El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les temperatures màximes baten rècords aquest febrer

Catalunya ha batut el rècord de temperatures més altes aquest més de febrer. De fet, aquest divendres s’han superat els 20 graus a gran part del país i els 25 a les comarques del Gironès i la Selva, amb un pic de 27,3 graus a Anglès (Selva). Han estat 25 de les més de 150 estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya han registrat les temperatures més altes d’aquest mes. Per territoris, on hi ha hagut les temperatures més altes, exceptuant Anglès, ha estat Girona, amb 26,3 graus, a la Catalunya Central, al Camp de Tarragona i a Ponent. En aquestes parts del territori s’han superat rècords de l’any 1990, 1997, 2000 o 2007, segons la localitat.

Aquestes temperatures no continuaran a la alça durant el cap de setmana, ja que ha arribat una massa d’aire càlida que marxarà del territori català dissabte mateix. Tot i que aquestes temperatures no són les habituals durant aquesta època de l’any sembla que no han vingut per quedar-se durant molt de temps. És per això, que porten incrementant durant tota la setmana i el pic ha arribat aquest divendres. Ja s’esperava un dia molt assolellat segons les dades d’aquesta setmana, i aquest divendres ha complert les expectatives.

Les altes temperatures del mes de febrer han provocat un miratge de primavera / Pixabay
Les altes temperatures del mes de febrer han provocat un miratge de primavera / Pixabay

El miratge de la primavera, però, durarà poc. En aquest sentit, les temperatures es desplomaran a partir de diumenge, quan l’aire càlid ja hagi marxat de Catalunya. Així doncs, tornaran les temperatures habituals del mes de febrer a partir de diumenge, però les primeres passes es començaran a veure durant dissabte, on trobarem pluges al Pirineu i el Prepirineu i  la cota de neu estarà al voltant dels 1.000 metres. Tot i que les precipitacions arribaran fins la Catalunya Central i Ponent, no tocaran la cosa, on el dia es mantindrà ennuvolat, però sense precipitacions aparents.

Un diumenge fred però assolellat

Les ràfegues d’aire fred colpejaran catalunya l’últim dia de la setmana, però no hi haurà precipitacions en tot el territori. De fet, el sol es mantindrà present durant tot el dia, però amb alguns graus menys que aquesta setmana. En aquest sentit, només al nord dels Pirineus, on es veuran alguns núvols. Pel que fa a la matinada, no s’esperen glaçades.

Les temperatures baixes es mantindran el resta de la setmana que ve tot i que no s’esperen precipitacions en el territori català. Una borrasca enveirà Catalunya i farà que les temperatures segueixin a la baixa, però sense que es desplomin completament. No serà fins a mitjans de la setmana que ve que es podrà observar el progrés de la borrasca i, per tant, l’evolució del fred de la setmana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí. a febrer 19, 2022 | 07:41
    Gironí. febrer 19, 2022 | 07:41
    Aixó no és nou. A casa vam instal·lar la calefacció l'any 1980. I d'aleshores ençà l'he apagada a mitjan febrer, per no tornar-la ja a engegar- dues vegades. No calia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa