Mor el mític ‘El Risitas’, l’humorista que acompanyava Jesús Quintero

Protagonista de moltíssims 'gags' i paròdies, el còmic va fer famós el clàssic "cuñaoo"

El món de l’humor està de dol per la mort de Juan Joya Borja, més conegut com El Risitas. El famós personatge esdentegat de cuñaoo ha mort als 65 anys després d’uns últims mesos plens de problemes de salut i ingressos a l’hospital. El col·laborador de televisió va haver de ser hospitalitzat d’urgència el passat mes de setembre, quan van haver d’amputar-li una cama per culpa d’una complicació vascular. Alhora, també lluitava contra una diabetis.

El va descobrir Jesús Quintero, que el va ajudar a aconseguir molta fama gràcies a programes com Ratones Coloraos, El vagamundo o Crónicas Marcianas. Era habitual veure gags seus, tot sent protagonistes de paròdies i memes arreu. Amb uns atacs de riure que es van convertir en un dels clàssics de l’humor espanyol.

La fama a televisió va arribar-li de la mà de El Peíto, també desaparegut. La seva imatge sense dents i el gran carisma el van portar a fer un cameo, fins i tot, al cinema a Torrente 3. Santiago Segura ha compartit fotografies amb ell i ha lamentat la seva pèrdua: “Tristíssima notícia… Ha mort Juan Joya. Conegut com El Risitas, el seu bon humor i el seu riure es van fer conegudes a tota Espanya després de les seves aparicions en el programa de Jesús Quintero. Era un home entranyable… Descansa en pau”.

Nou comentari