El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya es congela: mínimes de fins a -10 graus
  • CA

L’hivern i el fred han arribat a Catalunya. Aquesta matinada les temperatures han estat gèlides, amb mínimes de fins a -10 graus a les comarques de la Catalunya Central. Els punts més fred s’ha registrat al Segre Mitjà, concretament a Oliola amb -9,7 graus i a Oliana amb -8,8 graus. Aquestes dues temperatures han estat les més baixes en aquests punts en cinc anys, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya. A Girona hi ha hagut -6,8ºC i Lleida se li ha apropat amb els -6,3ºC

A Vinyols i els Arcs, al Baix Camp, les temperatures han arribat a ser de -3,2 graus, la més baixa en els últims onze anys en aquesta localitat, poc per sota dels -3,4 registrats al 2011. També destaquen les poblacions costaneres. A Sant Pere Pescador s’ha arribat als 4,8ºC, i a Castelló d’Empúries s’han registrat 3,8ºC. A Castell de l’Aro i Malgrat de Mar la temperatura ha baixat fins als -1,6ºC i Cunit s’hi ha apropat molt amb -1ºC.

Aquestes temperatures contrasten molt amb els rècords de temperatures que es van registrar a finals d’any i principis de gener. 40 de les 153 estacions de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) van registrar rècords de temperatura màxima entre el 27 i el 31 de desembre, segons va informar en aquell moment el Meteocat. A més, 23 estacions també van superar la seva temperatura mínima diària més alta en un mes de desembre.

El Servei Meteorològic de Catalunya va atribuir aquestes temperatures elevades dels últims dies de l’any 2021 a un anticicló càlid amb una massa d’aire tropical procedent del nord d’Àfrica que va afectar tot el territori de Catalunya. Segons els informes del Meteocat, el mes de desembre va ser càlid o molt càlid a les zones més elevades del país, mentre que a altres punts de la depressió Central i de la Costa Brava va ser normal. A l’extrem nord del Pirineu occidental va ser molt plujós, mentre que les grans nevades es van produir únicament durant la primera meitat del mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa