Càstig per a tots, concòrdia per a pocs

"El regal dels indults és enverinat perquè busca obtenir, a canvi, la desmobilització definitiva de l'independentisme i, en especial, la desconnexió amb l'exili"

“Hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia”, ha dit Pedro Sánchez, obrint així la porta als indults. Des de Catalunya és inevitable relacionar el càstig amb les agressions policials del Primer d’Octubre i la repressió posterior que ha afectat a més de 3.000 persones, la majoria de les quals encara estan pendents de judici. És més, tot indica que els informes policials i les investigacions judicials continuaran generant nous represaliats durant uns quants anys. El temps per al càstig, per tant, no s’acaba mai i, el que és més rellevant, la punició és massiva està orientada contra el gruix de la ciutadania mobilitzada.

El temps per a la concòrdia, per contra, està pensat exclusivament per als nou dirigents polítics i socials que estan empresonats, no pas per als independentistes de base que els van seguir. És una manera subtil de generar una esquerda -política, però també emocional- en un moviment que sempre s’ha caracteritzat per una enorme capacitat de mobilització. A més, els nou alliberats quedaran en una posició incòmoda. Institucionalment, han estat substituïts per una generació posterior i, políticament, té poc sentit que tornin a l’activisme, sobretot tenint en compte que ni tan sols hi ha una estratègia unitària. La injustícia extrema que han patit els presos polítics quedarà camuflada sota un vernís de magnanimitat impostada.

El regal dels indults és enverinat perquè busca obtenir, a canvi, la desmobilització definitiva de l’independentisme i, en especial, la desconnexió amb l’exili, l’únic espai en què l’Estat ha estat derrotat reiteradament. En definitiva, una mesura de gràcia selectiva i elitista enmig d’un mar d’agressió autoritària.

Comentaris

  Doctor Strangelove 28/05/2021 6:48 pm
  Jesús va dir que sense penediment sincer no hi pot haver perdó! Doc.
  Estic emprenyada 28/05/2021 3:35 pm
  I no amb Sànchez, PSOE, i tota la trepa espanyolera. D'aquests no he esperat mai res de bo, i si donen els indults serà perquè els convindrà a ells. A part de que durarien tres segons, el temps de que Marchena o qui per ell fes un sospir. Estic molt emprenyada amb els que, des d'aquí, han anat desplaçant l'atenció: de dir que no han comés cap delicte a pregar per que els perdonin per haver-lo comés - que això és un indult - tant si se'n penedeixen com si no. Ja se que fa de mal dir, que els que estan a la presó son ells i sempre millor que siguin fora, però la manipulació d'aquests suposats indults per part de l'independentisme, o de una part d'aquest, no és menor i te una finalitat molt concreta, doble i triple. I covarda, com ens estem demostrant tots plegats.
  Gonzalo 28/05/2021 2:47 pm
  Pues nada....que sigan en la cárcel, y cumplimiento íntegro de las condenas.
  Donec Perficiam 28/05/2021 2:11 pm
  Podem seguir parlant i plorant tres vides més que no aconseguirem res de res de Caspaña. Ho heu entés? RES. Només amb la Independència tindrem les eines per fer les nostres lleis, educació, sanitat, politiques, infraestructures, etc.etc que necessitem. Tota la resta és seguir tragant gripaus de 10 en 10 com uns imbècils.
  Victor 28/05/2021 1:23 pm
  Ho hem de tenir clar i seguir. Tot això no és cap sorpresa i ho podem gestionar. Ells tenen pitjor peça al teler, perquè la xenofòbia de la major part de loa població fa que no estiguin preparats per acceptar indults no res de res. Si donen els indults malament a Espanya . I si no els donen molt malament per a ells a Catalunya.
  Ricard 28/05/2021 12:17 pm
  La consecució d'objectius polítics no té res a veure amb la simpatia o pietat que puguis despertar en els que s'hi oposen. En tot cas cal no oblidar que els catalans es proposen l'emanicpació nacional com a resultat de una política secular expansionista i racista dels castellans amb tots els pobles que ha ocupat. I això no canviarà ni ara ni mai, amb indults o sense. Pels castellans som i serem una colònia a assimilar i explotar mentre ens deixem. Solucionar-ho només depèn de la nostra voluntat de resoldre-ho. De ningú més. I cal premiar a qui se la juga per Catalunya. A tots ells. I no calem més elucubracions.
  GROC 28/05/2021 10:31 am
  El Ramon donan la nota. Ets la dreta mes rancia de Catalunya. Els comkentaris a sou deuen ser molt allivaradors
  Ferran 28/05/2021 10:14 am
  El orgásmico MARCHEN AR sólo descargará su furia volviendo a golpear es un típico de CaspaÑastan....
  skamarla 28/05/2021 8:51 am
  No hi haurà concòrdia fins que no s'hagin castigat els responsables de la repressió (com de fet va dir l'ONU al seu informe). No n'hi prou amb l'amnistia, cal engarjolar els Llarenes, Cobos, Millos i tutti quanti. Amb aquests a la gossera, comencem a parlar. Però per tot això, ens hem de guanyar primer la independència.
   Crist 28/05/2021 10:15 am
   Que ells decideixin, però després de 4 anys, segons el que acordin, no hi haurà valgut per a res el seu sacrifici. Es el que jo penso
  1+1=2 28/05/2021 8:43 am
  Vull esperar 100 dies abans d'opinar del nou govern de la Generalitat. Mentre, el que no s'ha de fer és caure en el parany dels indults. Els presos polítics tenen la importància estratègica que nosaltres els donem. Si esdevenen absolutament irrellevants políticament per al sobiranisme, l'Estat deixarà de jugar amb ells i emprar-los com peces d'escacs.
  6669 28/05/2021 1:14 am
  Gràcies BOTIFLERS d'erÑ i feixistes " d'esquerres " ... I als mils d'imbècils que us voten ...
  23
  26
  Respon
  Ramon 27/05/2021 11:07 pm
  Ahir va parlar el President del 155. Demà parlarà el President del Barça.
   Narcís 28/05/2021 8:24 am
   No ens n' enganyem .. mentres cerquin el poder ( central i/ o autonòmic ) ensems amb la por que li tenen als fàctics començant pels togats . . no canviaran gens ni mica .. i això que tenen majoria absoluta per defendre la veritat, per defendre allò que realment passa a aquest estat .. només han de sortir a llurs mitjans públics a dir-ho, a ben llançar- ho ! PD : però si hi ha regions del PSOE que mateixa TV fum toros, misses, pel.lícules dels 60/70 i tertúlies ' made in franquisme pur i dur ' !
  Ramon 27/05/2021 10:03 pm
  Tots els enemics de la nació catalana fan costat a ERC contra Junts per Catalunya. Tots els enemics de la nació catalana s'equivoquen? Jo no ho crec pas.
   Tu t'equivoques @Ramon 28/05/2021 11:08 am
   La nacion catalana no existeix ni ha existit mai.
   3
   117
   Respon
    Ricard 28/05/2021 12:19 pm
    Si Catalunya no ha existit mai imagina't "Espanya"... Ai mare meva, el racisme que els fa dir.

Nou comentari