Lorena Castell s’ha enfrontat a les preguntes enverinades de David Broncano, que l’ha convidat a La resistencia aquest dimecres. La presentadora catalana mai no té pèls a la llengua, però en aquesta ocasió s’ha estalviat haver de donar detalls sobre la vida íntima i els diners que té al banc. A canvi, ha hagut de respondre un dels interrogatoris més estranys que s’han fet en aquest programa. I per què ho diem, això? En publicar-se el vídeo que demostra que han volgut saber amb quin embotit s’identifica la de Barcelona: “Si haguessis de ser un embotit, quin series?”, s’ha sentit a plató.
Ella, lluny d’acovardir-se i dir qualsevol cosa, ha seguit el joc al seu company de professió. En un primer moment, ha dit que sempre s’ha vist “molt ibèrica” i que, per aquest motiu, diria el pernil salat. Aquesta resposta no ha fet el pes a David Broncano, que li ha dit que no val perquè el pernil no està embotit en res. Ella, llavors, ha tret pit del producte del país: “Doncs ja que soc catalana, diria que seria una llonganissa“.

Lorena Castell, en blanc quan li han preguntat la diferència entre llonganissa i botifarra
Aquesta conversa ha fet molta gràcia al presentador i ha volgut estirar el xiclet. Com? Doncs, per exemple, preguntant a la seva convidada si sap quina diferència hi ha entre una llonganissa i una botifarra. La Lorena Castell ha reconegut que aquí l’havia enxampat perquè no sabia respondre: “Sí que hi ha diferència entre elles, no?”.
Ha hagut de ser un dona del públic qui resolgués el dubte, tot just després de dir que és de Salou. Aquesta informació ha motivat una petita conversa en català amb la Lorena, que li deia que ella estiuejava a Cambrils i que, per tant, no li quedava tan lluny. El presentador ha tallat aquesta estona de català amb una broma: “Estan parlant en èlfic, com ja sabeu“.
I què ha dit la dona sobre el tema dels embotits? Ella ha explicat que la principal diferència entre botifarra i llonganissa és que la botifarra pot ser blanca i negra i que correspon a un tipus d’embotit: “En canvi, la llonganissa, és com diríeu aquí la salchicha de pagès“. Però això no acabava de convèncer el Broncano: “Això de salchicha de pagès no s’ha dit aquí mai”. “Salchicha de carnicero?”, insistia l’altra. I la Lorena Castell, a la seva: “Llavors soc botifarra i així puc escollir entre blanca i negra“.
[Pregunta seria]¿Qué embutido serías? #LaResistencia @lorenacastell pic.twitter.com/XQKNA1EKCE
— La Resistencia por M+ (@LaResistencia) June 5, 2024

El presentador ha buscat a Google la resposta a la seva pregunta i, allà, deien que la botifarra només du sal i pebre i és més magra mentre que la llonganissa pot dur més condiments i és més greixosa. Tota una conversa esperpèntica que ha fet gràcia a la xarxa, que han publicat fotografies dels dos embotits perquè la gent vegi gràficament com són cadascun d’ells.