2.044.038 de deutes morals

“Si no hi ha acord, tindrem un independentisme debilitat davant d’un Estat que va a sac per trencar definitivament el moviment”

El dia en què es compleixen tres mesos des que l’independentisme va tornar a demostrar a les urnes la seva resiliència com a moviment, però sobretot, la seva bona fe, paciència i fortalesa de creences, ERC, JxCAT i la CUP encara busquen una fórmula que permeti no malbaratar un patrimoni col·lectiu polític i social brutal i que alhora garanteixi la supervivència dels aparells dels partits i satisfaci prou els egos d’uns i altres.

Malauradament, les negociacions han posat al descobert que més enllà de discrepàncies sobre el full de ruta i la gestió autonòmica, que naturalment hi són perquè si no hi hauria un SNP català, hi ha ressentiments, desconfiances, retrets i guerres personals, personalíssimes, que dificulten trobar els llocs comuns que són a la vista de tothom menys dels negociadors.

Noranta dies en què el ciutadà contempla atònit com els seus representants semblen disposats a llançar-se pel precipici ells mateixos i llançar també la lluita de 2.044.039 persones que l’1-O dels 2017 van posar el seu cos com a mur de contenció de la repressió espanyola. Les alternatives a una aliança forta al Palau de la Generalitat i al Parlament són unes segones eleccions, amb el risc evident de perdre la majoria, o un govern en minoria assetjat per l’unionisme, sense força negociadora a Madrid i amb un JxCAT, amb un sol escó menys que ERC però sense pes institucional.

En resum, si no hi ha acord, tindrem un independentisme debilitat davant d’un Estat que va a sac per trencar definitivament el moviment.

Comentaris

  Narcís 15/05/2021 7:34 pm
  Ras i curt : si cal noves eleccions, es fan .. al cap i a la fi el poder de govern català sempre serà censurat/ tallat anticonstitucionalment així prevaricadora ! PD : això sí .. no necessitem falsos/ farsants progrés, no pas abans de ser lliures !
  Luisnomeacuerdo 15/05/2021 11:22 am
  Chati no vale contar los votos de las gallinas y los burros en el butireferemdum. Todavía os lo creéis y fascistas independentistas no o tú contribuyen a mantener la frustración de los borreguetes lazinazis.
  Miren 15/05/2021 8:39 am
  Dona la sensació que el partits viuen unes realitats paral.leles. I quan parles de xifres de país ells en tenen unes altres que no ho són. Fora interessant saber quants d'ells podrien treballar en altres ocupacions per guanyar-se la vida (que no siguin les famoses portes giratòries) És un plantejament molt dur peró davant aquest cul de sac penses coses molt bésties. Malmetre el 52% no s'enten, sembla que no els agradi, per seguir governant una autonomia no el necessiten. No accepten els 33-32, haurien preferit 35-20 i així quedaria clar qui mana. El problema és que ens afecta a tots i sembla que no comptem per res.
  Georgina Rodes 15/05/2021 6:36 am
  Dit que erc es independentista es mentida. Es com dir que montilla es català, quan tothom sap que es un espanyol com cal. Erc sempre espanyolitzant, sempre treballant pel genocidi creat pel psoe.psc, nomes cal veure el NODO TV3.ERC
  Pep 14/05/2021 9:18 pm
  Cotarelo lo venía advirtiendo desde hace mucho tiempo. "No fiaros de ERC". Hace ya algunos años oí decir a un periodista en la tele que Junqueras era una persona muy inteligente. Desde entonces lo he seguido muy de cerca. Y la verdad, yo no veo esa inteligencia por ninguna parte.

Nou comentari