El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La campanya contra Laura Borràs desemmascara Esquerra

La part bona de la campanya que ha iniciat l’Estat espanyol contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, es troba en l’efecte clarificador que està tenint per a molts catalans. Un efecte gràcies al qual aquests catalans estan canviant la percepció que tenien d’Esquerra Republicana. Veure Esquerra fent de lacai de l’Estat espanyol i dels seus tribunals franquistes contra la segona autoritat de Catalunya fa venir basques, certament. Però s’entén prou bé, tenint en compte que hi ha una sintonia d’interessos. A Espanya li interessa que ERC passi per ser ‘el partit catalanista’ per excel·lència, cosa que li garantiria –pensa– una Catalunya submisa no pas gràcies a les amenaces espanyoles sinó a un partit emmascarat que li faria la feina bruta dient que el que ara cal és una taula de diàleg que afavoreixi una “bona relació amb Espanya i ajudi a restablir la confiança” (Confiança en l’agressor!). A Esquerra, per la seva banda, li interessa que Espanya li faci la feina bruta d’apartar Laura Borràs de la vida política per tal que Pere Aragonès pugui ser el bon minyó que Espanya necessita per acabar d’esclafar Catalunya. I en això Esquerra no pateix gens, perquè sap que la fiscalia ‘se lo afina’.

La fiscalia, les clavegueres de l’Estat, l’espionatge, la Junta Electoral, els cossos policials, etc., són braços d’un mateix cos que es diu Espanya la praxi dels quals consisteix a fabricar femta que permeti difamar i decapitar políticament tota persona desafecta al règim que ocupi o pugui ocupar un càrrec significatiu en la política catalana. Així van actuar contra el president Puigdemont, contra el president Torra, contra Jordi Turull, contra Jordi Sànchez, etc., fins que han aconseguit algú de la seva confiança. Ara, no cal dir-ho, la bèstia negra a decapitar és Laura Borràs, cosa que en un Estat que no té escrúpols de violar els drets humans “para salvar España”, no té res d’estrany. Tinguem present que si el president Puigdemont està considerat l’enemic número 1 d’Espanya (i d’ERC), la presidenta Borràs és la número 2.

Mirem, tanmateix, què deia Oriol Ponsatí-Murlà, exdirector de la Institució de les Lletres Catalanes sobre la maniobra contra Laura Borràs: “Se’ns va anunciar que fiscalitzarien l’any 2018. Se’ns va demanar tota la documentació, qüestions personals, contractació, etc., i un cop acabada la fiscalització, m’imagino que amb certa frustració, es van adonar que no hi havia absolutament cap indici de fraccionament en tot l’any 2018, tal com, d’altra banda, ja ho havia acreditat de manera explícita l’informe que cada any ens fa la intervenció general del Departament d’Economia de la Generalitat. Perquè en aquests informes posteriors una de les coses en què es posa molta cura és en la contractació menor i es busquen explícitament indicis de fraccionament. La intervenció general del Departament d’Economia ja havia acreditat a mitjan 2019 que en l’exercici del 2018 no hi havia cap fraccionament. La Sindicatura tampoc no en va trobar cap. El que és enormement sorprenent és que, davant el fet de no trobar-ne cap el 2018, ens van demanar la llista de tota la contractació del 2017. I tampoc no hi van trobar cap indici de fraccionament. Aleshores, ens van demanar la llista de contractació del 2016. I tampoc no hi van trobar cap indici de fraccionament. M’imagino que, si efectivament aquest informe obeïa a la voluntat de trobar fraccionament sí-o-sí a la Institució, davant la frustració de no trobar-ne ni en el 2016, ni en el 2017, ni en el 2018, no es devien atrevir a recular més i van fer una operació absolutament inèdita, sorprenent, un gir de guió que, francament, no sé com qualificar: “Davant l’evidència que no hi ha hagut fraccionament ni l’any 18, ni l’any 17, ni l’any 16, ajuntarem tots els exercicis i si trobem algun proveïdor que coincideix en els tres, encara que sigui per una contractació de serveis completament diferent, sumarem els imports i direm que això és un fraccionament”.

Doncs malgrat això, totes les veus d’Esquerra, des de Pere Aragonès en avall, han començat a seguir les directrius de l’Estat i a fer seva la cantarella contra Laura Borràs. També Marta Rovira i Carme Forcadell, sense cap mena d’escrúpol ni vergonya, s’han llançat a fer campanya contra la presidenta del Parlament. L’actitud de Forcadell és especialment significativa, ja que Borràs li va fer costat en el procés que la va apartar injustament de la presidència de la Cambra. En altres paraules: quan la mateixa justícia franquista que ara persegueix Borràs perseguia Forcadell, Borràs la va defensar sempre.

Un dels arguments que més estem sentint aquests dies és que cal que Laura Borràs plegui “per salvaguardar el prestigi de la institució”. És la frase escollida per amagar covardament el que no és més que una fastigosa campanya d’assetjament a una persona. La maniobra consisteix a situar-se hipòcritament per part del qui la diu en un pla de superioritat moral des del qual pontificar que no és que odiïn Laura Borràs, no, i ara!, no és que tinguin pànic d’una persona brillant com Laura Borràs, no, i ara!, simplement demanen que plegui, que desaparegui, que es volatilitzi, per salvar el bon nom del Parlament de Catalunya. No s’adonen que són ells, amb la seva actitud submisa i indigna el que degrada vergonyosament el nom del nostre país i de les nostres institucions. Basen la seva campanya d’assetjament –l’assetjament és un delicte– en l’article 25.4 del Parlament, que va ser un acord de partits sense aval jurídic i que s’ha descobert que vulnera la presumpció d’innocència i, per tant, els drets humans.

Els assetjadors, amb Esquerra al capdavant, haurien de reflexionar en comptes de deixar-se endur per la fúria contra Laura Borràs, ja que un Parlament democràtic no pot tenir cap article en el seu reglament que violi els drets humans. M’explico? No hi ha cap llei ni cap reglament d’un país democràtic que pugui estar per damunt dels drets humans. Cap ni un. I si d’ètica es tracta, que és el terme a què apel·len els més sibil·lins, és justament per ètica que no es pot permetre que una persona innocent pugui ser apartada del seu càrrec com si fos una mosca a caprici d’un poder opressor o d’uns adversaris malèvols. No hi ha hagut malversació, no hi ha hagut prevaricació, no hi ha hagut fraccionament, i no hi ha hagut embutxacament. Només hi ha una persecució implacable i orquestrada –qui diu que la taula de diàleg no serveix per a res?– contra una persona innocent que fa por políticament per la seva intel·ligència i assertivitat. La presidenta Borràs, doncs, no pot plegar del seu càrrec, com volen l’espanyolisme i l’hispanocentrisme català. No pot fer-ho justament per no desprestigiar la cambra catalana, atès que plegar-se a la voluntat de l’Estat espanyol suposaria convertir el Parlament de Catalunya en un teatre de marionetes manipulades des de Madrid, i això hauria de ser inadmissible per a tot independentista.

Quan un país es troba sota la dominació d’un altre que se li declara superior, mai de la vida no pot donar per bons els seus tribunals de justícia, perquè tots els seus ressorts treballen en una única i persistent direcció, que és esclafar definitivament el país dominat. Es pot transigir, com és lògic, en aspectes menors o que estan al marge de les llibertats nacionals, perquè és obvi que hi ha un dia a dia que requereix ser atès. Però en tot allò relatiu a les esmentades llibertats, i també a les institucions i a les personalitats que les representen, la reacció ha de ser d’impermeabilitat absoluta. Si veritablement els partits que es diuen independentistes creuen en els drets de la nació catalana no poden creure mai en la justícia espanyola, que és, per sistema, una justícia enemiga de Catalunya i l’instrument jurídic de l’Estat per oprimir el nostre país i apartar de l’esfera executiva els noms que li resulten incòmodes o decididament odiosos. Clar i català: el primer que han de fer aquests catalans tan interessats a salvaguardar el bon nom de Catalunya i del seu Parlament nacional és negar-se a reconèixer la justícia espanyola, digui el que digui, addueixi el que addueixi. Acatar-ne les directrius, sotmetre’s als seus pronunciaments, comprar els seus discursos, implica una legitimació del seu poder invasor i despulla de coherència i d’arguments totes les queixes i els retrets que li puguem fer. La justícia espanyola és dolenta per principi a Catalunya, perquè és una justícia invasora, és una justícia aliena que s’atorga superbiosament el dret de dirigir la nostra vida fins al punt de dir-nos de què podem parlar, què poden fer, com hem de pensar, com ens hem de comportar…

Això sí que és corrupció, corrupció amb majúscules. La justícia d’un Estat democràtic no pot ser mai una justícia ideològica, que és el que és la justícia espanyola. I veure com Carme Forcadell i Marta Rovira (a més de Pere Aragonès) s’alien amb l’Estat i amb el nacionalisme espanyol per atacar una persona innocent com Laura Borràs tot legitimant la mateixa justícia que les va dur a la presó o a l’exili, provoca vergonya aliena. Vostès, senyores, i vostè, senyor Pere Aragonès, estan legitimant una justícia corrupta, cosa, ves per on, que converteix Esquerra Republicana en còmplice. No hi havien pensat? Doncs sí, perquè és la mateixa justícia corrupta d’un Estat corrupte que tanca a pany i forrellat les cadenes que empresonen Catalunya. Cap país no és lliure si no té una justícia pròpia, i Catalunya mai no serà lliure mentre continuï legitimant la justícia que l’oprimeix.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ex-votant d'ERC a juliol 12, 2022 | 20:04
  Ex-votant d'ERC juliol 12, 2022 | 20:04
  Per molts anys que visqui no seran prou per avergonyir-me d'haver votat ERC.
  72
  Icona de dislike al comentari de: Ex-votant d'ERC a juliol 12, 2022 | 20:04 53
  Respon
  • Icona del comentari de: Pere a juliol 13, 2022 | 13:05
   Pere juliol 13, 2022 | 13:05
   👍👍👍
  • Icona del comentari de: Merda de pais a juliol 13, 2022 | 19:21
   Merda de pais juliol 13, 2022 | 19:21
   Ara és ER com el PS, partits creats perquè res canvii i anem aguantat 30 anys més.
  • Icona del comentari de: Quina colla a juliol 13, 2022 | 20:46
   Quina colla juliol 13, 2022 | 20:46
   Ex votant d'ERC. Insults a ERC. La culpa de tot és de ERC. Tot aquest discurs ferotge contra ERC, es irracional, redactat per analfabets i ressentits, i supura impotència dels que no no poden suportar que la presidència de la Generalitat estigui en mans d'ERC.
 2. Icona del comentari de: expat a juliol 12, 2022 | 20:17
  expat juliol 12, 2022 | 20:17
  A Madrid no saben qui és Laura Borràs.
 3. Icona del comentari de: Vilatà. a juliol 12, 2022 | 20:25
  Vilatà. juliol 12, 2022 | 20:25
  A la població on visc, la secció local d'ERC s'ha disolt. Ningú no gosa dir que és d'ERC.
  69
  Icona de dislike al comentari de: Vilatà. a juliol 12, 2022 | 20:25 55
  Respon
  • Icona del comentari de: sdfg a juliol 13, 2022 | 08:41
   sdfg juliol 13, 2022 | 08:41
   Doncs a Granollers, estan tant cofois ells, quina llàsitma!
   • Icona del comentari de: Independence Process a juliol 13, 2022 | 11:11
    Independence Process juliol 13, 2022 | 11:11
    Sembla que l'estat espanyol ha aconseguit part del seu objectiu enfrontar independentistes. Foteu molta pena alguns independentistes, potser els més novells, inexperts i babaus, no coneixeu l'estat espanyol i al capdavall acabareu com sempre han fet molts de catalans "emprenyats", renegant del seu país i passant-se directament a l'enemic sens cap mena d'escrúpol, prou que us coneixem. A més els trolls xovinistes espanyols aprofiten per a ficar-hi cullerada a cada comentari estúpid dels que es fan els "emprenyats". Jo, malgrat tots vosaltres seguiré votant ERC, Junts per Catalunya i fins i tot les CUP. La independència l'aconseguirem entre tots. A més és evident que entre els partits independentistes hi ha diferències, com entre tots els partits democràtics de qualsevol altre país. Fins i tot a Escòcia on alguns s'emmirallen al SNP, necessiten els ecologistes escocesos el qual és un altre partit independentista, per a sumar i fer majoria independentista, malgrat llurs diferències. Sentit d'estat se'n diu, al catalans ens manca el sentit i la visió d'estat !
    • Icona del comentari de: Maria a juliol 13, 2022 | 22:42
     Maria juliol 13, 2022 | 22:42
     Ferrovial-Junqueras és diu el sentit d'estat? Bona corrupció la d' ER per anar donant lliçons als altres!
  • Icona del comentari de: Debes de vivir en la Catalunya pero que muy, muy profunda. a juliol 13, 2022 | 09:55
   Debes de vivir en la Catalunya pero que muy, muy profunda. juliol 13, 2022 | 09:55
   De todas maneras debes estar contento, serás de las poblaciones de menos de 500 habitantes que tendrán Alcalde corrupgente; en las poblaciones de más de 500 habitantes el descalabro de los corrupgentes será espectacular.
   12
   Icona de dislike al comentari de: Debes de vivir en la Catalunya pero que muy, muy profunda. a juliol 13, 2022 | 09:55 27
   Respon
   • Icona del comentari de: Merda de pais a juliol 13, 2022 | 19:22
    Merda de pais juliol 13, 2022 | 19:22
    calla castellà!
  • Icona del comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir a juliol 13, 2022 | 12:22
   Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir juliol 13, 2022 | 12:22
   A la població on visc jo, els juntaires s'han dividit un cop més i ja estàn creant un nou partit. L'actual alcalde juntaire, que ho és gràcies a una moció de censura amb el pzo€ i les comunes, mai ha sigut capaç de guanyar unes eleccions, i ara a part de dividir-se, n'hi ha que li han marxat a esquerra perquè diuen que al menys aquests fan el que van dir en campanya. Per cert, com va això de la república virtual del club privat? Quants milions de socis teniu ja???
   23
   Icona de dislike al comentari de: Fins als nassos de juntsxlapasta i JuntsXdividir a juliol 13, 2022 | 12:22 23
   Respon
   • Icona del comentari de: Erñ.ferrovial, cotitza a la Bolsa de españa? a juliol 13, 2022 | 18:08
    Erñ.ferrovial, cotitza a la Bolsa de españa? juliol 13, 2022 | 18:08
    Els nassos del PANXUT FERROVIAL son bruts, mafiosos, gangterils, Gurtel.ErÑ
  • Icona del comentari de: Bé per ERC a juliol 13, 2022 | 20:55
   Bé per ERC juliol 13, 2022 | 20:55
   Jo sempre he votat ERC i estic molt content de veure que és el millor partit de Catalunya, amb molta diferència. La campanya contra Borràs se l'ha fet ella mateixa, per fer activitats il·legals, per no complir el reglament del Parlament, per mentir, i per la manca de capacitat pel càrrec.
   10
   Icona de dislike al comentari de: Bé per ERC a juliol 13, 2022 | 20:55 13
   Respon
   • Icona del comentari de: Maria a juliol 13, 2022 | 22:49
    Maria juliol 13, 2022 | 22:49
    Ben bé com el Junqueras, que es va lliurar a la justícia espanyola confiant en els pactes amb la SS: Un gran polític, amb una gran visió de la realitat el jefe del teu partit!. Ara, l'altre junqueras- ferrovial aquest si que té bon ull. Però això no és corrupció, no?
   • Icona del comentari de: catalana indepe a juliol 29, 2022 | 15:01
    catalana indepe juliol 29, 2022 | 15:01
    I com pots assegurar que ha fet activitats il.legals? ho has vist ? jo sí que et puc parlar de certes activitats d'Er.. consti que no sóc de cap partit polític però em coneixo molt bé les activitats de tots ells.
 4. Icona del comentari de: No et preocupis iaio Alex a juliol 12, 2022 | 21:16
  No et preocupis iaio Alex juliol 12, 2022 | 21:16
  Si la teva estimada choni Borràs és jutjada per un jurat popular, tu serà el president del jurat; per la teva manifesta imparcialitat, és clar. El que no recordo és que ningú es queixés pel judici (suposo que també franquista i injust) d'Isaías Carrasco, camell i potser follamic de la choni, i que el va portar a la presó per tràfic de drogues. O és que Isaías no era convergent?.
  48
  Icona de dislike al comentari de: No et preocupis iaio Alex a juliol 12, 2022 | 21:16 63
  Respon
  • Icona del comentari de: Isaías Herrero no Isaías Carrasco a juliol 13, 2022 | 07:06
   Isaías Herrero no Isaías Carrasco juliol 13, 2022 | 07:06
   Isaías Carrasco va ser un polític basc assassinat per ETA. El camell follamic de la choni es diu Isaías Herrero.
   • Icona del comentari de: Isaïes Jeremies a juliol 13, 2022 | 19:29
    Isaïes Jeremies juliol 13, 2022 | 19:29
    El comentaristes de falsa bandera espanyola us creieu graciosets i foteu molta pena i el ridícul.
  • Icona del comentari de: teix a juliol 13, 2022 | 09:25
   teix juliol 13, 2022 | 09:25
   N saps dirigir-te a les persones sense insultar-les, merda de macarró?
   • Icona del comentari de: No són insults paio de merda @teix a juliol 14, 2022 | 10:01
    No són insults paio de merda @teix juliol 14, 2022 | 10:01
    Són definicions correctíssimes.
  • Icona del comentari de: Jordi a juliol 27, 2022 | 20:45
   Jordi juliol 27, 2022 | 20:45
   Perque insultes creus que aixo el fa mes home qui jutja son els jutges ni el cuatre pelacanyes de torn que os creieu mol sabis i sou una colla de CAPSDERUCS wui jutja es la justicia i no cuatre pringats
 5. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a juliol 12, 2022 | 21:49
  Tripartit no, gràcies juliol 12, 2022 | 21:49
  El PSOERC I la Comuna Pudenta són la mateixa merda que el PPSOEMOC'S, espanyolisme pur i dur i només els distingeix la xerrameca
  47
  Icona de dislike al comentari de: Tripartit no, gràcies a juliol 12, 2022 | 21:49 30
  Respon
  • Icona del comentari de: Anònim a juliol 12, 2022 | 22:38
   Anònim juliol 12, 2022 | 22:38
   Això ho diu un sociovergent de tota la vida, viva la DIBA t'ha faltat dir..
 6. Icona del comentari de: El cit campejador a juliol 12, 2022 | 21:49
  El cit campejador juliol 12, 2022 | 21:49
  Para este becario está claro: si Laura Borràs ha metido mano tal como apuntan los audios, pelillos a la mar, que es indepe y no pasa nada. Hay que protegerla. Da igual si ha reaccionado y ha cometido un delito, a ella se le perdona porque es peor que sea condenada por ello por Satán judicatura
  • Icona del comentari de: Anònim a juliol 13, 2022 | 00:18
   Anònim juliol 13, 2022 | 00:18
   Ridiculus…🪄
  • Icona del comentari de: sd a juliol 13, 2022 | 08:43
   sd juliol 13, 2022 | 08:43
   Quina llàstima de comentari....
  • Icona del comentari de: vahh a juliol 13, 2022 | 19:24
   vahh juliol 13, 2022 | 19:24
   Sabes que pasa, que no nos fiamos de vuestros jueces. Vamos, con la que está cayendo, para fiarse de estos salvapatrias. Me gustaria ver algun juez en la prisión.
 7. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 12, 2022 | 22:23
  Gonzalo juliol 12, 2022 | 22:23
  Típico modus operandis tractorianus. Envolverse en la estrellada para librarse de delitos.
  • Icona del comentari de: El Cid Campejador a juliol 13, 2022 | 19:25
   El Cid Campejador juliol 13, 2022 | 19:25
   fabricar delitos también es delito, españolazo.
  • Icona del comentari de: No mientas a juliol 13, 2022 | 20:55
   No mientas juliol 13, 2022 | 20:55
   Calla cagarro.
 8. Icona del comentari de: Ella a juliol 12, 2022 | 22:24
  Ella juliol 12, 2022 | 22:24
  I l'ANC i Òmnium, ben calladets tots. O hauria de dir "totis"?
 9. Icona del comentari de: Cat a juliol 12, 2022 | 22:45
  Cat juliol 12, 2022 | 22:45
  Doncs jo trec fums pels queixals. Que s'ha pensat aquesta dona? Que la presidenta del parlament català es passi pel forro dels collons les lleis aprovades pel mateix parlament, es una vergonya. Si no les pensa acatar, no és la persona adequada per presidir-lo. FORA JA! No sé si és innocent o culpable, però ens està faltant al respecte a tots i deixant el parlament a l'alçada del betum. I així voleu fer un país diferent dels españols? Ja us en podeu anar a la merda. I la premsa amiga juntaire, que quant vinguin eleccions dirà que la Gene i el parlament no serveixen per res, que recordi que i qui l'està tirant per terra.
  20
  Icona de dislike al comentari de: Cat a juliol 12, 2022 | 22:45 26
  Respon
 10. Icona del comentari de: Anònim a juliol 12, 2022 | 22:47
  Anònim juliol 12, 2022 | 22:47
  Doncs la Borràs fa molt bé el paper d'española, típica política de satrapia bananera on no dimiteix mai ningú passi el que passi. En fi xato, avui no tens el dia bo per tirar pilotes fora.
  44
  Icona de dislike al comentari de: Anònim a juliol 12, 2022 | 22:47 21
  Respon
  • Icona del comentari de: The Queen a juliol 13, 2022 | 19:30
   The Queen juliol 13, 2022 | 19:30
   Molt valentot escrivint comentaris de falsa bandera espanyola, reiet.
 11. Icona del comentari de: Pere a juliol 12, 2022 | 23:05
  Pere juliol 12, 2022 | 23:05
  És a dir que aquests suposats fraccionaments no son dins d'un mateix any ? És a dir corresponen a l'addició de diferents anys ? És interessant saber aquesta mena de detallets. Sigui com sigui el lawfare espanyol intentarà allargar tant de temps com sigui possible aquesta "operació" i ves a saber si d'ací uns anys, quan ja hagin emprenyat i empudegat, es fistren uns enregistraments... N'estem farts d'aquests guions i encara més que el xovinisme espanyol hi suqui pa. "El Periòdico" avui ja ha filtrat allò que hauria de comunicar l'oficina del ministeri fiscal espanyol, si l'estat espanyol fos un estat de dret i com cal, no faria aquestes irregularitats i delictes.
 12. Icona del comentari de: Avia a juliol 12, 2022 | 23:07
  Avia juliol 12, 2022 | 23:07
  Magnific article
  24
  Icona de dislike al comentari de: Avia a juliol 12, 2022 | 23:07 16
  Respon
 13. Icona del comentari de: almogaver.cat a juliol 13, 2022 | 03:06
  almogaver.cat juliol 13, 2022 | 03:06
  Bravo! Sr. Alexandre estem contra aquesta infame campanya. Només ens va faltar el dillums al 3/24 " Per art ben acordad cantaren professors Martí i Queralt "que si l'article 25,4 no vulnera la presumpció d'innocència... Bé si, una miqueta però no gaire. Tot un professor de Filosofia de Dret." Tremendo no?" I professor Queralt, posant a parir a la MHPP Sra. Laura Borràs. En un moment, amb ulls desorbitats semblava la reencarnació del Sr. Fraga. " A quantó estaran los Garbanzos! " I amb informació privilegiada, d'allò que segons el País, avui (per ahir tarda) escriu que acusaran; la MHPP Sra. Laura Borràs. Semblaren Anàs i Caifàs parlant de com enfonsar una persona honorable. Ara m'explico perquè no inviten al Professor Cotarelo; a (la TV de tots" Potser que al contrari de la "Dolores: No es amigo de hacer favores" Al menys d'aquesta mena?
  24
  Icona de dislike al comentari de: almogaver.cat a juliol 13, 2022 | 03:06 14
  Respon
 14. Icona del comentari de: toni a juliol 13, 2022 | 05:23
  toni juliol 13, 2022 | 05:23
  Com a bon lacai de la burgesia ( CDC- Junts ) , val tot per la mentida.
  16
  Icona de dislike al comentari de: toni a juliol 13, 2022 | 05:23 13
  Respon
 15. Icona del comentari de: Ave Maria purissima a juliol 13, 2022 | 07:04
  Ave Maria purissima juliol 13, 2022 | 07:04
  ERC NO EXISTEIX. JUNQUERAS ES EL DEU, EL GENERALISSIMO, EL JUAN CARLOS de la secta religiosa que l'adora. Gent inculta, que excelsa el Cregut catòlic español, el GURU esclau del Sanchez.155
  • Icona del comentari de: Anònim a juliol 13, 2022 | 11:49
   Anònim juliol 13, 2022 | 11:49
   Sense pecat concebuda, cosa que tu no pots dir estàn com estàs al servei de la màfia de la mare superiora, oi Anna?
   • Icona del comentari de: Cardenal Junqueras por la gracia de Dios a juliol 13, 2022 | 18:06
    Cardenal Junqueras por la gracia de Dios juliol 13, 2022 | 18:06
    Comentari ferrovial.opus.junqueras.
   • Icona del comentari de: Resposta a l'anònim a juliol 13, 2022 | 19:38
    Resposta a l'anònim juliol 13, 2022 | 19:38
    Com caieu com a mosques en els paranys de l'estat espanyol. Aquesta menció ridícula que fas fou una invenció denigrant espanyola. Amb tanta de gent com vosaltres mai aconseguirem la independència, no feu cap servei al país i en feu molt a Espanya o ets directament un comentarista de falsa bandera espanyola ? Uns i altres cada vegada sou més difícils de distingir. Capsots !
  • Icona del comentari de: Cat a juliol 13, 2022 | 12:41
   Cat juliol 13, 2022 | 12:41
   Tu deus ser un malalt mental pertorbat. Vés al psiquiatra aviat, si això va a mes, t'hauran de tancar.
  • Icona del comentari de: Traca a juliol 13, 2022 | 15:32
   Traca juliol 13, 2022 | 15:32
   Ferrovial 155 Anna
 16. Icona del comentari de: Parroco d'España, botifleria ERÑ a juliol 13, 2022 | 08:16
  Parroco d'España, botifleria ERÑ juliol 13, 2022 | 08:16
  Als pobles,els alcaldets d'erc s'amaguen, ja que tothom els insulta, dient.els.hi españols o putos españols. Junqueras ha destruit ERC, i l'ha convertit en el partit del " A por ellos"
  21
  Icona de dislike al comentari de: Parroco d'España, botifleria ERÑ a juliol 13, 2022 | 08:16 26
  Respon
 17. Icona del comentari de: OK Gal i República a juliol 13, 2022 | 08:26
  OK Gal i República juliol 13, 2022 | 08:26
  Llàstima que ni demanen, per equilibrar o dissimular, canvis i ètica a la justícia corrupta i podrida que gaudim. Això els delata, a ERCal i a tots els falsos partits d’esquerres que pululen per parlaments i ajuntaments. No és justícia, té estructura i funcionament de màfia.
  • Icona del comentari de: Ha, ha, ha a juliol 13, 2022 | 19:23
   Ha, ha, ha juliol 13, 2022 | 19:23
   D'on ha eixit aquest fatxa ?
 18. Icona del comentari de: teix a juliol 13, 2022 | 08:36
  teix juliol 13, 2022 | 08:36
  El petit Pere és l’hòstia. La casualitat ha volgut fer coincidir les exigència seves i les del seu ramat a Laura Borràs de fer un “pas al costat”, posant-se ells com a hipotètics models. Només vull fer referència que van callar com uns putes quan l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, va ser detinguda i acusada (FALSAMENT) de coses més greus. Resumint de Wikipèdia: “El 10 de diciembre del 2020 fue detenida por corrupción en el marco del caso del Consell Esportiu, una supuesta trama corrupta de (...) presunta malversación de fondos públicos (...) le imputa los delitos de malversación, prevaricación, apropiación indebida y omisión del deber de perseguir delitos. Ha resultat LLIURE DE CÀRRECS. Havia d’haver fet un pas al costat?
  13
  Icona de dislike al comentari de: teix a juliol 13, 2022 | 08:36 17
  Respon
 19. Icona del comentari de: Jordi a juliol 13, 2022 | 08:46
  Jordi juliol 13, 2022 | 08:46
  No li falta raó a l'indignat article. Esquerda fa realment pudor. El problema és utilitzar la injustícia cap a la Borràs per llancar merda a Esquerda i fer bo JuntsxCat, que és el que realment amaga la intenció de qui escriu. Se li veu sempre el llautó.
  21
  Icona de dislike al comentari de: Jordi a juliol 13, 2022 | 08:46 20
  Respon
 20. Icona del comentari de: Gerard Palacín a juliol 13, 2022 | 12:11
  Gerard Palacín juliol 13, 2022 | 12:11
  Estic d’acord amb Alexandre. Ho explica molt bé. I no puc entendre com Esquerra ha entrat en aquest embolic d’una forma tan barroera, cínica i fins i tot diria covarda. Que hi ha persecució de Laura Borràs, no en tinc cap dubte. Però mai m’hauria esperat que Esquerra agafés la direcció d’aquesta persecució. Qui dona les instruccions en el partit, Junqueras, o bé hi ha algun altre eixerit que vol fer mèrits? Tenia un amic, que desgraciadament va morir fa més d’un any, que sempre em deia: no et refiïs dels que presumeixen de ser bons cristians, no ho son. Són cínics que ves a saber que persegueixen. Senyors d’Esquerra, aneu a pastar fang!
 21. Icona del comentari de: Groc a juliol 13, 2022 | 12:14
  Groc juliol 13, 2022 | 12:14
  Victor Alexandre , puntualment cada dimecres es dedica a doner "corda" als anti ERC Com a bons receptors treuen tota la capacitat insultadora i menyspreable als republicans España te periodistes al servei de les clavagueres Catalunya te periodistes "supers" al servei de partits politics (no tots)
 22. Icona del comentari de: Vividors fora del nostre Parlament a juliol 13, 2022 | 13:01
  Vividors fora del nostre Parlament juliol 13, 2022 | 13:01
  Res del que fa ERc em sorprèn. La foto del mossèn Junqueras amb la ma protectora sobre l'espatlla de la Santamaría anunciava la futura traïció del ara virrei que sent vicepresident s'entrevistava amb Rajoy d'amagat del president Puigdemont i el seu col.laboracionisme actual amb el colonialisme espanyol. Però no ens enganyem: dins de Junts hi ha un sector que la única cosa que el separa d'Erc és la disputa per les trones. Pels que no tenim contactes dins Vichy, els petits detalls sovint són els més reveladors, la salutació de Jordi Sánchez a "tàcito" o la disposició per canviar de llengua davant els periodistes inadaptats, el lliurament de la Creu de Sant Jordi a espanyolistes recalcitrants, la utilització de TV 3 per castellanitzar el país. Ens cal un partit nacional organitzat en torn al CxR i l'Assemblea de Representants i, lamentablement, Junts no és aquest partit, tot i que segurament alguns dels seus membres són gent molt vàlida
 23. Icona del comentari de: I a la Colau no la jutgeu? Us fa nosa Borràs, oi ERC? a juliol 13, 2022 | 13:43
  I a la Colau no la jutgeu? Us fa nosa Borràs, oi ERC? juliol 13, 2022 | 13:43
  És veritat que eren pagaments a la mateixa persona en anys diferents, per conceptes diferents? Em diuen que hauria de ser d'un mateix pressupost per ser penat. La Colau ho ha fet diverses vegades, el tribunal de Cuentas ho descriu i ningú li ha dit res. Ja n'hi ha prou de clavegueres. La fiscalia ho deu saber igual que jo i mira de no fer tant grossa la persecució il·legal. Gent d'ERC mireu-vos-ho bé, no feu el ridícul com amb la Marín
 24. Icona del comentari de: Lgarimitas a juliol 13, 2022 | 15:34
  Lgarimitas juliol 13, 2022 | 15:34
  Entonces borras trocea contratos y lo reconoce en unas grabaciones y la culpa es de la represión del estado, voy entendiendo
  • Icona del comentari de: Tip d'ERC a juliol 13, 2022 | 20:47
   Tip d'ERC juliol 13, 2022 | 20:47
   Tu saps llegir? Hauries de repetir la primaria.
 25. Icona del comentari de: Àcrata. a juliol 13, 2022 | 15:42
  Àcrata. juliol 13, 2022 | 15:42
  Tot aquest podrimener es pot resumir en una paraula: POLÍTICA.
  • Icona del comentari de: Acròbata a juliol 13, 2022 | 19:22
   Acròbata juliol 13, 2022 | 19:22
   Tot és política fins i tot els ridículs teus comentaris. No intentis fer-te el graciós, curt de gambals. A més a més si els polítics i els governs no t'agraden, comença pels teus polítics i pel teu govern de l'estat espanyol, que son qui tenen la paella pel mànec, valentot. A més si fossis una mica instruït sabries que els "polítics" els escull la societat i els polítics surten de la societat, i doncs en son un reflex. Potser primer caldria començar a pensar en la nostra societat i no fer tants de resums ni solucions "fàcils" les quals al capdavall son la base dels populismes.
 26. Icona del comentari de: AFM a juliol 13, 2022 | 18:01
  AFM juliol 13, 2022 | 18:01
  corrupció zero, i no embrutar les institutions es fonamental. Que compleixi el reglament del parlament que han votat els 3 partits...suspengui la seva activitat mentrestant demostra que es inocent, que torni i ja està. salut.
  • Icona del comentari de: Resposta a AFM a juliol 13, 2022 | 20:40
   Resposta a AFM juliol 13, 2022 | 20:40
   "Si es demostra que torni i ja està" Quina gràcia. Primer el lawfare ja s'encarrega d'eternitzar les seves "operacions" per a fatigar i diluir en el temps, aquest afer s'acabarà segurament quan ja serem en una altra legislatura i comptant que fos declarada innocent de les acusacions, potser ja ni es podria presentar a temps en les properes eleccions; Segona : Quants de casos coneixes de persones innocents que hagin pogut retornar al càrrec... i ja està. Aquestes solucions tant "fàcils" d'aplicar en la teva teoria fan molt de tuf de populisme... i ja està !
 27. Icona del comentari de: Narcís ( article prou diàfan .. potser volen un pallasso com president del Parlament .. algun portaveu que es al congreso ? ,) a juliol 13, 2022 | 19:11
  Narcís ( article prou diàfan .. potser volen un pallasso com president del Parlament .. algun portaveu que es al congreso ? ,) juliol 13, 2022 | 19:11
  Sí ha estat com diu l' autor .. què nassos jutgen ? PD : ça com lla, arreu d' aquest estat empreses afavorides il·legalment per càrrecs de torn, sia mateix estat, sia autonomies, sia diputacions, sia ajuntaments, sia empreses públiques . . . . de ben segur, ho han estat i ho són constantment i .. ningú bada boca !
 28. Icona del comentari de: Josep-Manel Alarcó a juliol 24, 2022 | 18:13
  Josep-Manel Alarcó juliol 24, 2022 | 18:13
  Tot basat en el que ha dit Oriol Ponsatí-Murlà, no diu res de l'activitat delicitiva del proveïdor (falsificació de moneda) ni dels mails. Pura demagògia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa