El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Lula guanya i s’enfrontarà a Bolsonaro a la segona volta de les eleccions del Brasil
  • CA

Hi haurà segona volta a Brasil. Luiz Ignácio Lula da Silva i Jair Bolsonaro s’enfrontaran a una segona volta de les eleccions presidencials, després que cap dels dos candidats hagi superat el 50% dels vots en la primera volta, celebrada aquest diumenge. Lula, amb gairebé un 48%, s’ha proclamat guanyador d’aquesta primera volta. La ciutadania haurà de tornar a les urnes el proper 30 d’octubre.

Amb un 97,07%, Lula da Silva, líder del Partit dels Treballadors, es proclamava guanyador en aquesta primera volta, obtenint el 47,88% dels vots, el que suposa més de 54,8 milions de vots. Per la seva banda, l’actual president sortint i líder del Partit Liberal, Bolsonaro, ha aconseguit el 43,68% de les paperetes, més de 49,7 milions d’electors; segons dades que ha donat a conèixer el Tribunal Suprem Electoral del Brasil.

L'actual president ultraconservador de Brasil i candidat a les noves eleccions, Jair Bolsonaro | EP
L’actual president ultraconservador de Brasil i candidat a les noves eleccions, Jair Bolsonaro | EP

A menys d’un 3% de la victòria

Després que el líder del Partit dels Treballadors, i també expresident del país, s’hagués situat per darrere de Bolsonaro durant la primera part del recompte, Lula ha aconseguit superar el seu rival. Així i tot, cap dels dos ha arribat al 50% dels vots a les urnes, fet que els obliga a enfrontar-se a una segona volta a finals d’octubre. Lula s’ha quedat a un 2,12% per proclamar-se el nou president de Brasil. La diferència entre els dos principals candidats és de poc més de 4 punts.

Simone Tebet, en la tercera posició, ha obtingut el 4,22% dels vots; mentre que el quart lloc se l’ha quedat Ciro Gomes, amb un 3,06%.

Els sondejos previs a les eleccions situaven Lula da Silva per davant del seu adversari. De fet, pronosticaven que el candidat de l’esquerra guanyaria la presidència en la primera volta.

Lula seguirà fent campanya 30 dies més

Lula da Silva s’ha mostrat convençut que guanyarà les eleccions presidencials de Brasil durant la segona volta. “Guanyarem a Sao Paulo i guanyarem a Brasil”, ha afirmat el candidat, que ha assegurat que la segona volta només és una pròrroga de la seva victòria. El líder del Partit dels Treballadors ha afegit que té “30 dies més per fer campanya”.

Bolsonaro confia en la segona volta

El candidat ultraconservador i actual president de Brasil ha assegurat que té “confiança total” en la segona volta, que tindrà lloc el 30 d’octubre. Bolsonaro ha celebrat el resultat perquè, tot i que el situen en segona posició, els sondejos pronosticaven una caiguda brusa del candidat i la victòria del seu rival, Lula da Silva, en la primera volta.

Més notícies
El president de Rússia, Vladímir Putin / EP
Putin annexiona quatre regions ucraïneses ocupades: “Ja són Rússia”
Notícia: Putin annexiona quatre regions ucraïneses ocupades: “Ja són Rússia”
Comparteix
El president rus defensa el "dret" dels ciutadans de Donetsk, Lugansk, Kherson y Zaporíjia d'unir-se a la "pàtria històrica
Putin signa els documents per annexionar-se quatre territoris ucraïnesos / EP
Zelenski demana l’ingrés d’Ucraïna a l’OTAN per l’annexió de territori a Rússia
Notícia: Zelenski demana l’ingrés d’Ucraïna a l’OTAN per l’annexió de territori a Rússia
Comparteix
Aquest moviment ha arribat només unes hores després que Putin hagi signat l'adhesió de quatre territoris ucraïnesos ocupats pel seu exèrcit
Equips de rescat a Petrópolis, al Brasil / EP
Les inundacions al Brasil deixen almenys 152 morts i 165 desapareguts
Notícia: Les inundacions al Brasil deixen almenys 152 morts i 165 desapareguts
Comparteix
S'han reforçat les tasques de recerca amb noves dotacions de bombers provinents de diversos estats
El president de Rússia, Vladímir Putin / EP
Els EUA demanen als seus ciutadans que abandonin Rússia “immediatament”
Notícia: Els EUA demanen als seus ciutadans que abandonin Rússia “immediatament”
Comparteix
Creuen que Rússia podria posar traves perquè els ciutadans amb doble nacionalitat marxin del país per la mobilització parcial de reservistes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 03, 2022 | 15:15
    Anònim octubre 03, 2022 | 15:15
    Me parto con la ignorancia de política internacional que tiene el món. Y esto - lo escribe cualquier niño. ¿ No llegáis a más ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa