Com poden tornar a demanar el vot?

"El problema no rau en la ideologia, rau en la monumental incapacitat per generar una possibilitat de gestió pública amb un mínim d’eficàcia."

Només des del desvergonyiment absolut poden els partits polítics catalans tornar a demanar el vot. Tant se val que sigui de dretes, d’esquerres, independentistes o espanyolistes. El problema no rau en la ideologia, rau en la monumental incapacitat per generar una possibilitat de gestió pública amb un mínim d’eficàcia. A la seva incompetència cal sumar-hi el cinisme del canvi de jaqueta de molts dels seus protagonistes. El que ahir eren a Esquerra es passen a JxC, els que tenien carnet dels socialistes abracen d’un dia per l’altre la causa dels republicans, els que s’anomenen “ciutadans” es fan “populars” i els comunistes es fan socialistes. Abans el crit era “tot per la causa!”, avui és: “tot per la menjadora!”

En les rengles de l’independentisme oficial (que és aquell que tenim l’obligació de fiscalitzar) l’engany és la tònica habitual. Diuen que faran allò que van prometre que farien i que mai no van fer. L’hemeroteca no els importa perquè pensen que el poble no té memòria. Confien en la seva maquinària mediàtica per fer oblidar fets que haurien de fer envermellir els seus protagonistes. L’objectiu és continuar fent que a Catalunya la paraula donada per un dirigent polític no tingui cap valor, i la seva continuïtat està basada a creure que poden mantenir una capacitat d’idiotització col.lectiva. Pretenen que ens continuem mamant el dit eternament.

Per un altre costat tenim la seva exasperant ineptitud que, sovint, quan veiem segons quins discursos, podem arribar a confondre amb unes certes limitacions personals dels seus protagonistes. Fins l’aparició del virus, aquestes mancances eren compensades per una certa operativitat de l’administració pública. Si els polítics eren més o menys beneits, quedava compensat pel fet que els catalans generalment sabem guanyar-nos la vida i, malgrat el saqueig espanyol dels nostres recursos, encara ens quedaven unes engrunes per anar tirant i no passar penúries. Som gent fàcil de conformar. Estafats però contents.

Ara, però tot s’ha capgirat. L’eficàcia o no de les seves polítiques afecta directament les nostres vides en un sentit literal. Vull dir que les seves decisions poden arribar a matar-nos a tots plegats. Exageracions? Si han posat 6000 vacunes en una setmana, trigarem entre 15 i 17 anys en vacunar una majoria de la població del Principat. O bé morim per causa del virus, o de gana per la ruïna econòmica. És clar, com la majoria de tots ells només han gestionat com col.locar-se en una llista electoral, la simple gestió de portar unes ampolletes esdevé un objectiu inabastable per a la seva mediocritat.

Tot els supera. I com que amaguen sempre el cap sota l’ala amb discursos llefiscosos, acaben fent sortir a escena al pobre doctor Argimon a dir que no som Alemanya perquè ells són incapaços de proclamar obertament que Espanya ens roba i no tenim mitjans per compensar les mesures restrictives que imposen als sectors del comerç, l’oci o la restauració. Tornar-los a votar esdevindrà un acte de masoquisme col.lectiu.

No tenen cap futur i ells mateixos ho reconeixen en petit comitè. La taula de salvació que tenen és evitar, sigui com sigui, que apareguin personalitats sense els tics de l’esclau i que generin un discurs que aixequi la nostra malmesa moral col.lectiva. Per això, fan mans i mànigues per silenciar i intentar desacreditar les alternatives que desemmascaren la seva inoperància i claudicació davant els enemics de la Nació. També per això, faran els possibles per tal que la coalició “Unitat Primer d’octubre” no pugui tenir opcions el pròxim 14 de febrer. Ho aconseguiran? Vosaltres teniu la darrera paraula.

Comentaris

  Jordi 05/01/2021 8:27 pm
  Els tornaran a votar. Faltaria més "Són els nostres".
   Fred 06/01/2021 12:14 am
   A mi qui m’enganya encara que pensi com jo no el considero “dels nostres”
    Lluís 06/01/2021 8:52 am
    "Encara que pensi com jo", dius. En fi. Jo és que em peto.
   Ricard 07/01/2021 9:16 am
   Com poden tornar a demanar el vot? Collons, la resposta és evident: perquè saben que els tornaran a votar. Com sempre.
  Luisnomeacuerdo 05/01/2021 8:53 pm
  Hombre Santiago descabalgado y cierra tractoria, vosotros los lazinazis si que lo hacéis bien todo , solo hay que miraros.
  81
  131
  Respon
   Gonzalo Facha Segurata 07/01/2021 9:08 am
   ¡Hombre! Ya hechaba de menos al Luisquenoseacuerdadequienesupadredetantoshombresqueveiaentrandoysaliendodelahabitaciodesumadre.. Ahora a seguir escribiendo gilipolleces aquí en vez de irse al Dolça Catalunya cogidito de la mano del Doctor StrangeAvispado. Quin fàstic de gent! Ya podeis rebuznar, facherio!
  FRAN BCN 05/01/2021 9:06 pm
  Els partits independentistes tindran la barra de tornar-nos a.demanar el vot però, vist el què han fet ,doncs millor que.governin.altres, del color que sigui, però què ho facin millor sisplau..
  28
  61
  Respon
   Joan 06/01/2021 8:49 am
   Quins partits "independentistes", si es pot saber?
   mike 06/01/2021 12:50 pm
   doncs jo soc indepe i ja estic pensant en botar al PP per fotre... o surt un partit indepe nou amb les idees clares, o no seré pas jo qui voti a ERC "ara no toca" ni a Convergència "la declaració era broma". No els puc perdonar com ens han enganyat a tots. Necessitem partits independentistes que diguin les coses clares: provocarem la independència encara que ens hagin de posar a tots a la presó.
   27
   20
   Respon
  La demagògia no mola, Espot 05/01/2021 11:09 pm
  Alemanya és l'únic país que compensa econòmicament a certs sectors econòmics pels tancaments a causa de la pandèmia. L'independentisme ha deixat Catalunya en calces, no aquesta Espanya de la que la teva família procedeix i de la que Catalunya és una regió.
  121
  100
  Respon
   Carles 06/01/2021 8:57 am
   Alemanya l'únic país que compensa econòmicament? Ai senyor. Vés a França i pregunta al sector restauració. Tothom cobra, sencer i puntualment. Mira, que siguis botiflerot em sembla penós, però acceptable. Però que parlis sense informar-te fot riure, a més de pena.
   42
   37
   Respon
  Anònim 06/01/2021 10:19 am
  fa fàstic llegir-li i a el mateix temps riure, com pot quedar persones que pensin com vostè en plena pandèmia
  95
  21
  Respon
  Lluis 06/01/2021 10:19 am
  fa fàstic llegir-li i a el mateix temps riure, com pot quedar persones que pensin com vostè en plena pandèmia
  63
  14
  Respon
  GROC 06/01/2021 10:33 am
  Santiago Espot , et creus que tes el millor ?. Tens un ego que no te l'acaves. Voteuma a mi ,que jo soc el bo i els demes uns inutils. Si nomes critique i no dons alternatives CALLADET ESTAS MES MACO
  26
  14
  Respon
  Julio Loras Zaera 06/01/2021 10:43 am
  I seguiu oferint un altaveu en est feixista amb totes les lletres! Quina barra que teniu o quina ignorància, no sé què és pitjor.
  95
  83
  Respon
  Kadra 06/01/2021 11:26 am
  Jo votaré qualsevol partit indepe o fins i tot sobiranista que tingui per programa canviar la partitocràcia actual per una democràcia directa.
   mike 06/01/2021 12:47 pm
   això ho promet la CUP, com també prometien "mambo". Aquests ja han demostrat amb el 1O i la seva posterioritat que xerren molt i a la hora de la veritat no res...
  Doctor Strangelove 06/01/2021 2:08 pm
  A veure Spoty, saps que no et votarà ni el Tato, però tu, fotent merder i enfangant encara més aquest pamflet. Però coi de tio, que no veus que els catalans passem de nous conversos com tu, que no veus que no us volem? Doc.
   Un de PNC 07/01/2021 9:02 am
   Tu no ets català, només l’escrius! Tu ets un inadaptat!
  Carles 06/01/2021 3:10 pm
  Teniu una noia periodista aqui a El Mon, que expressa el sentir profund de la gent com jo, que des de els 13 - 14 anys penso que la única solució per al nostre País és la independència, però que ara tenim un nou llast profund i pervers d'aquesta classe política catalana que ens ha estafat de d'alt a baix, i que encara gosa tornar-se a presentar com si no hagués passat res, gastant 30000000 d'euros en unes eleccions que només serviràn perquè puguin anar visquent del cuento, que és l'únic que volen, l'únic!. Aquesta noia periodista fa uns dies la va encertar de ple amb aquest titular: mentre cobrin de l'autonomia no faràn la independència, que fotin el camp tots i deixin al poble enfront el poder real que és a Madrid i que tanquin aquesta gestoria de la Generalitat que s'ha convertit només en una incubadora de paràssits. votem en blanc i visca Catalunya Lliure!, també de paràssits.
   Pere 06/01/2021 4:39 pm
   Encara que no cobressin de l'autonomisme tampoc farien la independència. Són uns inútils, incapaços. I et recordo que si continuen vivint del cuento és perquè el poble els ho permet votant-los. I ho tornarà a fer. Per tant, qui és aquí el responsable de l'estafa? Hi ha estafa, en realitat?
  Jordi Moreneta 06/01/2021 4:33 pm
  Soc molt fan de l'autoengany de base de l'Espot, segons el qual el poble català és víctima dels polítics que, tanmateix, curiosament vota reiteradament, però que alhora el poble no es mama el dit. És sensacional.
  enricsvh 06/01/2021 5:21 pm
  Mentre estiguem dins del marc espanyol, és com si juguéssim un partit de futbol amb les normes del contrari i els àrbitres del contrari.És a dir, que abans de començar a jugar, ja tenim el partit perdut. Jo crec que em de deixar de col.laborar.
  LlunyDeCat 06/01/2021 5:23 pm
  Malhauradament la majoria de Catalans - no parlo pas de la Colònia Espanyola i altres Colònies estrangeres instal.lades a CAT - tornaran a votar als mateixos carallots, als mateixos partits. Al Brasil va aparèixer una vinyeta d'humor a un diari de São Paulo on s'hi veien un grup de rates reunides amb un refefons d'edificis menjats i corcats. Una d'elles deia a les altres: "sembla que hi ha el 52% de gent que pensa que no som pas responsables del que hem fet". L'acudit es refereix al desastre de la gestió de la pandèmia pel Govern Federal i a la darrera enquesta.
  Jordi (Català i Suís) 06/01/2021 8:51 pm
  Els Catalans, majoritàriament, són aigualits. La Conquesta militar dels Espanyols i el Terror que s'hi instal.là, seguida de la Invasió massiva de Colons Espanyols i després de Llatins, Pakis i Magrebins no ha ajudat pas a mantenir un mínim de dignitat. No cal pas fer cap anàlisi detallada. Només constatar el comportament lingüístic en dos aspectes: 1- Ús insignificant de la llengua catalana; 2- Català infecte, horrible, espanyolitzat profundament i que ho abasta tot, inclosos els mitjans catalans. I no us en sortireu pas. No teniu pas futur. Per això teniu tota aquesta carallotada de líders suposadament independentistes.
  Me la sua bastant que sigueu benestants! 07/01/2021 1:09 am
  Quina pena. Tant de bo hi hagi una alternativa a ERC, CUP i JuntsxCAT. La veritat és que si surt algú que de veritat se la jugui jo el votaré, perquè ja en tenim prou de vividors i de pijos benestants/progres que viuen com a reis mentre que els catalans obrers i més pobres ens morim de gana cobrant 800€ i amb estudis. Per tant, si hem de ser independents que surti algún partit disposat, com els obrers, a deixar-nos la pell fent el que calgui per ser el que sempre hem estat; una nació, un poble i una cultura propia que accepta a tothom però no es deixa trepitjar per ningú. Visca Catalunya lliure d'imbècils, fatxes, nazis, racistes, i fdp de tot color i condició.
  Fanpena 07/01/2021 1:10 am
  Quina pena. Tant de bo hi hagi una alternativa a ERC, CUP i JuntsxCAT. La veritat és que si surt algú que de veritat se la jugui jo el votaré, perquè ja en tenim prou de vividors i de pijos benestants/progres que viuen com a reis mentre que els catalans obrers i més pobres ens morim de gana cobrant 800€ i amb estudis. Per tant, si hem de ser independents que surti algún partit disposat, com els obrers, a deixar-nos la pell fent el que calgui per ser el que sempre hem estat; una nació, un poble i una cultura propia que accepta a tothom però no es deixa trepitjar per ningú. Visca Catalunya lliure d'imbècils, fatxes, nazis, racistes, i fdp de tot color i condició.
  Jordi (Català i Suís) 07/01/2021 2:28 am
  Juny 1977. Primeres eleccions legislatives des del 1936. Sense veritable ruptura democràtica i depuració del Règim Feixiste i de tots els seus Criminals, amb partits encara il.legals, no foren realment democràtiques. El pacte vergonyós de la Transició ja no el vaig poder païr: no vaig votar i no ho vaig fer mai més. Fins que no va aparèixer un partit independentista. Vaig començar a votar ERC fins al Tripartit. Pitjor, quan van posar un antic del PTE maoïsta i Espanyol com en Montilla. Allò fou la gota que va fer vessar el got. Recordeu la Creu de Sant Jordi al Criminal Feixista i Traïdor Samaranch ? Quan veus durant tants anys la merda de gent que tenim com a líders, perds tota esperança de fer Fora els Espanyols que és el veritable significat de la Independència del Sud del País. Consell: no voteu ni JXCAT ni ERC ni la CUP. Voteu els altres independentistes.
  Ramon 07/01/2021 10:50 am
  Com podeu demanar el vot si ni tan sols heu estat capaços d'unir-vos en una única candidatura, raó per la qual cap d'aquests partits aconseguirà representació parlamentària i els vots que rebin, s'abstinguin o siguin nuls poden ajudar Espanya en llur objectiu que no quedi en primer lloc Junts per Catalunya? Units, molt probablement us hauria votat. Així, no.
  ciutada del mon 07/01/2021 12:28 pm
  EN fi vaig a fer de rapel els 4 amics aquests de unitat primer d'octubre treuran taxan 0'0000000000 escons jajajajajaja a veure si encerte la premonicio jajaj crec que si com sempre que s'ha presentat aquest xalat hiperventilat a tingut 0 escons.
  Eulalia Ciutadella 07/01/2021 12:49 pm
  De moment, cal plantar cara o, si més no, fer pinya amb qui diu que cal plantar-la. Els raonaments per fer sidral són certs, però en aquests moments, a fi de que no es perdin vots, qui vulgui fer sidral que s'incorpori a catalitzar algun agrupació amb possibilitats. Un frare no fa convent.
  LlunyDeCat 07/01/2021 1:20 pm
  El vot útil el juny del 1977, el vot útil a la Constitució dels Espanyols el 1978 i el vot útil durant els 40 anys que seguiren NO HA PAS SERVIT per a res. Només cal veure la Misèria catalana, la desaparició del Català després de 42 anys d'Immersió Lingüística i el Robatori dels 16 mil milions que els Espanyols es foten per pagar-se llurs funcionaris, Gestapo, SS, Guardia Civil, Militars, Jutges i Subvencionats. Els que voten "útil" es disparen un tret al propi peu. Perquè els carallots de JXCAT, ERC i la CUP continuaran fent el mateix que fins ara: RES !
  LlunyDeCat 07/01/2021 1:27 pm
  Algun savi va dir fa segles que cada Nació té els governants que es mereix. Els Catalans del Sud des del segle XVIII tenen la Nació més repugnant i corrupta d'Europa com a Governants. No parlo pas dels carallots que governen la "regió". I si les Colònies Estrangeres a CAT es caguen en els Catalans i llur llengua és a causa de la nul.la dignitat d'una gran majoria de Catalans. Així que menys plorar i més bastó. Boicot a la llengua dels Ocupants i Colons Espanyols. Boicot a pagar-los els Impostos. Boicot a llurs Gestapos, SS, TOP, Militars i Jutges. I és evident que tots aquests boicots no seran dirigits pels carallots de JXCAT, ERC i CUP.

Nou comentari