Alemanya prohibeix als no vacunats entrar a comerços, actes culturals i d’oci

Alemanya ha decidit endurir les restriccions per a les persones no vacunades de Covid-19. Les persones que no tinguin inoculada cap dosi no tindran accés a comerços no essencials, restaurants, actes culturals i activitats d’oci, ha anunciat la cancellera Angela Merkel, després d’una reunió amb les autoritats estatals i federals. D’altra banda, les autoritats també han decidit que les mascaretes siguin obligantòries en totes les escoles, mentre que les discoteques es tancaran quan la incidència en set dies arribi a 350 casos per cada 100.000 habitats, ha indicat la cancellera, que exerceix en funcions mentre espera que el nou govern prengui possessió.

Segons informa l’agència Europa Press, la líder política ha indicat que la situació és “molt greu”, de manera que s’han adoptat les mesures necessàries per “acabar” amb la quarta onada. Per això, també es restringirà el número de participants en esdeveniments esportius, culturals i altres grans actes a un màxim del 30 o 50% de l’aforament. En concret, en espais interiors hi podrà haver un màxim de 5.000 visitants i a l’exterior, un màxim de 15.000.

D’altra banda, el ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, ha advocat per imposar un confinament per als qui no s’hagin vacunat contra la Covid-19, una iniciativa que, en qualsevol cas, podria acabar aplicant el futur govern, amb el socialdemòcrata Olaf Scholz al capdavant.

A més a mes, Spahn ha insistit en què els no vacunats “representen un risc per a tot el sistema de salut”. “Si mires les unitats de cures intensives, si mires la tendència de contagis, és molt més gran entre qui no s’ha vacunat”, ha assenyalat el ministre sortint en declaracions a la cadena ZDF. Per aquesta motiu, ha plantejat que aquestes persones quedin vetades en “pràcticament totes les àrees”.

Després de la reunió, Merkel s’ha pronunciat a favor de la vacunació obligatòria contra la Covid-19 al país, assegurant que votaria a favor d’aquest requisit si encara fós membre del Bundestag, el parlament alemany, quan tingués lloc la votació. El seu successor, Olaf Scholz, ja s’ha mostrat a favor d’aquest requisit, indicant que se sotmetria a la votació general al parlament.

Alemanya té una incidència de 440 casos per cada 100.000 habitants. A les UCIs hi h amés de 6.000 persones.

Comentaris

  Tano Desembre 02, 2021 | 18:28
  Em sembla collonut.
  Joel Desembre 02, 2021 | 19:19
  Alemanya, cuna del nazisme, així va començar tot
  AL Tano Desembre 02, 2021 | 20:17
  No puc sino dir...LA MARE DEL TANO! Vinga, vinga, cap a ALEMANYA, Tano, que a tu t'agrada molt i allí en saben molt de segregar, en són especialistes des de la segona guerra mundial. Abans els hi posaven estels grocs a la roba, però... Potser acabarem tots així. GIBRALTAR, 100% vacunats, i hi ha hagut un nombre pitjor d'infectats que a Alemanya. ÉS AIXÍ!

Nou comentari