El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Dues noves morts a trets per la policia de ciutadans negres als Estats Units
  • CA

La policia nord-americana ha matat en les darreres hores dos ciutadans negres a trets. El primer cas va passar a Columbus, la capital de l’estat d’Ohio. La policia va arribar en un barri on hi havia una batussa, i va acabar disparant quatre trets a una noia negra de 16 anys, Ma’Khia Bryant. Els agents defensen que la menor anava armada amb un ganivet i que amenaçava en agredir dues altres menors, i que per tant els trets s’haurien produït per repel·lir l’agressió.

L’altra mort s’ha produït a l’estat de Carolina del Nord. Andrew Brown hauria mort després que la policia es presentés a casa seva a presentar-li una ordre de registre. L’home s’hi hauria negat i hauria intentat fugir, moment en què els agents l’haurien disparat i matat.

La mort de Brown arriba un dia després que la justícia nord-americana condemnés Derek Chauvin, el policia que l’any passat va matar George Floyd asfixiant-lo pressionant el coll amb el seu genoll. Aquella mort va fer explotar el moviment ‘Black Lives Matter‘, que condemna la violència policial contra els ciutadans negres dels Estats Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa