El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Taiwan aprova una llei per prohibir el consum de carn de gos i gat
  • CA

 

El Govern de Taiwan ha aprovat aquest dimarts una legislació que prohibeix el maltractament animal i el consum de carn procedent de gossos i gats, que podria sancionar-se amb multes de fins a dos milions de dòlars taiwanesos (uns 61.000 euros).

 

La Llei de Protecció Animal prohibeix la venda, adquisició o consum d’aquest tipus de carn, segons ha recollit el diari ‘Xina Post’, mesura que ja està en vigor en algunes localitats. La legisladora del Kuomintang Wang Yu Min, impulsora d’aquesta legislació, ha celebrat que ara s’hagi convertit en norma a nivell nacional.

La nova llei preveu penes de fins a dos anys de presó per a aquells que facin mal de forma intencionada als animals. Així mateix, aquells que reincideixin en aquests delictes podran ser condemnats a penes d’uns a cinc anys de presó i estar subjectes a multes de fins a cinc milions (uns 150.000 euros).

 

A més, la norma també prohibeix que els ciutadans que es desplacin en vehicles de motor (com a motocicletes) puguin portar lligats als seus animals domèstics, sota el risc de ser sancionats amb multes de fins a 15.000 dòlars (una mica menys de 500 euros).

Todas estas enmiendas incluidas en la nueva legislación tienen que ser firmadas por la Presidencia y podrían entrar en vigor a finales de este mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa