L’assemblea de representants del Consell per la República considerarà una proposta de posar fi a la doble presidència del MHP Puigdemont, la de la mateixa assemblea i la de JxC. Fins aleshores, aquesta ambigüitat s’ha mantingut a l’ombra d’un discurs del president que donava primacia absoluta a la unitat independentista, fins a empassar-se decisions obertament contraries a la independència i col·laborar amb un govern que fa tot el possible per impedir-la.

Tanmateix, sense perjudici de la seva bona fe, la sacralització de la unitat sembla un acte fallit, susceptible de tota mena d’interpretacions. ERC no l’acceptarà mai encara que faci semblant de voler-la, atès que es tracta d’un ampli desig popular. És de recordar que, quan els republicans van trencar la unitat independentista arran del referèndum de l’1-O, ho van fer…en nom de la unitat. Una unitat que s’ajornava al resultat de les següents eleccions. L’argument era que, presentant-se als comicis per separat, s’aconseguirien més diputats i, després, aquests diputats, units, tindrien més pes al parlament. Més que un argument, és un estirabot que contradiu totes les regles de la lògica; una mistificació que amaga la intenció de fer el contrari del que es diu.

Tanmateix, al seu torn, JxC ha fet tot el trajecte sense abandonar la petició d’unitat. El secretari general del partit, Jordi Sánchez, capficat a la quimera unitària, veu el món en termes maniqueus, unitat o caos. Aquesta obsessió és la clau que explica el pacte de coalició absolutament asimètric entre ERC i Junts, tan asimètric que deixa els mitjans públics de comunicació sota control exclusiu d’ERC, el que vol dir posar-los al servei de l’unionisme espanyol. Un pacte de submissió de Junts als criteris d’ERC. L’anhel d’unitat explica igualment la sanció del pacte per part del president del partit, encara que hagi sigut per “silenci administratiu”.

Aquesta unitat fictícia justifica fins a l’absurd de continuar a un govern que la trenca sense embuts, com a l’episodi de l’exclusió dels representants de Junts a la taula de negociació o l’aprovació dels pressupostos amb el vot dels comuns i sense el de la CUP. En nom de la unitat, Junts és soci lleial al govern d’un partit que va contra la unitat a no ser que els seus socis facin una política de cec seguidisme. Que sembla ser la del secretari general, Sánchez.

L’excusa és que, malgrat tot, cal conservar aquesta unitat per impedir una tornada a un tripartit, perenne temptació dels republicans. L’alternativa, però, és impossible. El govern hauria d’estar presidit pel senyor Illa, atès que el PSC va guanyar les eleccions i això no és el projecte hegemònic republicà, consistent en controlar la Generalitat al preu que sigui. L’excusa, per tant, és falsa. La unitat es manté pels interessos de la partitocràcia. I l’única cosa, però, que aquesta ha demostrat és la seva manca absoluta d’esperit unitari. Si la independència depèn de la unitat dels partits polítics, es pot preveure-la per quan arribi el Messies.

La iniciativa davant l’assemblea de representants del Consell planteja la necessitat de sortir de l’atzucac clarificant l’ambigüitat de la seva presidència. Un òrgan que vol ser per sobre dels partits, no pot estar presidit pel president d’un dels partits. No seria una presidència creïble i, a més, faria del Consell una eina per aconseguir la unitat al voltant només d’un partit. Seria un desig legítim de Junts, però també ho seria d’ERC i de la CUP, amb les mateixes conseqüències.

La sortida de Junts del MHP Puigdemont faria creïble l’aspiració del Consell de ser el pal de paller de la unitat independentista. La legitimitat del president, reconeguda a tot arreu, assoliria la perfecció en deslliurant-se del lligam partidista. És absurd pensar que la independència pugui ser patrimoni d’un partit, ni que fos independentista de debò.

En cas que l’assemblea decideixi trencar la dualitat i el president accepti sortir de Junts per encapçalar només el Consell, s’haurà fet el primer pas per materialitzar la unitat independentista. El pervindre d’aquesta decisió es veurà a les següents eleccions, a les quals el Consell haurà de presentar-se com candidatura de país amb un programa d’un sol punt: fer la DUI.

Comentaris

  Ignasi Fortuny Gener 04, 2022 | 20:37
  Teniu tota la rao, Ramon Cotarelo. La via a seguir és la el consell presidit pel MHP Carles Piugdemont un cop hagi dimitit de Junts. Només aixi podrà representar la unitat de l'independentisme i gunyar.
   Fuigpelmón? El batxiller foll? Gener 04, 2022 | 22:07
   Va perdre tota la legitimitat quan va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, el consell per la repúbliqueta de 8 segons només ha estat un menjadora temporal per mantenir l'ego i la butxaca d'un mentider o traïdor?
    Ignasi Fortuny Gener 06, 2022 | 12:25
    Com a minim és l'unic que ha reconegut que s'havia equivocat sense parlar dels que hi van posar pals a les rodes. Aixo de fugir res. Va tenir tota la rao. Ha fet més feina des de fora que no n'hagués fet des de la preso que encara voldria saber com n'han sortit després d'un procés penos (soc advocat i m'hagués negat a la defensa per la qual van optar. No va ser de ruptura sino de connivència , és a dir de botiflers).
     Il·luminans... Gener 07, 2022 | 08:02
     Quan ha reconegut el batxiller foll que's va equivocar i de què? Al trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O esperant no se sap què? Al suspendre la DUI en 8 segons regant les càmares de tot el món? Al fugir deixant-ho tot emmerdat? Al prometre tornar si guanyava i no fer-ho? Per triar a dit com hereu (igual que ell va ser triat) a un pallasso que només jugava amb pancartes i obeïa als jutges? Fuigpelmón és un cadàver polític per incompetent...
   Luisnomeacuerdo Gener 05, 2022 | 11:19
   el bigote de una gamba por el ojete.
  Gonzalo Gener 04, 2022 | 20:44
  Esperemos que el consejito ese se presente en las próximas elecciones autonómicas catalanas, tal como el abuelo cebolleta dice. Tendrán que presentar la solicitud al ministerio de interior de ESPAÑA. Y será este ministerio el que conceda o no permiso para poder presentarse a elecciones. Así, si. Con la cabeza agachadita y sin rechistar, banda de mendrugos.
   Bbking Gener 04, 2022 | 21:38
   España sense Catalunya no és res. Catalunya sense España ho és tot
    Pere LLimonera i Citronell Gener 05, 2022 | 11:55
    Estas completamente equivocado... Catalunya tiene que reinventar la economía y reinventar la Democracia y el "Seny" y el bienestar y entendimiento social que están destrozados y en pleno retroceso... Catalunya que durante mas de 2 siglos ha sido la "Crema" de España, transita a marchas forzadas hacia la irrelevancia... Empeora su sociedad, su política y administración y su economía... Catalunya no produce nada, o casi nada, literalmente, que no pueda producirse en otras partes España. Cierto, tiene un buen tejido intelectual/universitario/investigador/empresarial e industrial, que, con algunas excepciones de tiempo y lugar, no se encontraba antes -en los 2 siglos anteriores- en el resto de España. O no del mismo modo y calidad. Pero, esto ya no es así. Incluso en ciertas partes de la España vaciada hay parecidas capacidades y tejido... ... España, con sus muchos defectos, no es nada parecido a lo que los secesionistas pretenden: es un país democrático y moderno y su economía no depende de Cataluña para nada; sin el PIB de Cat sería también la 4à economía de la UE , como lo es hoy... es la 4à economía de la UE y la Zona Euro. Si hacemos el calculo y restamos el PIB de Catalunya, España sigue siendo un país desarrollado, moderno, democrático y continua siendo la 4à economía de la UE y la Zona Euro... Catalunya no llega al nivel de economías como las de Portugal o Grecia, y encima pierde puntos, consistencia y relevancia a destajo... Se impone una seria reflexión par reinventar todo lo que se ha hecho mal en Cat en las ultimas décadas, en especial la ultima década, Oi...
     Pere LLimonera i Citronell Gener 05, 2022 | 12:36
     No es mío este comentario, yo no digo semejantes memeces Pere LLimonera i Citronell (el verdadero, NO el Troll que comenta con mi nombre y el de otros) ... Ja, ja, ja... ! el Troll demente IndePendenciero supremacista del Fachorrerio insoportable del Nacional-Catolicismo ahora se dedica a enviar comentarios estúpidos utilizando mi nombre ! Ha copiado Literalmente un comentario mio competo y ha añadido al final un frase, que en realidad le define completamente a el: ". joer cuanta mierda soy capaz de dar de mí! " ... fa pena... Sin duda se trata de un 'pobret' enfermo, toxico al que el Régimen del Nacional-Catlicismo fascistoide ha llevado a esas taras y problemas internos... Solo cabe desearle suerte y que busque ayuda...
      Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 09:41
      Si... SI que es mío este comentario, del verdadero Pere LLimonera i Citronell (el verdadero, NO el Troll que comenta con mi nombre y el de otros)... y digo VERDADES muy claras en el, NO las memeces que dices tú, el TRoLL IndePendenciero que imposta mi Nombre y de otros para comentar de Falsa Bandera... Es FACIL darse cuenta porque MIS Comentarios NO van en la onda , ni son IndePendencieros Supremacistas... ... Ja, ja, ja... ! el Troll demente IndePendenciero supremacista del Fachorrerio insoportable del Nacional-Catalanismo ahora se dedica a enviar comentarios estúpidos utilizando mi nombre ! Ha copiado Literalmente un comentario mio competo; cambiando algo la frase, y ha añadido al final un frase, que en realidad le define completamente a el: ". joer cuanta mierda soy capaz de dar de mí! " ... fa pena... Sin duda se trata de un 'pobret' enfermo, toxico al que el Régimen del Nacional-Catlicismo fascistoide ha llevado a esas taras y problemas internos... Solo cabe desearle suerte y que busque ayuda...
      Jm Gener 06, 2022 | 10:52
      Que hi fot un xarnego per aqui…
   Montserrat Peraire Gener 05, 2022 | 06:38
   Aquest senyor pot tenir les opinions que li semblin... però les expressions que ha fet servir, el descriuen a molts nivells.
    Gonzalo Gener 05, 2022 | 10:15
    Montserrat, a llorar, a la lloreria. Aquí se viene meado, cagado, y llorado.
     Pere LLimonera i Citronell Gener 05, 2022 | 12:32
     Dejadme llorar Orillas del mar.
    Doctor Strangelove Gener 05, 2022 | 11:56
    Es que estic molt molest, volen destruir el meu model de vida, on sí, sí, visc molt bé i em foto mariscades, la millor carn i els millors vins, i què? Ho faig perquè em guanyo molt bé la vida, i per què me la guanyo tan bé? Doncs, perquè, a més a més del talent què tinc, també treballo, poc però el que faig ho faig amb excel·lència. Així que prou, deixeu viure al que us paguem la festa, només volem això viure tranquils! Doc
   Gonzalo Gener 05, 2022 | 11:19
   Bien tocayo. Tenemos como españoles el derecho de arrearos bien duro a la cabeza cada vez que nos salga por los cojones derecho e izquierdo. Aunque eso no es un derecho ni un izquierdo. Es un chute español.
  Puigdemont, cada dia més estimat pels madrileÑos com Cotarelo i menys pels catalans... Gener 04, 2022 | 22:13
  A ningún li fa pensar que el que va suspendre la la DUi en 8 segons i fugís deixant-ho tot emmerdat sigui més defensat per un comunista madrileÑo reconvertit a neoconservador que pels propis catalans?
   Ja Gener 05, 2022 | 12:13
   Vostè deu ser dels que s'entreguen a l'enemic.
    Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 09:53
    ¿ Que enemigo ??? El enemigo es el supremacismo... es el racismo; es la xenofobia; es la ruptura social, es la caída libre de la economía catalana; es el Nacional-Catalanismo separata supremata; el enemigo es el Pastelero LoKo y sus secuaces (emigos de la Libertad, el entendimiento, el desarrollo, el respeto de la Ley... y la Democracia)...
     Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 13:48
     No es mío este comentario, yo no digo semejantes memeces Pere LLimonera i Citronell (el verdadero, NO el Troll que comenta con mi nombre y el de otros) ... Ja, ja, ja... ! el Troll demente IndePendenciero supremacista del Fachorrerio insoportable del Nacional-Catolicismo ahora se dedica a enviar comentarios estúpidos utilizando mi nombre ! Ha copiado Literalmente un comentario mio competo y ha añadido al final un frase, que en realidad le define completamente a el: ". joer cuanta mierda soy capaz de dar de mí! " ... fa pena... Sin duda se trata de un 'pobret' enfermo, toxico al que el Régimen del Nacional-Catlicismo fascistoide ha llevado a esas taras y problemas internos... Solo cabe desearle suerte y que busque ayuda...
      Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 18:17
      Si... SI que es mío este comentario, del verdadero Pere LLimonera i Citronell (el verdadero, NO el Troll que comenta con mi nombre y el de otros)... y digo VERDADES muy claras en el, NO las memeces que dices tú, el TRoLL IndePendenciero que imposta mi Nombre y de otros para comentar de Falsa Bandera... ... REPITO el COMENTARIO : ¿ Que enemigo ??? El enemigo es el supremacismo... es el racismo; es la xenofobia; es la ruptura social, es la caída libre de la economía catalana; es el Nacional-Catalanismo separata supremata; el enemigo es el Pastelero LoKo y sus secuaces (emigos de la Libertad, el entendimiento, el desarrollo, el respeto de la Ley... y la Democracia)... ... ... - Es FACIL darse cuenta porque MIS Comentarios NO van en la onda , ni son IndePendencieros Supremacistas... ... Ja, ja, ja... ! el Troll demente IndePendenciero supremacista del Fachorrerio insoportable del Nacional-Catalanismo ahora se dedica a enviar comentarios estúpidos utilizando mi nombre ! Ha copiado Literalmente un comentario mio competo; cambiando algo la frase, y ha añadido al final un frase, que en realidad le define completamente a el: ". joer cuanta mierda soy capaz de dar de mí! " ... fa pena... Sin duda se trata de un 'pobret' enfermo, toxico al que el Régimen del Nacional-Catlicismo fascistoide ha llevado a esas taras y problemas internos... Solo cabe desearle suerte y que busque ayuda...
  Luisnomeacuerdo Gener 04, 2022 | 23:20
  El cotorralero metiendo el dedo en el ojete al pastelero loco por enésima vez, que ganas tiene el lisensiado de Castilla de conseguir un carguillo en tractoria.
   Cagarro Gener 05, 2022 | 11:21
   Ja, ja "ojete" no podía faltar, Freud diría Ojetedependencia de Luisito.
   Lepense Gener 05, 2022 | 11:58
   No se dise tractoria, se dise pueblerino, como todo siudadano de Lepe sabe. Lepe, Aspaña.
  Indesinenter Gener 04, 2022 | 23:59
  Penso que Puigdemont ha de triar entre presidir el Consell i presidir Junts, que les dues coses no poden ser. Considerant que el MHP continua sent el President legítim de Catalunya, crec que hauria de triar el Consell
  Doctor Strangelove Gener 05, 2022 | 00:05
  Això això, que el dictadoret de Waterloo només mani al seu txiringuito i deixi els partits en pau. A qui coi se li va acudir posar un batxiller al capdavant de la Gene? Doncs, home al fill del testaferro dels Pujolone. I així va Cat! Doc.
   ja, ja Gener 05, 2022 | 11:37
   Ja, ja cuando veas hordas de unionistas echando espuma por la boce, es que les escuece.
  Doncs miri, no. Gener 05, 2022 | 00:35
  El Consell no pot estar presidit per un president d'un partit? Però no hi veu el mateix problema en què altres càrrecs segueixin amb càrrecs en altres partits? Miri Sr. Cotarelo, la lògica no pot ser mai ad hominem. El que se li reclami a Puigdemont se li ha d'exigir a tots els càrrecs del consell.
   Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 13:47
   ¿ Que amigo ??? El amigo es el supremacismo... es el racismo; es la xenofobia; es la ruptura social, es la caída libre de la economía catalana; es el Nacional-Catalanismo separata supremata; el enemigo es el Pastelero LoKo y sus secuaces (emigos de la Libertad, el entendimiento, el desarrollo, el respeto de la Ley... y la Democracia)...
  No saben com arreglar el nyap del consell per la republiqueta de 8 segons? Gener 05, 2022 | 05:56
  Després de suspendre la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat els corruptes prUcessistes cap enlloc es van inventar aquesta menjadora per mantenir viu al batxiller. Es creien que seria una eina de tot l'independentisme però ha acabat sent un altre xiriguito corruptgent sense cap transcendència.La vida diu que quan una cosa no funciona el millor és desfer-se'n, Fuigpelmón mai podrà ser el cap visible de l'independentisme català, l'ha cagat masses cops, te un ego massa gran i nules capacitats pel càrrec com ha demostrat els darrers 4 anys visquent d'enganys i mentides sense assolir cap objectiu ni reconeixer les moltes cagades que ha fet. Fuigpelmón, R.I.P.
  Fuigpelmón pal de paller? Gener 05, 2022 | 06:02
  El comunista convers a corruptgent, Cotalelo, no enten ni Catalunya ni als catalans. El batxiller foll està amortitzat, el millor que pot fer per l'independentisme es desaparèixer de la primera linea, l'ha cagat masses cops, masses mentides i enganys, només el volen quatre arreplegats que li deuen els carrecs i bons sous que han cobrat els darrers 6 anys. La gallineta ha dit que prou!
  Cge Gener 05, 2022 | 08:08
  Segur que Junts pot sortir perjudicat, però sempre hem dit que el que importa es el país, doncs, President surti del partit i sigui el President del Consell per la República, i quan toqui presentar-se a unes eleccions el Consell si presentarà i aquí si que tot els verdaders independentistes hauran de votar sense excuses al nostre President Puigdemont.
   Fuigpelmón és indepe? Gener 05, 2022 | 09:12
   Doncs per què va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? Més aviat sembla un prUcessiste foll i gens preparat que ha montat el show per viure de la política la resta de la vida a costa dels babaus que creuen que és William Wallace...
    Luisnomeacuerdo Gener 05, 2022 | 11:39
    "Fuigpelmón", pero qué ingenioso!, yo no puedo dejar de decir el ojete de Fuigpelmón, mola mogollón.
   Si noi, Gener 05, 2022 | 09:19
   com ja vam veure a les últimes eleccions Fuigpelmón és un mort polític, això si, amb una bona pensió i prebendes vitalicies que no s'ha guanyat. Ves que no rebi també un complement de la monarquia bananera com agraiment al botifler per haver rebentat el prUcés des de dins al suspendre la DUI en 8 segons...
  Cristopher Gener 05, 2022 | 11:43
  Fa estona que és imprescindible que el President Puigdemont deixi de presidir JxC per presidir el Consell per la República. Més discutible és si cal que també es doni de baixa de JxC. Només cal veure alguns comentaris per entendre que una tal maniobra posaria del nervis a molta gent anti-independentista. Per altre part fa molta estona que no té sentit parlar de unitat dels "independentistes" perquè a nivell de direcció dels partits passa que senzillament, uns són independentistes i altres no. Altre cosa és a nivell de bases, on sí que té sentit i on de fet ja hi és, pesi a les barreres i dificultats de les direccions. Però atenció! la gran batalla és com impedir costi el que costi que el "fugitiu" torni, cosa que provocaria més de un infart entre molta gent d'allà i d'aquí....
  Els botiflers ja borden Gener 05, 2022 | 12:14
  Faci-ho, MHP Puigdemont. La cridòria dels botiflers i trolls espanyols demostra que és l'opció correcte.
   Opció correcte? Gener 05, 2022 | 13:51
   La majoria de catalans indepes farts del prUcessisme corruptgent cap enlloc durant 10 anys vam decidir fotre una patada al cul al batxiller, ja estem farts de mentides i enganys.
  Això és el que us cou Gener 05, 2022 | 12:20
  Puigdemont farà el que li roti, perquè a diferència dels autonomistes no està teledirigit.
   Gonzalo Gener 06, 2022 | 11:41
   Pues claro que está teledirigido. Hará lo que su partido diga. Sino, la rumana deja de hacer el programita de televisión para la diputación de Barcelona a 6000 euros limpios cada mes.
  Pere LLimonera i Citronell Gener 05, 2022 | 12:35
  Basta razonar objetivamente y con buena Fe, dejando de lado los tópicos adquiridos por el adoctrinamiento, para ver claramente esto y abandonar fantasías y radicalismos falaces e insensatos... Muchos han dado ya el paso con entereza y la mejor disposición moral... Hazlo, no solo por ti: por tu fa .. Cuando pasen las nubes y la Tormenta, Catalunya volverá a ser lo que ha sido, durante los últimos 2 siglos y pico : la "Crema" de España... milia y allegados; serás un ejemplo, ademas, para ellos y lesndrán de nombre, con orgullo, a su local : "Los Catalanes", "Productos Catalanes" o algo parecido; como siempre ha sido... ... Aun estas a tipo de hacerlo hoy... mañana ; y evitar que los Reyes te traigan carbón... ... ;-D harás un favor a todos. Las gentes en todo el País aguardan expectantes y confiados... ... La Crisis pasará; remontará la economía; nuevos comercios y negocios abrirán en toda España
   Pere LLimonera i Citronell Gener 05, 2022 | 20:08
   ... Cuando pasen las nubes y la Tormenta, Catalunya volverá a ser lo que ha sido, durante los últimos 2 siglos y pico : la "Crema" de España... Basta razonar objetivamente y con buena Fe, dejando de lado los tópicos adquiridos por el adoctrinamiento, para ver claramente esto y abandonar fantasías y radicalismos falaces e insensatos... Muchos han dado ya el paso con entereza y la mejor disposición moral... Hazlo, no solo por ti: por tu familia y allegados; serás un ejemplo, ademas, para ellos y les harás un favor a todos. Las gentes en todo el País aguardan expectantes y confiados... ... La Crisis pasará; remontará la economía; nuevos comercios y negocios abrirán en toda España y pondrán de nombre, con orgullo, a su local : "Los Catalanes", "Productos Catalanes" o algo parecido; como siempre ha sido... ... Aun estas a tipo de hacerlo hoy... mañana ; y evitar que los Reyes te traigan carbón... ... ;-D
  Gonzalo Gener 05, 2022 | 12:38
  Esperemos que el conejito ese se presente en las próximas elecciones autonómicas catalanas, tal como el abuelo cebolleta dice. Se que soy un mierda españolista, pero no puedo dejar de ser quein soy. Tendrán que presentar la solicitud al ministerio de interior de ESPAÑA. Y será este ministerio el que conceda o no permiso para poder presentarse a elecciones. Así, si. Con la cabeza agachadita y sin rechistar, banda de buenas e inteligentes personas.
  LLARENA dPENA Gener 05, 2022 | 16:18
  Absolutament d'acord amb el Sr Cotarelo. Realitats a cabaços. ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC, va renunciar a la unitat trencant.la amb Junts x SI. Desde sempre, ESGUERRO només ha procurat desbancar a JxCAT, sense interesar-li res els interessos del país, i fent tot el possible per tenir-los ben lluny. . D'aquí el seu interés en refer un nou tripartit en les ultimes eleccions, cosa díficil si tant parlava d'indepenència. No va tenir més remei que fer-ho amb la seva bestia negra, JxCAT i d'aquí, cada vegada més, ho provi amb els Comuns i amb el PSOE català.Fins que les urnes no defenestrin ESGUERRO AUTONOMISTA, o les seves bases, d'una puta vegada, DECIDEIXIN DE FER CREURE QUE CONFIEN EN QUE ESGUERRO TIRI PER LA REPUBLICA CATALANA ALGUN DIA, mai, peró, MAI hi haurà república perquè, els actuals capos d'ESGUERRO no van per aquest camí per molt que l'Aagonés i la resta de la colla, diguin el contrari.
  LLARENA dPENA Gener 05, 2022 | 16:27
  Estic absolutament d'acord, que en Piugdemont no ha de presidir JxCAT si la idea és que el Consell sigui independent dels partits. De totes formes, també tinc molt clar que ni així, ESGUERRO AUTONOMISTA de CAT, l'antiga ERC, S'hi adhereix,i de veritat. I no ho farà "per alló de què no volen injerències" de veritat, si no perquè, aquesta colla, els seus caps que no les bases, no estan per la república catalana. Només, el dia que les bases d'ESGUERRO s'afartin de tant suport a en Sánchez, o al Casado de torn quan arribi el moment com ja va fer en Pujol amb l'Aznar, els que de veritat vulguiin la república catalana, els engeguin a la me d'una vegada i, pot.ser, ESGUERRO, no tindrá més remei que tornar al orígens o canviar la seu a Madrid com van fer els de Cs.
  Narcís Gener 05, 2022 | 19:14
  Ras i curt : el President del CxR ho és per ser President de Catalunya, President de Catalunya a l' exili . . i ser president d' un partit ( partit que se'n diu ' Junts ' ) no desfà la necessitat/ obligació de ser-ho, de seguir sent-ho ! PD : a més, per ser President de ca nostra, cal ser d' un partit o mateixa coalició, i si aquesta no seguí, no fou ni per ell, ni pel seu partit ! Nota : el que no pot ser és un President de Catalunya inocu o sense cap mena d' opinió àdhuc influència en allò que passi al Parlament ! Anotació al marge : pensar que seria president de part o interessat així partidista .. n' és ser molt simple sinó infantil , si més no, a hores d' ara ! Incidència : el CxR és la democràcia veritable o no censurada i penalitzada per estat opressor .. i Junts aquell que fa el possible perquè s'hi acosti a ser-ho !
   Psiquiatra d'en Narcís Gener 07, 2022 | 10:11
   Fagim cas, prengui la medicació que li vaig receptar de bon matí, altrament vomitarà tonteries incongruents com el seus comentaris i tordarà de pet al frenopàtic d'on mai l'hauria d'haver-lo deixat sortir.
  Anònim Gener 05, 2022 | 23:25
  Si tingués algun dubte sobre la legitimitat del MHP Puigdemont i la seva disposició a aplicar el mandat del 1-O, les tones de bilis unionista que fa segregar em farien esvair els dubtes. Entre les opcions del president hi ha la de prendre el compromís de que, si resulta escollit com a president del Consell, renunciarà a la presidència de JUNTS.
  Erc excrement militar. Votants d'erc, purs tejeros Gener 06, 2022 | 05:26
  Mentre el Generalisimo Don Ferrovial Junqueras forri el GLORIOSO EJERCITO DE ESPAÑA, erc no es res més que MERDA ESOAÑOLA. HEIL ERC, ARRIBA JUNQUERAS DE FRANCO Y DE SANCHEZ.155
  Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 13:49
  Basta razonar objetivamente y con buena Fe, dejando de lado los tópicos adquiridos por el adoctrinamiento, para ver claramente esto y abandonar fantasías y radicalismos falaces e insensatos... Muchos han dado ya el paso con entereza y la mejor disposición moral... Hazlo, no solo por ti: por tu fa .. Cuando pasen las nubes y la Tormenta, Catalunya volverá a ser lo que ha sido, durante los últimos 2 siglos y pico : la "Crema" de España... milia y allegados; serás un ejemplo, ademas, para ellos y lesndrán de nombre, con orgullo, a su local : "Los Catalanes", "Productos Catalanes" o algo parecido; como siempre ha sido... ... Aun estas a tipo de hacerlo hoy... mañana ; y evitar que los Reyes te traigan carbón... ... ;-D harás un favor a todos. Las gentes en todo el País aguardan expectantes y confiados... ... La Crisis pasará; remontará la economía; nuevos comercios y negocios abrirán en toda Esp

Nou comentari