El jurat declara culpable de tots els càrrecs el policia que va matar George Floyd

Derek Chauvin afronta fins a 40 anys de presó pel cas que va desencadenar el moviment 'Black Lives Matter'

El jurat ha declarat culpable l’exagent de policia Derek Chauvin dels tres càrrecs d’assassinat pels quals se’l jutjava en relació amb la mort de George Floyd el 25 de maig passat a Minneapolis. Chauvin va participar en la detenció de Floyd i el va immobilitzar posant-li el genoll nou minuts al coll, fins que li va causar la mort per asfixia. L’acció policial va ser gravada per vianants en uns vídeos que es van veure arreu del món, i van desencadenar el moviment de defensa dels afroamericans ‘Black Lives Matter’. El jurat, format per set dones i cinc homes de diferents races en el marc d’un cas amb fort accent racial, ha deliberat durant deu hores abans d’arribar a un veredicte. A l’espera de la sentència judicial, que pot tardar mesos, Chauvin s’enfronta a fins a 40 anys de presó pels delictes d’homicidi imprudent en segon grau, assassinat en segon grau i assassinat en tercer grau.

Comentaris

  Ramon 21/04/2021 2:19 pm
  Jo crec que el policia hauria d'haver set absolt. Ni multat. Com a molt, amonestat i evidentment canviat de destinació. La família del mort indemnitzada. I el protocol d'immobilització quan hi ha resistència a l'autoritat revisat (tot i que és impossible saber quan el detingut va tan col·locat que només de l'excitació li pot petar la patata). El jurat ha actuat amb la mateixa covardia que els sacerdots que van cedir a la pressió popular per condemnar Jesús de Nazareth. Mireu, mireu el video sencer. No cal que l'expliqui. Mireu-lo (si és que no l'han censurat).
  Pedro 21/04/2021 1:15 pm
  Y Biden dictando sentencia antes de la sentencia con sus opiniones personales.
  tana 21/04/2021 1:13 pm
  És la primera vegada que a EEUU es declara culpable un policia per haver matat a un home de raça negra. És un èxit i esperem que senti precedent.
   Ramon 21/04/2021 2:13 pm
   Però tu has vist el video sencer?!
  tana 21/04/2021 1:11 pm
  PER FI!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ramon 21/04/2021 11:27 am
  Jo he vist la filmació sencera i em sembla absolutament escandalós, un crim, condemnar el policia a presó de per vida. Això NO és justícia. Això és un rentat de consciència nacional, revenja de terribles injustícies sofertes en el passat pels negres a Amèrica. I també és por, pànic, per la que s'hauria armat si la sentència hagués set justa.
   Doctor Strangelove 21/04/2021 2:12 pm
   És la fi de USA! Quina vergonya! No es pot ser tan decadent, ni els maies van arribar a tal decrepitut. Doc
  Pep 21/04/2021 8:40 am
  Que raro!
  Ramon 21/04/2021 1:57 am
  Covards.

Nou comentari