El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ricard Ustrell: “He rebut amenaces de mort i cartes a casa”
  • CA

L’actriu catalana Candela Peña ha viscut una victòria aquesta setmana, quan la policia ha detingut una jove de 22 anys que l’assetjava i amenaçava des de feia temps. El tema ha donat ales a diverses personalitats per reflexionar sobre els perills de l’anonimat de la xarxa, el que en aquest cas no ha quedat impune afortunadament. Entre els personatges coneguts que n’han parlat destaca la reflexió que ha fet Ricard Ustrell al Planta baixa. El presentador ha denunciat aquesta situació i s’ha mostrat realment molest: “La gent que amenaça de mort a les xarxes amb aquesta lleugeresa… Jo al·lucino. És brutal! El que em pregunto sempre amb tot això és quina vida té tota aquesta gent que odia tant i que perd temps a la seva vida fent aquests missatges. La vida s’acaba, eh? Morireu i morirem tots, així que aprofitem-la!”.

Unes paraules que li donaven ales per comentar la seva experiència personal amb el tema de l’assetjament a la xarxa, el que coneix de prop: “Jo també he rebut algunes amenaces de mort i cartes a casa que, per sort, no han acabat en res i aquí estic. Ho vaig posar en mans dels Mossos d’Esquadra. Però, de debò, quin tipus de vida tenen aquestes persones? Si una cosa no m’agrada, jo no la miro”.

Un dels principals problemes, com dèiem, és la impunitat que tenen moltes d’aquestes persones que amenacen i s’amaguen darrere l’anonimat que permet Internet. A més a més, la policia moltes vegades veu difícil poder actuar davant d’un cas així. En Ricard Ustrell, per exemple, lamenta que no l’han ajudat gaire: “Ja que avui em confesso, diré que en alguna amenaça de mort que he rebut, els Mossos em van dir que no havia passat res i que no em preocupés. Doncs ja esperarem a què em matin perquè pugueu actuar, els hi vaig dir jo”. Una situació desesperant difícil de gestionar i amb la que no és fàcil viure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa