El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Regne Unit torna a un escenari de restriccions per frenar la variant Òmicron
  • CA

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres un enduriment de les restriccions imposades per la pandèmia de Covid-19 a Anglaterra, com la tornada del teletreball o l’obligatorietat del certificat de vacunació per accedir a certes instal·lacions, davant de les preocupacions que aixeca la variant òmicron del SARS-CoV-2, informa l’agència Europa Press. En roda de premsa, el primer ministre ha justificat que el govern ha actuat “tan aviat com s’ha descobert la variant òmicron”. “No sabem tots els detalls del virus, però sembla clar que s’expandeix ràpidament”, ha alertat, abans de reconèixer que els casos de la variant constatats fins ara al Regne Unit “són molts més” que els confirmats.

Per això, ha confirmat que l’Executiu ha decidit endurir les restriccions a Anglaterra, unes mesures previstes en allò que l’Administració Johnson anomena el seu ‘Pla B’, que va presentar al setembre per si la situació empitjorava. Segons el premier, endurir les mesures és un enfocament “proporcionat i sensat”. Així, Anglaterra reintrodueix el teletreball per a aquells que puguin desenvolupar la feina d’aquesta manera des de dilluns, mentre que des d’aquest divendres s’amplia l’obligatorietat d’usar mascareta a la majoria dels llocs públics, com ara teatres o cinemes.

A més, el certificat de vacunació serà obligatori per entrar a discoteques i instal·lacions que puguin comportar aglomeracions, segons ha recollit la BBC. D’altra banda, Johnson ha demanat a la ciutadania posar-se la dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 quan arribi el torn.

El govern del Regne Unit va afirmar dimarts que els primers indicis mostren que la variant òmicron del SARS-CoV-2 és “més transmissible” que la delta, després que el ministre de Salut, Sajid Javid, alertés dilluns que ja hi ha transmissió comunitària d’aquesta variant al país europeu. Actualment, les autoritats sanitàries britàniques han constatat més de 560 infeccions per òmicron.

El Ministeri de Salut del Regne Unit ha registrat 51.342 contagis addicionals en les últimes 24 hores i 161 morts a causa de la COVID-19. Amb aquesta xifra, els totals han pujat fins als 10.610.958 de contagiats i 145.987 morts des que va començar la pandèmia.

El Parlament britànic ja va aprovar reintroduir l’ús obligatori de la màscara al transport públic i botigues d’Anglaterra, en el marc d’un augment de la situació de la pandèmia al país europeu i davant de les preocupacions que planteja la variant òmicron. El Regne Unit va suprimir l’ús obligatori de mascareta, i la resta de restriccions imposades per la pandèmia, el 19 de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa