Que Vox no sigui la cortina de fum

“Si l’extrema dreta se’n surt i canvia l’agenda política nacional i social, l’Estat haurà guanyat”

Els resultats del 14F mostraran en quina mesura els poders de l’Estat són capaços d’imposar-se a Catalunya. No només si fructifica l’operació Salvador Illa i el PSC pren el control del país per tornar-lo a l’estretíssim carril autonomista, arrossegant una part de l’independentisme, sinó, i sobretot, si Vox acaba essent la cortina de fum necessària per desviar el debat al Parlament i les institucions fins al punt que el conflicte polític quedi en un calaix davant l’amenaça feixista.

Tot i els esforços de l’Ibex-35 i d’una part rellevant de la maquinària d’Estat, Ciutadans no va aconseguir-ho, malgrat judicialitzar i crispar la vida política a Catalunya fins a l’extrem. Passarà de guanyar les eleccions el 2017 a ser residual i veure com Vox també farà d’altaveu de les seves proclames anti-catalanes. Però l’extrema dreta que arriba no és només una colla de feixistes nostàlgics, són, sobretot, els testaferros del règim del 78 més putrefacte, el que encara empara el franquisme sociològic, polític, judicial i cultural a les seves institucions, malgrat que ara l’esquerra espanyola ocupi temporalment el poder. Vox és el partit que pot fer la feina bruta.

La llei empararà els diputats de Vox, que podran campar lliurement per la cambra catalana, per això necessàriament hi ha d’haver pactes polítics per no deixar-los accedir a cap espai de representació institucional que no els correspongui per llei. El proper Parlament, i sobretot l’independentisme i el sobiranisme, hauran de fer un mur de contenció contra l’extrema dreta, sí. Però no poden caure en la trampa de permetre que aquesta lluita contra els feixistes monopolitzi el dia a dia i deixi de banda el conflicte polític i la gestió de la pandèmia sota paràmetres republicans.

Perquè si Vox se’n surt i canvia l’agenda política nacional i social, l’Estat haurà guanyat.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 13/02/2021 7:52 pm
  Chati se os van a quitar todas las tonterías a los fascistas independentistas que pululais por estos panfletos, con un poco de suerte se cerrarán y tendréis que ir a trabajar recogiendo avellanas a Lérida . El lovox os acecha a los lazinazis y lo sabéis.
  245
  60
  Respon
  Fidel 13/02/2021 7:32 pm
  VOX és producte de l'Estat. És la jugada de l'Estat per aconseguir que l'espai de centre l'ocupin i l'encapçalin els partits tradicionals: PSOE, PP. Al govern PSOE li va molt bé quer hi hagi VOX (l'ha potenciat) per així treure més vots per neutralitzar VOX. Tot i perdre parlamentaris, Ciudadanos, PP ja hi signen perquè VOX farà el seu paper i d'alguna manera els representarà des d'una posició d'extrema. I ells apareixeran com una opció de centre. En un estat autoritari-feixista, tot s'hi val contra l'independentisme!!! Maleït estat que priva de drets i llibertats a part dels seus ciutadans.
  manel t 13/02/2021 7:22 pm
  Els depravats els haurien de prohibir escriure oi.... Doc?
  Narcís 13/02/2021 6:29 pm
  Quina diferència hi ha entre Vox i mateix C's o PP o PSOE i, sí m' amoïnes massa, UP ..pel que fa a Catalunya ? Àdhuc tots aquests són pitjors ... volen ( falsa ) autonomia a ses regions o administracions públiques vàries així ' moma ' a dojo via diners catalans i . . . annul.lar / esborrar ( veritable) autonomia catalana ! PD : verament, país veí botxí n'és un altre món, una altra moral i uns altres principis .. cap ! Nota: i no ha de ser cap cortina de fum...no hi ha el tribunal constitucional, tan democràtic i subordinat a la carta magna ( je je quin acudit!)!
  Doctor Strangelove 13/02/2021 3:16 pm
  A mi em fot gràcia tot això dels independentistes, ells a tu et poden dir fatxa si no penses com ells -evidentment no saben el significat del mot, però ai si a un d'ells els hi dius lleig , tot i ser-ho més que un pecat mortal, aleshores ja ets pell. I bé si li dius a una femella, aleshores directament a la forca. I el fatxa és un servidor, en fi. Doc.
  360
  18
  Respon
   Otorrino no ets, oi? Doctor StrangeBurlero 13/02/2021 9:00 pm
   A veure doctor, t’ho explicaré alçant la veu perquè sembla que sordejem... EL QUE DIEM NO POT SER PECAT MORTAL PERQUÈ DÈÚ NO EXISTEIX, IDIOTA!!! I si li dius a una “femella” (s’ha de ser ruc per referir-se a les dones amb aquest mot) “xucla-me-la”, que esperes que et diguem? Et sona aquest mot, FATXA? El vas fer servir en una de les teves vomitades de merda. Es un ésser menor en tots els aspectes! Matemàtic? Físic quàntic? Ets escòria com a persona, i si tot el que dius ho trasllades al àmbit professional, ets un fracassat...
   Ramon 13/02/2021 3:57 pm
   A més, doctor, això d'etiquetar el discrepant amb el paraulo "fatxa" és propi de progres. Per regla general, l'adjectiu "fatxa" retrata més com a ruc qui l'empra que no pas llur destinatari com realment "feixista". Que és una estupidesa, per descomptat. Però una estupidesa progre. Una estupidesa progre que, sí, per desgràcia s'ha encomanat a l'actual independentisme.
   Ramon 13/02/2021 3:52 pm
   Ei, mestre, que jo sóc independentista des de molt abans que ERC se n'hi tornés (efímerament) de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola i no li dic "fatxa" a ningú perquè això és propi o bé de rucs o bé de qui vol explotar políticament ruqueries. I això no treu que totes dues referències que has fet a la xicota enderiada amb el "Règim del 78" siguin menys elegants que l'home del xandall que tant t'hi fiques, en aquest cas, sí, amb gràcia.
   No menteixis... 13/02/2021 3:51 pm
   Qui va enviar els Piolines a atonyinar avies i magrejar doncelles és un fatxa. Qui va fer el discurs del "a por ellos" és fillmd'un putero corrupte posat a dit per un fexista. En fi, el que ha escrit el comentari també deu ser un Dtor. en fexisme?
   20
   408
   Respon
  Doctor Strangelove 13/02/2021 10:30 am
  La cortina te l'haurien de fotre a tu a la cara, coi d'antiestètica! Doc.
  1950
  613
  Respon
   Paraules triades i comentaris copiats... 13/02/2021 12:34 pm
   ...però al final sempre surt el fatxa ranci que portes dins, PeDoctor StrangeEcspanyordo. Ets mala persona i estas molt lluny de ser una persona, no català, de bé...
    Ramon 13/02/2021 1:24 pm
    Fins i tot per blasmar un comentari tan impresentable com el del doctor van i recorren a dir-ne "fatxa". Què cony hi tindrà a veure? L'ús d'aquest adjectiu ja és quelcom patològic.
  Ramon 13/02/2021 10:18 am
  Atacar Vox amb l'argument que és "feixista" o "d'extrema dreta" és barreja d'antidemocràtic, sectari, deshonest, estúpid, incapaç i covard. En diferents proporcions segons d'on vingui l'atac. Quan ve del nacionalisme català, per exemple, l'estupidesa, la incapacitat i sobretot la covardia s'enduen quasi tot el percentatge de la recepta.
   Per a qui encara no se n'hagi adonat 13/02/2021 4:08 pm
   Ramon = Doctor Strangelove
  Ara decidim 13/02/2021 8:35 am
  Aquestes darreres hores (post test Illa) i manifestació de Jusapol i l'horror de Vox , crec que molts votants s'hauran adonat que a Cat. no li convé més Ñ. És tòxica.
  Ara decidi 13/02/2021 8:33 am
  En aquestes darreres hores (post test Illa) i manifestació de Jusapol etc , crec que molts votants s'hauran adonat que a Cat. no li convé més Ñ. És tòxica.
  Anna De Peu 12/02/2021 11:18 pm
  Molt bo el comentari sra Aguilera. Precisament, s'ha de votar, per la franja baixa i l'alta partit indepenentistes. No podem votar comuns q van treure la batllia de barcelona a erc. i que ara intenten fer valer els seus resultats x mantenir el gobierno de madrit. Dono x fet q erc i junts + cup tindran majoria, però em preocupa quin us faran dels seus vots, i + enllà de vox aquí tb tenim un greu problema intern
  LlunyDeCat 12/02/2021 10:04 pm
  Sembla que encara no ho hem pas entès. El problema amb VOX no és pas que sigui feixista, extrema dreta, etc. El problema és que és un partit Espanyol, on tots llurs membres són Espanyols, on tots parlen Espanyol i el més important ,TOTS odien els Catalans. Però són la mateixa púrria que Ciudadanos, PP, PSOE (mal anomenat a CAT PSC), Comuns i... Falange ! Perquè són partis Espanyols, dels Espanyols i votats pels Espanyols de CAT. L'única diferència entre VOX i la resta de merda és que VOX són realment una colla de pistolers tavernaris hereus de les bandes falangistes de la Transició. Però, insisteixo, són components de la mateixa merda: Espanya.
  103
  9
  Respon

Nou comentari