El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un “incident químic” en una parc aquàtic contamina 65 persones, menors inclosos
  • CA

Aquest dissabte s’ha produït un “incident químic” en un parc aquàtic prop de la ciutat de Spring, a l’estat de Texas (EUA), que ha afectat prop de 65 persones, que s’han sotmès més tard a un procés de descontaminació. “A l’àrea al voltant de la piscina per a nens en aquest parc aquàtic, un socorrista s’ha posat malament i poc després, més i més persones han començat a sentir-se malament”, ha afirmat la jutge del comtat de Harris, Lina Hildalgo, en una conferència de premsa a afores de parc Six Flags Hurricane Harbor Splashtown, recull la cadena CNN.

Es creu que els productes químics que s’han alliberat en aquest incident consisteixen en una solució d’hipoclorit i àcid sulfúric al 35 per cent, que causa “irritació lleu de la pell o per inhalació”, segons ha detallat l’Oficina del Cap de Bombers del comtat de Harris, informa FOX News. Així, al lloc dels fets s’ha descontaminat a 39 persones, mentre que altres 26 han estat traslladades a hospitals de la zona per rebre tractament addicional.

De moment, les autoritats s’encarreguen de les tasques d’investigació per determinar la causa de l’accident, tot i que han remarcat que la fuita química es troba continguda, al mateix temps que els funcionaris del comtat han ordenat el tancament de les instal·lacions. Hidalgo ha afegit que totes les mostres preses després de l’incident han mostrat condicions dins dels límits legals i normals, encara que això és una cosa que l’ha preocupad encara més. “Els seus procediments actuals clarament no poden garantir adequadament la salut i la seguretat”, ha asseverat. “La seguretat dels nostres hostes i membres de l’equip és sempre la nostra màxima prioritat i el parc va ser aclarit immediatament mentre tractem de determinar la causa”, ha declarat un portaveu de parc temàtic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa