L’equidistància serà complicitat

“Investir Illa amb els vots de Vox o investir un president o presidenta independentista que treballi pels valors republicans que van fer néixer el partit lila”

El 14F sabrem si l’operació d’Estat que inclou jutges, Junta Electoral i també el CIS per retornar bruscament Catalunya a l’estretíssim carril de l’autonomisme, ha estat prou ben travada com per mobilitzar en massa l’unionisme i esclafar un independentisme, cal reconèixer-ho, auto-debilitat pe les lluites de poder internes. Però el que ja sabem segur és que el PSC no s’atreveix a rebutjar la col·laboració activa de l’extrema dreta per rematar aquesta operació d’Estat. Preguntat per activa i per passiva, Illa és incapaç de dir no a Vox, com tampoc a Cs i el PP malgrat les sigles del seu partit. El règim és el règim. I si no, que li diguin a Pedro Sánchez, que ha agraït a Vox el seu sentit d’Estat al Congrés dels Diputats.

Per aquesta raó, l’equidistància en què han navegat els Comuns des del 2015 es convertirà automàticament amb complicitat amb l’extrema dreta si la seva aposta política continua essent entronitzar Salvador Illa com a president. El pacte PSC-ERC-Comuns va ser possible fa quinze anys, sí, però ara és impossible per moltes raons, però sobretot, per immoral envers els presos polítics, els exiliats i els represaliats, però també per a tota la societat si el PSC continua disposat a entregar-se a l’extrema dreta. L’amenaça del feixisme va molt més enllà de l’anticatalanisme ferotge, que el PSC pot compartir amb el Vox: amenaça els fonaments democràtics de Catalunya.

Cap enquesta no permet la suma de PSC, PP, Cs i VOX. En el supòsit que l’independentisme perdés la majoria absoluta, els Comuns tindrien la clau per decantar el govern. Sense matisos. Investir Illa amb els vots de Vox o investir un president o presidenta independentista que treballi pels valors republicans que van fer néixer el partit lila. L’equidistància serà complicitat.

Comentaris

  Anònim 06/02/2021 6:02 pm
  Tothom sap que farien els Comuns en aquest cas, acceptar el suport de Vox. Els Comuns s'estan convertint en ICV, un partit destinat a ser marginal.
  Georgiana 06/02/2021 5:16 pm
  Sra. Aguilera, no s'oblidin de Correus! Jo fa anys des de l'estranger no puc votar perque han arribat les paperetes tard! I ara amb la Covid molta gent a l'Estat ha optat votar per Correus, mes de 250 mil persones. Jo no m'en refio de Correus perque aquests vots no estan custodiats, qui ens asegura que no els han canviat? Abans de ficar-los a les urnes junt amb els vots emessos presencialment, s'haurian de comptar, que si surten majoritariament en favor dels partits del Regne, doncs s'hauria de denunciar! Gracies.
  skamarla 06/02/2021 11:20 am
  No tinc el més mínim dubte del que faran els Comuns, ja ho vam veure a Barcelona. Amb l'excusa de "no és culpa nostra si ens voten" faran un front espanyolista. Són pitjors que Vox: són l'enemic igualment, però almenys van de cara i no et donen lliçons.
   Comun's,crostadrégimen78 06/02/2021 3:31 pm
   Per descomptat el què queda de Comun's son españolistas catalanòfobs. Mireu qui encapçala la formació- falangista catalanofoba Albiach- la chica del NO procedente del PPsoE. D'aquí les conclusions....
  Ramon 05/02/2021 11:37 pm
  L'equidistància d'ERC hauria set complicitat, traïció. Perquè només un còmplice d'Espanya, només un traïdor, podria ser equidistant entre el partit que va intentar tirar endavant unes loteries catalanes i els partits que van torpedinar-les, sabotejar-les, maldar per fer-les fracassar. Però a sobre ni tan sols eren equidistants! Eren més propers als segons, sociates i ecopastanagues (ara, pudents). I no han canviat pas.
  41
  112
  Respon

Nou comentari