El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Òpera de Los Angeles troba creïbles les acusacions contra Plácido Domingo
  • CA

Una investigació ‘independent’ encarregada per l’Òpera de Los Angeles troba “creïbles” els testimonis de les 10 acusacions d’assetjament sexual en aquest equipament que pesen contra Plácido Domingo. Durant sis mesos una firma d’advocats ha interrogat 44 persones, incloent les que van fer les denúncies, per concloure que el tenor va actuar de forma “inapropiada” amb diverses de les seves companyes de professió al llarg dels 33 anys que ha mantingut una relació laboral amb l’equipament. L’informe fet públic per l’Òpera apunta diferents nivells de “malestar”,”incomoditat” i “trauma” entre les treballadores denunciants, però descarta que l’exdirector de l’auditori tingués una actitud professionalment venjativa amb aquelles que el rebutjaven.

Després de recopilar 44 testimonis voluntaris (incloses les denunciants), la investigació no només troba “creïbles” les acusacions sinó que detalla el nivell de malestar experimentat al sí de l’equipament amb l’actitud de Domingo. Alguns dels testimonis han declarat sentir-se “cohibides” davant la possibilitat de denunciar la seva mala conducta, donat el càrrec i la importància del cantant. 

L’Òpera també informa que el tenor madrileny va col·laborar en tot el procés d’investigació, i va concedir una entrevista a l’equip d’advocats. Domingo va declarar que totes les seves “interaccions” van ser consentides i que “mai va tocar ningú sense previ avís”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa