El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El debat de l’estat de la Unió
  • CA

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, donarà aquest dimecres el tret de sortida al nou curs polític en el seu discurs tradicional sobre l’Estat de la Unió Europea, en una sessió que, en el torn de debat, tindrà intervenció l’eurodiputada de Junts per Catalunya Clara Ponsatí.

En el seu discurs, Von der Leyen, que parlarà des de la seu d’Estrasburg del Parlament Europeu, es preveu que aplaudeixi la gestió que s’ha fet de la pandèmia des de la Comissió Europea, tant pel que fa a la compra de vacunes contra la Covid-19, com la gestió dels fons europeus de recuperació.

Un altre dels punts importants es preveu que sigui tot allò que té a veure amb el canvi climàtic, i que per tant defensi les iniciatives de Brussel·les en matèria mediambiental. Es preveu que pressioni els governs estatals perquè aprovin el paquet de mesures que es va presentar el passat mes de juliol. El discurs de Von der Leyen també es preveu que sigui un discurs de ‘postpandèmia’, i que apunti als nous reptes que s’enfrontarà Europa en els propers mesos.

Un dels grans reptes que té al seu davant la Comissió Europea és el desplegament del fons NextGenerationEU, que es preveu que reparteixi 750.000 euros entre els estats membre de la Unió Europea per tal que l’economia es vegi el menys afectada possible davant la crisi del coronavirus. Aquest estiu ja es va desemborsar una quantitat de diners, però el gran gruix s’ha d’atorgar durant el proper curs polític.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sherlock a setembre 15, 2021 | 10:20
    Sherlock setembre 15, 2021 | 10:20
    En tot cas voldreu dir 750.000 MILIONS d'euros!
  2. Icona del comentari de: Llengües a setembre 15, 2021 | 10:32
    Llengües setembre 15, 2021 | 10:32
    El català ha d'ésser llengua oficial a la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa