casa pendents de no rebre cap citació judicial i tenir assegurat el sou de cada mes, els carrers del país tranquils i sense aldarulls, els catalans amoïnats pels efectes econòmics i socials de la pandèmia i la “carpeta” catalana arxivada internacionalment. Sens dubte el millor escenari per acabar definitivament amb el “problema catalán”

Amb tot, saben que  només una cosa pot trencar el seu pla: el sorgiment de nous lideratges. Per això faran mans i mànigues per tal de mantenir i donar corda als actuals responsables de la Generalitat. Ells són la millor garantia que la colònia catalana continuarà fidel a Espanya. Tot i això, no poden evitar mofar-se d’ells i de tots nosaltres. Fins quan?

Comentaris

  fat boy Gener 03, 2022 | 20:48
  El que ens cal es una insurreccio economica, i per aixo no calen ni partits politics ni liders carismatics sino autoorganitzacio i professionals economics i juristes que enss evitin els camps de mines del cami. La resta nomes val per fer el comparsa perque ara mateix no es pot confiar ni en la via politica ni en la lluita armada, pero aconseguir la ruina economica del Xarneguistan i, consequentment, que els creditors europeus els diguin que ja esta be la conya si que esta a la nostra ma. A veure si aprenem la segona part del que deia Gandhi.
   Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 10:56
   Lo que va a tener que hacer Catalunya es reinventar la economía y reinventar la Democracia y el "Seny" y el bienestar y entendimiento social que están destrozados y en pleno retroceso... Catalunya que durante mas de 2 siglos ha sido la "Crema" de España, transita a marchas forzadas hacia la irrelevancia... Empeora su sociedad, su política y administración y su economía... Catalunya no produce nada, o casi nada, literalmente, que no pueda producirse en otras partes España. Cierto, tiene un buen tejido intelectual/universitario/investigador/empresarial e industrial, que, con algunas excepciones de tiempo y lugar, no se encontraba antes -en los 2 siglos anteriores- en el resto de España. O no del mismo modo y calidad. Pero, esto ya no es así. Incluso en ciertas partes de la España vaciada hay parecidas capacidades y tejido... ... España, con sus muchos defectos, no es nada parecido a lo que los secesionistas pretenden: es un país democrático y moderno y su economía no depende de Cataluña para nada; sin el PIB de Cat sería también la 4à economía de la UE , como lo es hoy... es la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Si hacemos el calculo y restamos el PIB de Catalunya, España sigue siendo un país desarrollado, moderno, democrático y continua siendo la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Catalunya no llega al nivel de economías como las de Portugal o Grecia, y encima pierde puntos, consistencia y relevancia a destajo... Se impone una seria reflexión par reinventar todo lo que se ha hecho mal en Cat en las ultimas décadas, en especial la ultima década, Oi...
    fat boy Gener 04, 2022 | 13:36
    Parles el meu idioma?. Els dialectes africans no son el meu fort.
     Anònim Gener 04, 2022 | 18:55
     Que Vols que parli un monolingüe, mononeuronal i monoasecas.....
  ç Gener 03, 2022 | 21:53
  Impotents polítics és una justa definició.
  Luisnomeacuerdo Gener 03, 2022 | 23:27
  Otros 1i14 añitos más por lo menos, que sois muy tontos los camisas pardoamarillas y tu Santiago descabalgado como exponente destacado deberías saberlo, el problema es que no dais más de si.
  Abstencionista. Gener 04, 2022 | 08:59
  Naturalment que no. D'aquí el meu nom.
  Aigualit Gener 04, 2022 | 10:28
  Pedro Sánchez si que sap de confrontació intel·ligent 😁 Espot, fatxa, ves cascar-la
   Anònim Gener 04, 2022 | 18:57
   El teu nom és tremendament encertat, franquista xarnego
  Narcís Gener 04, 2022 | 10:49
  És obvi que saben no tenim exèrcit, és obvi que saben som éssers humans ( i cristians ) incapaços de vessar sang, és obvi que nostres botxins no tenen vergonya ni honor, és obvi que ( ben ) viuen del paperot reial, és obvi que voldrien ser espanya Castella broixa amb sa capital capdavantera, és obvi que els que viuen de collons de mico amb diners públics passegen sa plebs, és obvi que representants catalans democràtics fora mida serien abatuts un a un ( àdhuc fardarien de valentia fent-ho ), és obvi que si el poble català no va a l' una com aquell seu Fuenteovejuna . . . . . . . no pararan de faltar, d' ofendre, de blasmar, d' il·legalitzar, de descapitalitzar, d' empresonar qualsevol que prengui la decisió que majoria de la nació catalana demandi ! PD : no tractem amb persones cultes, dignes i democràtiques que sí bon vivants, interessats espuris i farsants imperialistes de la pitjor estofa .. així el poble català té la darrera paraula !
  Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 11:24
  Te respondo con un poema que se me acaba de ocurrir, so paleto; A los celos ¡Oh niebla del estado más sereno, Furia infernal, serpiente mal nacida! ¡Oh ponzoñosa víbora escondida De verde prado en oloroso seno! ¡Oh entre el néctar de Amor mortal veneno, Que en vaso de cristal quitas la vida! ¡Oh espada sobre mí de un pelo asida, De la amorosa espuela duro freno! ¡Oh celo, del favor verdugo eterno!, Vuélvete al lugar triste donde estabas, O al reino (si allá cabes) del espanto; Mas no cabrás allá, que pues ha tanto Que comes de ti mesmo y no te acabas, Mayor debes de ser que el mismo infierno.
   Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 13:04
   Muy bueno, obviamente el poema, pero no es Mio, Ni yo he enviado este comentario.... Yo, si envió un poema que no sea mio pongo el autor... Este Poema es "A los celos" de Góngora... ... Este comentario NO es del VERDADERO "Pere LLimonera i Citronell", que soy yo... Expone algunas razones y verdades muy claras, pero no es mio, ni lo he enviado yo... ... No se si es un TROLL que comenta usando el nombre de otros aprovechando que ve mi nombre con cierta frecuencia, o si es un separata para meter Cizaña... O si es el Troll IndePendenciero que usa mi nombre y el de otros para comentar solo busca crear indignación y cólera entre los catalanes con sus comentarios de "Falsa Bandera", u otro Troll diferente; pero en todo, caso el comentario no es mio...
    Luisnomeacuerdo Gener 04, 2022 | 13:34
    Ya me parecía, Pere LLimonera i Citronell, cuerdo muy cuerdo eres.
    Anònim Gener 04, 2022 | 18:58
    Pobre noi, et preguntes i et contestes tu sol. No pateixis, al psiquiàtric accepten gent amb bipolaritat i amnèsics com en luis
     Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 14:01
     NO, yo no me contesto a mi mismo, pobret "Anònim"... Contesto a un TRoLL IndePendenciero separata supremata como tú, que postea comentarios impostando mi Nombre y el de otros comentaristas... Nadie es responsable de que no llegues a entenderlo con tus limitados recursos intelectuales... ... has hecho una descripción perfecta de lo que tú eres, en realidad... lo demuestras en cada uno de tus comentarios... Lo tuyo se llama "Proyección"; y si que puede tener cura con un buen psiquiatra... Tu Vi0lencia y Vi0lencia verbal lo dejan claro... Ya sabes lo que te conviene: no proyectar en otros y buscar ayuda médica... ... Lo digo sin acritud, "Anònim", tengo la impresión de que necesitas mucho amor : una abraçada' pel nou any, estimado compatriota "Anònim"... Lee el comentario que he enviado : " Propósitos de Año Nuevo ... "Propósitos de Enmienda" y buenos deseos de mejora para todo separata supremata en este año 2022, para ser mejor persona " y reflexiona sobre el mismo, que te hará bien...
   Pufff! Gener 12, 2022 | 12:22
   Borinot!
  Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 13:31
  Lo que va a tener que hacer Catalunya es reinventar la economía y reinventar la Democracia y el "Seny" y el bienestar y entendimiento social que están destrozados y en pleno retroceso... Catalunya que durante mas de 2 siglos ha sido la "Crema" de España, transita a marchas forzadas hacia la irrelevancia... Empeora su sociedad, su política y administración y su economía... Catalunya no produce nada, o casi nada, literalmente, que no pueda producirse en otras partes España. Cierto, tiene un buen tejido intelectual/universitario/investigador/empresarial e industrial, que, con algunas excepciones de tiempo y lugar, no se encontraba antes -en los 2 siglos anteriores- en el resto de España. O no del mismo modo y calidad. Pero, esto ya no es así. Incluso en ciertas partes de la España vaciada hay parecidas capacidades y tejido... ... España, con sus muchos defectos, no es nada parecido a lo que los secesionistas pretenden: es un país democrático y moderno y su economía no depende de Cataluña para nada; sin el PIB de Cat sería también la 4à economía de la UE , como lo es hoy... es la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Si hacemos el calculo y restamos el PIB de Catalunya, España sigue siendo un país desarrollado, moderno, democrático y continua siendo la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Catalunya no llega al nivel de economías como las de Portugal o Grecia, y encima pierde puntos, consistencia y relevancia a destajo... Se impone una seria reflexión par reinventar todo lo que se ha hecho mal en Cat en las ultimas décadas, en especial la ultima década, Oi...
   Anònim Gener 04, 2022 | 18:59
   Encara ets aquí xarnego???? Va, tira pal pueblo
  Endavant Gener 04, 2022 | 16:39
  Com sempre, totalment d'acord. Necessitem nous líders. Endavant!
  Inocent Gener 05, 2022 | 14:28
  Testicles, no ni ha prou en vurel tot sovint arrenjant el mon (perdo Catalunya) a 8TV, OPINACAT que ara surt a aquest journal al costat d'altre arrenjadora mundial (perdo Catalunya) la Sra. Negrera, son com en Tip Y Coll de la televisio en blanc i negre.
  El Sr. Espot és un xarnego de llibre Gener 06, 2022 | 14:39
  Fill de català (el Pestaña) i manxega, nét d'un guàrdia civil d'Almansa. Tot això és molt conegut. Suposo que per fer-se perdonar, com a molts xarnegos els passa a aquest Xarneguistan que és Catalunya, es va radicalitzar, es va xivar de retolacions, etc. Poca cosa més que afegir: només busca carinyo.
  FRANK Gener 07, 2022 | 12:06
  No deixa de ser patètic el constatar que ELS DESCENDENTS Fills IDEOLÒGICS i FÍSICS DIRECTES IRREDUCTIBLES dels nazis que anaven amb el braçalet amb la creu gamada al braç, per insultar a un rival li diguin NAZI. Si no fes plorar faria riure.

Nou comentari