Els comuns del 78

"El socialisme espanyol, com ells mateixos reconeixen, és la garantia de continuïtat del sistema, amb la monarquia al capdavant"

És ben curiosa aquesta obsessió dels comuns contra JxCat, sempre exigint que se’ls aïlli i se’ls expulsi de les institucions. Sobretot, tenint en compte, en paral·lel, la fascinació que manifesten pel PSC i, encara més, pel PSOE. Una paradoxa que no quadra gens amb el discurs formal dels suposats hereus dels indignats del 15-M; els que lluitaven la “democràcia real”, la “spanish revolution” i la “Tercera República”. El socialisme espanyol, com ells mateixos reconeixen, és la garantia de continuïtat del sistema, amb la monarquia al capdavant, i la força conservadora que conté i apaivaga qualsevol onada de canvi, per justa que sigui i al marge del suport social que tingui.

De fet, el PSOE –i el PSC– són actors principals de la Transició i responsables, com sap el ministre Marlaska, de gran part de la guerra bruta de les clavegueres de l’Estat contra l’esquerra més combativa i, en especial, contra l’esquerra abertzale basca. El PSOE ha protagonitzat dotzenes de casos de corrupció, entre els quals el dels ERO’s a Andalusia, el de més volum de la història amb prop de mil milions d’euros estafats, el quàdruple del pressupost anual d’una ciutat de les dimensions de l’Hospitalet.

PSOE i PSC són la resistència al canvi, fins el punt de fer-se la foto amb l’extrema dreta de Vox en la manifestació unionista del 8 d’octubre de 2017. Són les portes giratòries i els amics de l’Ibex. I són, en definitiva, els que han criminalitzat l’independentisme i deshumanitzat els seus líders, sempre expressant la nostàlgia respecte a aquella Convergència i aquella Unió que estaven tan ben adaptades al sistema com el PSOE de sempre i els comuns d’ara.

Comentaris

  FRANK DUBÉ 14/05/2021 5:22 pm
  El meu pare va llutar a la Guerra Civil arrosegant amb un camió, un canó antiaeri que intentava fer caure a terra les PAVAS feixistes. Batalla de l´Ebre, Serra de Pàndols etc. Portava un carnet de l´UGT a la butxaca. Fugit del camp de concentració de Saint Cyprien , capturat als Pirineus, engargolat a la Carbonera de Figueres i........ escapat de les urpes franquistes per un miracle llarg d´explicar. Em deia quan era jo petitet. parlant del bàndol on ell lluitava: ALLÒ ERA .....UNA CASA DE........ MEUQUES. Negrin, el Largo Caballero , l´Azaña...... els anarquistes, els del POUM, els comunistes....socialistes... .........UNA CASA DE BARRETS. Decepcionat. Gairebé plorant. I ma mare donant sang en directe als ferits de les trinxeres republicanes....... plorant també!!!! Què voleu que us diguii. Aquests comuns tenen por de que els afusellin. Amb aquesta política que fan....van fent i criant pèl. I quan més gent pobre hi hagi, més càrrecs tindran per gestionar la pobresa. És molt fotut deixar aquesta vida . Tant per Junts i ERC (fent mans i mànigues per no fer enfadar l´AMO) com per tots els PSC i Cia. Només conserven el petit poder/delagat per invisibilitzar a tots els que els hi puguin fer ombra jugant-se la pell per la Independència d´aquest poble d´ESCLAUS.
  Ramon 14/05/2021 2:18 pm
  No només no titllen d'extremista i ultra la Comuna Pudent, sinó que també els fan la propaganda d'empassar-se que són un partit nou que proposa quelcom novedós. O sigui que propaganda, propaganda i més propaganda. Ara bé, això sí, després aquests mateixos mitjans ens parlen d'espais post o neoconvergents i els sicaris del tripartit en les tertúlies repeteixen com lloros la carraca que els han fet aprendre i regurgitar que ells ja no saben com es fan dir ara els convergents. La Comuna Pudent és com es fa dir ara la turba ecopastanaga o sia la Iniciativa que anteriorment s'havia fet dir comunista, eurocomunista i que d'aquí a no res ja es farà dir Més Lucasigui.
  Narcís 14/05/2021 12:09 pm
  Verament , Comuns no mereixen ni un segon de temps ni una gota de saliva ni un teclejat . . . ara entenc veient aquests i d' altres . . perquè hi ha tanta mania sinó odi als que s' esmenten d' esquerres . . la falsedat, la farsa, la hipocresía, i mateixa barata maldat . . n' és sa marca que no pas esquerra sana/ neta i necessària contra tant d' abús i explotació ! PD : majoria de comentaristes han estat prou encertats !
  ferran 14/05/2021 11:41 am
  Comuns ja no te el ninot convergent i estan desesperats. Resulta que Junts és un partit social demòcrata, infinitament més progressista que PSOE-psc , partit del règim monàrquic i de dretes..Comuns que no va tenir cap escrúpol en pactar l’alcaldia amb neofeixistes, ara s’esquinça les vestidures pactar un govern amb un partit demòcrata com Junts.. D’això se’n diu hipocresia.
  Donec Perficiam 14/05/2021 11:06 am
  Els Comuns varen començar com la Cup, sent una minoria a la que tots miraven com uns utopics que mai tindrien majoria enlloc (sense cap rancunia), però el seu discurs té la ventatja de ser com un caramel fàcil i desitjat per a tothom, de manera que han captivat a la majoria d'inmigració que viu a Cat. La majoria d'ells gent que no entén un borrall de politica i que només vol viure millor i tenir el màxim d'ajudes...per aixó no es poden decantar mai, ni mullar-se, ni insinuar-se, perque tot és fum, i els seus discursos i decisions són com quan suques una galeta en un got de llet, que es desfà al cap d'una estona. Per continuar tenint galetes senceres, no les poden sucar a la llet....i han decidit que és millor tenir galetes senceres.
  Francesc Font 14/05/2021 9:13 am
  D'acord plenament amb Miren. Al qual afegiria que quan algunes opinions en cops d'argumentar es limiten a ser un seguit d'insults sense argumentar res, ens trobem davant la clara expressió no d'un inconscient ni d'un subconscient, sinó que d'un evident cacaconscient.
  Esteve 14/05/2021 8:56 am
  Els Comuns només són una secta de nostàlgics de Lenin i Stalin que donen lliçons d'ètica a tothom però llepen el cul dels feixistes quan convé. No els hi tingueu en compte tanta estupidesa, és que són espanyols i ja se sap que d'eixa nació no n'ha eixit mai res de bo.
  Miren 14/05/2021 8:48 am
  Crec que és fàcil d'entendre. Necessiten una baula feble per trencar la cadena, i és ERC. Saben que si l'independentisme va unit té totes les de guanyar. Comuns-Podemos amb el suport del PSOE (PSC ja no existeix) han trobat l'esquerda per on introduir-se amb l'ajuda de Tardà (una república espanyola- com deia Companys- que no serà mai). Curiosa aquesta dèria amb Junts, (que és molt transversal i que alguns volen desqualificar dient-los convergents) per uns que estan al poder amb l'ajuda d'un ultradretà com Valls. I als comentaristes; insisteixo, prou d'insults.
  Astriçd. 14/05/2021 8:39 am
  Comun's son la última esperanza del régimen franquista del 78. Abans era falangista catalanofoba Arrimadas de derechas ara ja és falangista catalanofoba Albiach però de "izquierdas". Nos torean por la derecha y por la izquierda con fin de desaparición. España es IRREFORMABLE.
  baldiret 13/05/2021 11:22 pm
  El món dels comuns realment és molt sòrdid i obscur; ells, de tant en tant invoquen allò d'assolir "la correlació de forces" a tota Espanya, llavor sí! Ah i les imatges de Mena i l'Asens són d'allò més depriment.
  Ramon 13/05/2021 9:28 pm
  De curiós, res. Quan no han set exactament aquesta porqueria les esquerres sucursalistes? Les esquerres sucursalistes són l'enemic número 1, l'enemic real del nacionalisme català, o sigui de Catalunya, des de fa quaranta anys. I ERC d'ençà que van abduir-la. O sigui fa vint anys. ERC no ha deixat de ser en cap moment la que es conxorxa amb l'enemic arran la bifurcació del PI. I quan ha semblat que no era perquè ens enganyava. ERC ha fet un gir de 360 graus.
   Gonzalo 13/05/2021 11:25 pm
   Pues si ha hecho un giro de 360 grados... Poco ha variado su posición... Jajajajajajajajajajaja!!!! Nivelazo indepre....
    Xifre 14/05/2021 10:38 am
    A ver cuando mejoras tu 'nivel' si es que pasas de cero. Dar un giro de e360 grados es quedqrse como está. A lo mejor en tu instruccion no llegaste a entender eso de los grados sexagesimales todo y que es de primaria.
     Ramon 14/05/2021 2:13 pm
     Us n'adoneu, que en realitat ens enfrontem a rucs? I no un, no. Dos. Dos ja van que s'han ficat de peus a la galleda.
    Ramon 14/05/2021 12:48 am
    Us n'adoneu, com de senzill i plaent pot arribar a ser fer-los fer el ridícul?
  Tip 13/05/2021 9:12 pm
  Fora els Espanyols de la web i Fora els Espanyols del Sud dels PPCC. I endueu-vos la vostra llengua i no torneu mai més ni de vacances.
  71
  22
  Respon
  Daniel 13/05/2021 8:29 pm
  No entenc que pinten aquí els espanyols per a comentar, crec que és millor que vagin als seus diaris cristians i monàrquics. Ho dic perquè mai em perdria el temps llegint els SEUS diaris per deixar per allà comentaris. Si no esteu feliços us podeu marxar del nostre país, en com més aviat millor. Gràcies ignorants! (¡Gracias PALETOS!)
   Gonzalo 13/05/2021 11:21 pm
   Pues estamos aquí, porque mayormente, nos sale de los Santos cojones... Así que.. A tragar, laZisnaZis....
    Llobregat 14/05/2021 9:01 am
    Es curioso que Comuns només són tant beligerants contra JxCat quan hi ha possibilitat de pactar amb ERC però en la DiBa estan tots juntets PPsc/JxCat/Comuns i no se enfadan y no les parece tanto un pacto de derechas I no criden proclamas que PPsc abandone el pacto y que no pactaran nunca con neoliberales corruptelas de Marín. Debe ser es un pacto de "izquierdas progresistas" españolistas que los conviene económicamente. O sea se llama corrupción ideológica de Comuns.
  Pep 13/05/2021 8:16 pm
  Yo me lo explico en el sentido que tanto Jéssica Albiach como Ada Colau son ambas personas muy ambiciosas y les puede más la ambición que la ideología política.
   Comun's,crostadrégimen78 14/05/2021 8:32 am
   Las trepas trileras rastreras Colau Albiach no tenen ideologia. Estan a la cua en espera de las puertas giratorias de las manos de PPsoE. Mireu on han acabat los "progresistas" franquistas como Coscubiela Franco Rabell i similars. Aquesta és la "ambició" principal de los COlau's/Comun's i similars. Per cert Asens fa de tonto útil de franquistas de PesoE igual como lo Illa i tota la seua pandIlla.
  Gonzalo 13/05/2021 7:54 pm
  La tontería está del régimen del 78, sólo os la compran los abducidos laZinaZis......
   @Gonzalo 15/05/2021 10:49 am
   Gonzalo eso confirma que eres hijo predilecto del régimen franquista del 78.de la moñarquía bañañera. O sea analfabeto y atrapado en el tiempo d l siglo XVlll feudal.
   xifre 14/05/2021 10:40 am
   un poquito de historia, aunque sea una mierd- como la de caspaña no te vendria mal. Claro que tu neurona tendria un sobre-esfuerzo y correria el riesgo de quemarse ya de todo.

Nou comentari