El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, manté l’11 de febrer com a possible data per reobrir les discoteques i els locals d’oci nocturn de Catalunya. La data es va posar sobre la taula durant la reunió del Govern amb les patronals del sector i donaria prou marge perquè l’oci nocturn es prepari per a la celebració del Mobile World Congress, que començarà el 28 de febrer. “Va sortir aquesta data. És un sector que ha estat molt castigat”, ha reconegut Argimon en una entrevista amb l’ACN.

“Sempre en aquesta inestabilitat en què ens movem, penso que hem d’anar obrint tots els entorns“. El conseller considera que l’eliminació del certificat Covid ha de ser generalitzada i que no tindria sentit aplicar-la de manera selectiva perquè l’objectiu era evitar els contagis en espais interiors. “Si decidim que aquesta capa de seguretat amb la variant òmicron ja no ho és tant, no ho serà ni per a l’oci nocturn, ni la restauració ni els gimnasos”, ha insistit.

Opinions diverses entre els assessors

Argimon ha recordat que la decisió de reobrir l’oci nocturn no depèn només de Salut i ha reconegut que a dins del Comitè Científic Assessor del Govern hi ha opinions diverses sobre la retirada de les restriccions. “La Comissió delegada ha de prendre les decisions tenint en compte molts vessants i són decisions que no són innòcues des de molts punts de vista. Tenim molts exemples d’arreu d’Europa de decisions que de vegades no són ben enteses”, ha dit.

Diversos membres del comitè, entre ells la seva presidenta, Magda Campins, han expressat en públic els seus dubtes sobre la conveniència de retirar totes les restriccions alhora. Després de fer-se pública la fi del certificat Covid, Oriol Mitjà va retreure al Govern de la Generalitat que hagi enfocat el debat sobre una “falsa disjuntiva” entre mantenir o eliminar el document, quan era perfectament factible modificar els criteris perquè tornés a ser efectiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sr_Coronavirus a gener 28, 2022 | 11:18
    Sr_Coronavirus gener 28, 2022 | 11:18
    Bona idea. La setena onada no es pot endarrerir mes. Combinant la gent que vindrà de fora pel Mobile i l' obertura de l' oci nocturn, amb tota la seva disbauxa i alcohol inclòsos, podem tenir un esclat en forma de setena onada. Això no es pot desaprofitar. Només faltaria!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa