El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alerta méteo: canvi de temps sobtat el cap de setmana del 19-20 de febrer
  • CA

Entre demà divendres i el cap de setmana hi haurà una gran diferència de temperatures. El responsable d’aquest canvi de temps sobtat serà la massa d’aire càlid que ha entrat a Catalunya i que marxarà dissabte mateix. Aquest dijous l’aire càlid ja ha fet que les temperatures hagin estat, de mitjana, entre dos i quatre graus més altes que ahir dimecres. Aquestes temperatures no són gens habituals en aquesta època i, de fet, les mínimes del país són quatre graus més altes del que pertocaria al febrer.

L’ambient és de primavera i demà divendres la temperatura tocarà sostre. En alguns indrets fins i tot s’arribarà als 25 graus, una temperatura gens habitual per un mes d’hivern com el febrer. S’espera un divendres molt assolellat tot i que en alguns indrets, de manera puntual, hi haurà núvols i ratxes de vent.

Però durant el cap de setmana hi haurà un canvi de temps sobtat que farà que es desplomin les temperatures. Les màximes d’aquest dissabte cauran entre cinc i deu graus de cop, com ja va passar al gener després d’una arrencada d’any amb temperatures anormalment altes. Diumenge tornaran a pujar però només lleugerament. Res comparat, per tant, amb les temperatures càlides d’aquest dijous i divendres.

Arbres fruiters al Segrià coberts de gel. Així poden tornar a quedar amb la caiguda sobtada de temperatures que s'anuncia / ACN
Arbres fruiters al Segrià coberts de gel. Així poden tornar a quedar amb la caiguda sobtada de temperatures que s’anuncia / ACN

La irrupció de l’aire fred que entrarà a Catalunya a partir de la matinada de dissabte trencarà amb els dies primaverals que estem vivint, i s’espera que ja aquesta tendència es mantindrà fins al març. Aquest dissabte el cel estarà ennuvolat i s’esperen pluges i nevades al Pirineu i Prepirineu, sobretot durant el matí. D’aquesta manera la cota de neu estarà al voltant dels 1.000 metres. Aquestes precipitacions es desplaçaran després a Ponent i a la Catalunya Central. A la costa, però, no s’esperen pluges, i si hi arriben serà molt puntualment i es produiran a la tarda.

Un canvi de temps normal per al febrer

Pel que fa al temps de diumenge, s’espera que faci sol a tot el país excepte al vessant nord del Pirineu, on hi haurà bastants núvols. Tot i l’entrada d’aire fred el dissabte al matí, no s’espera que hi hagi glaçades diumenge. Les temperatures, a més, seran més properes al que s’espera en un mes de febrer.

S’espera que hi hagi nous canvis a finals de la setmana que ve pel pas d’una borrasca per Catalunya, però no s’espera que hi hagi pluges generalitzades ni un descens encara més gran de les temperatures, tot i que en general seran més baixes que aquest dijous i divendres. L’evolució definitiva d’aquesta borrasca es reflectirà en les temperatures i al cel a partir mitja setmana que ve.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa