El règim sempre guanya

“L’existència de Cs i de Podem ha permès una constatació idològica. Espanya és irreformable també com a nació”

Van arribar, per camins diferents, al búnquer del 78. Ciutadans, fent el salt des de Catalunya i de la mà de l’Ibex-35, i Podem, des del carrer, capitalitzant el moviment dels indignats del 15M. Tots dos prometien reformar el sistema polític espanyol i combatre el que cadascú entenia per establishment. El Cs d’Albert Rivera, lluitant contra la corrupció dels dos grans partits i prometent regeneració democràtica, i el Podem de Pablo Iglesias, impulsant una segona transició espanyola que preparés el país per a un sistema republicà. Tots dos, dins de les costures constitucionals.

Uns quants anys després, Cs i Podem ha estat totalment engolits per aquest règim que volien reformar i que roman blindat gràcies a la connivència de les institucions polítiques amb els poders judicials, econòmics i monàrquics. Ni els taronges ni els liles no han provocat cap esquerda en un sistema podrit.

Per contra, la seva existència ha permès una constatació ideològica. Espanya és irreformable també com a nació. No és possible ni una Espanya federal, ni una de republicana i, encara menys, una Espanya democràtica en què l’adhesió no sigui forçada o violenta. Ho constata Cs, que d’ençà de la seva existència ha empès un PSOE que podria haver estat reformista cap al centre-dreta en matèria nacional i social per evitar perdre vots, amb un PP i un Vox cada vegada més fronterers. I ho constata Podem, que malgrat intentar fer política per resoldre el conflicte polític amb Catalunya, ha acabat arrossegada a posicions ambigües i ha retrocedit en la seva aposta inicial per un referèndum  per no perdre la seva quota institucional dins del règim que pretenia capgirar. I és que el règim, com a mínim fins avui, sempre guanya.

Comentaris

  Jesús (Xess) 22/03/2021 10:15 am
  Si fessin una coalició es diria Cedim
  LlunyDeCat 20/03/2021 9:24 pm
  La prova del mesellisme i passivitat de les elits independentistes i en general dels Sud Catalans la tenim amb el cas de la mallorquina Paula Rotger que fou humiliada per un individu uniformat de la Gestapo... perdó de la Guàrdi Civil dels Espanyols a l'aeroport de Palma i després fou agredida i insultada per un paio que treballava al mateix aeroport i que a crits deia que era fill de la Gestapo... perdó de la Guàrdia Civil dels Espanyols. En qualsevol país civilitzat del món això hauria provocat un escàndol i una revolta de les nostres autoritats i parlamentaris sud catalans... però .... zero reacció. La Gestapo i els SS Espanyols amb llurs tribunals TOP herència dels Nazis alemanys i dels feixistes italians continuaran llurs agressions, humiliacions i persecucions als Catalans i continuaran obligant als Sud Catalans a parlar llur llengua de merda tercermundista dels 400 milions d'endarrerits com ells a l'Amèrica Latina.
  Manel 20/03/2021 8:59 pm
  Ací hi an més màscaras que al carnaval de VENÈCIA. A sigut tot un engany i a Catalunya també ens en ensarronat els que ja els hi va bé als calenta cadires,que tot continuï com SEMPRE,bon sou,cotxe oficial, xòfer.Ellos bien trajeados,ellas de Peluqueria i punto en blanco i els que vàrem aguantar a les Escoles el 1 O i els que varen rebre garrotades que els BOMBIN i a VIVIR que són cuatro dies i a esperar 300 anys més
  LlunyDeCat 20/03/2021 7:01 pm
  Mai els Sud-Catalans assoliran la Independència dels Espanyols. És impossible mentre la majoria de les elits independentistes i llurs votants no assumeixin pas que són immersos en una guerra colonial on curiosament els únics que ho tenen clar són els Ocupants i Colons Espanyols. I actuen cada dia en conseqüència. No pas les elits independentistes. Només cal veure les darreres collonades: presentar una proposta de llei d'Amnistia al Congrés dels Espanyols o la recomanació al PSOE d'en Cuixart. Tot plegat és una gran ensarronada. I a la web del Món s'hi palesa el mateix problema amb el bombardament de comentaris en Espanyol dels Espanyols que són llegits pels lectors Catalans. Tot això reflecteix la ignorància profunda de la situació.
  Carles 20/03/2021 2:40 pm
  Els catalans no tenim cap dret de canviar Espanya al nostre gust. Exactament igual que els espanyols no tenen cap dret sobre Catalunya.
  Ramon 20/03/2021 2:13 pm
  Espanya només podria convertir-se en un estat democràtic si la nació catalana s'alliberés... o s'extingís.
  Ciutadà de Catalunya 20/03/2021 1:48 pm
  Es clar que Espanya es irreformable independencia ja ! No cal hi donar mès tombs
  Ricard 20/03/2021 1:44 pm
  El problema de Castella és que és castellana. És un problema per a ells que no tenen cap vergonya de passar als demes.
  XEROP DE BASTÓ I AUTORITARISME=RÈGIM DEL 78 20/03/2021 11:34 am
  El règim de l'embut: fer creure a tothom que l'estat espanyol per obra i gràcia d'una llei de lleis és una democràcia i un estat de dret i...pel que fa a la minoria territorial catalana/dissidents independentistes no acceptar el dret fonamental de l'autodeterminació dels pobles i utilitzat el dret penal de l'enemic. Autoritarisme en estat pur.
  50
  13
  Respon
  Narcís 20/03/2021 10:51 am
  Ras i curt : explicà aquell tipus ( Bono ) davant dubte militar que ' no es preocupés .. que autonomia de Catalunya n' era com la de Logroño ' . . . amb això n' és dit tot pel que fa a qui manava o exèrcit ! PD : C's només fou la vertadera cara dels votants ' socialistes ' o cara ' espanya una .. la de sempre ' , tot plegat, la seva, fins el punt de dinamitar el bon nom de ca nostra!
  El règim sempre guanya .... 20/03/2021 10:08 am
  .... perquè el règim es diu "Capitalisme" i funciona a escala mundial. Si veus les coses des de la teva perspectiva cateta local, Aguilera la pastissera, no m'estranya que escriguis trunyos com aquest.
  En patufet astronauta 20/03/2021 8:14 am
  Dons ja em dirà com guanya sempre el Règim: fa mesos que faig i no aconsegueixo aprimar-me
  @"Des del principi era tot una mascarada i el que no ho veia era perque no li donava la gana." 20/03/2021 7:05 am
  Triste, pero cierto. 'Indepe crédulo' es un pleonasmo.
   fat boy 20/03/2021 2:29 pm
   Sure, like spanish democracy is an oxymoron. A little bit like Pensamiento Navarro.
  Ramon 19/03/2021 11:34 pm
  Estar "contra el Règim del 78" és espanyolisme. Concretament ho és d'ençà que Espanya va llançar aquest ham per contraprogramar i resetejar l'independentisme.
  fat boy 19/03/2021 10:56 pm
  Des del principi era tot una mascarada i el que no ho veia era perque no li donava la gana.

Nou comentari