Condemnats a entendre’s

“Unes segones eleccions o un pacte que no passi per capitalitzar els resultats històrics del 14F seria un error històric que pagarien les generacions futures”

L’independentisme encara una setmana clau. Per a la formació del nou govern i el Parlament, però sobretot, per a tota una generació. En mans d’ERC, JxCAT i la CUP hi ha malbaratar la capacitat de resistència de bona part de la societat catalana, des de l’1O del 2017 durament reprimida a tots els nivells, o capitalitzar tota aquesta força, ratificada i amplificada a les urnes amb un pacte independentista. Un pacte que no es basi en el repartiment de cadires i despatxos en funció dels escons obtinguts sinó en un full de ruta compartit entre les tres forces que permeti al país avançar i no només resistir.

ERC insisteix a sumar els Comuns al Govern, en un intent de fer més transversal l’executiu. Seria una bona notícia si realment els Comuns fossin republicans no només de boca, i si realment apostessin per l’amnistia i l’autodeterminació. Però, legítimament, no han escollit trencar amb el règim del 78, sinó formar-ne part per, teòricament, intentar transformar-lo. No estan, en cap cas, en la posició que desitjaria ERC quan parla del ‘Govern del 3 d’octubre’. Està bé intentar arrossegar-los al republicanisme, però no poden ser un detonador del pacte independentista que han reclamat els ciutadans a les urnes.

Per responsabilitat, per ètica i per dignitat, ERC, JxCAT i la CUP s’han d’entendre. Amb la fórmula que sigui a les institucions, però el resultat final ha de ser un bloc compacte que no només actuï de mur de contenció dels atacs de l’Estat sinó que faci passes fermes. La confrontació i el diàleg no són excloents, però certament el país no pot esperar eternament que un Estat autoritari s’assegui amablement a negociar la llibertat d’un territori que considera una colònia.

Unes segones eleccions o un pacte que no passi per capitalitzar els resultats històrics del 14F seria democràticament legítim, sí, però un error històric que pagarien les generacions futures.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 06/03/2021 8:11 pm
  Amos anda tontina para una colonia , aunque huela mal como esta, que aún tenemos en el reino de España, no creeréis que vamos a abandonarla por las buenas y por las malas como son unos cagoners tragaran autonomía por otros 1714 añitos más por lo menos. Ale a rebuznar grocñordos lazisnazis.
  Intencions 06/03/2021 8:26 am
  La conferència d'Aragonès exposava el pla de govern d'Erc i demanava pactar-lo amb generositat, etc. Es dirigia als partits que estan per pactar govern. Els volia convèncer perquè s'adheríssin al projecte d'Erc. Per què tv3 va transmetre aquesta conferència als electors si encara no era el resultat dels pactes? Doncs per imposar el seu projecte i forçar els altres partits a avenir-sr amb ells. I per curar-se en salud si s'han de repetir eleccions. Va quedar clar. Si repeteixen eleccions ja sé qui no votaré.
  Català 06/03/2021 4:27 am
  El què realment importa als polítics és la poltrona i el sou que comporta. Pel que fa a aixó de demanar dignitat a un partit polític.... Sisplau!. És com cdemanar que plogui de baix a dalt.
  Narcís 05/03/2021 10:00 pm
  Què pot esperar ningú decent, digne i , no diguem-ne , cristià, d'un estat on persones (?!) mantingudes pel poble diuen d' assassinar 26 milions de compatriotes (?!) ? P D : cap ésser humà honorable pot ser dessota un estat satànic , humit de sang innocent que només cerca viure com qui i on és ( per ventura, defora o Segovia, Santander, Madrid, Zamora, Sevilla . . . . . . . . deixarien ser governats per l' univers català àdhuc canviant-los nom de sa ciutat ? ) !
  24
  36
  Respon
  Doctor Strangelove 05/03/2021 9:01 pm
  Però que dius tarambana, deixa en pau les futures generacions i pensa en el present i el fotuts que estem, i tot per culpa per ajunta-lletres com tu, tot i que si la gent tingués dos dits de front, només et llegiríem els que ho fem per fotre'ns un parell de rialles amb les teves cabòries de nen de P3. En fi, continua així que arribaràs lluny, sobretot si comences a caminar avui mateix! Doc
  38
  29
  Respon
  No exagere, señoria 05/03/2021 8:51 pm
  Vengo del futuro y las generaciones futuras me han asegurado que les importa una higa si las generaciones pasadas disfrutaron o no de cuatro años adicionales de payasos en el circo amarillo de tres pistas.
  24
  22
  Respon

Nou comentari