La comissió delegada per a la Covid-19 del Govern ha decidit aquesta nit finalment després de diferents versions i d’avaluar l’informe del comitè d’experts eliminar certificat covid per als bars, restaurants i gimnasos. Així ho ha comunicat la mateixa comissió i ha recordat que la variant Òmicron ha demostrat tenir escapament immunitari i, per tant, gran part de la població torna a ser susceptible a infectar-se del virus, independentment del seu estat vacunal, així que la mesura preventiva del passaport Covid deixa de tenir la mateixa aeficàcia. A més, el comitè ha explicat que la disminució d’infeccions i la bona prevenció en comparació a la variant Delta fan que la situació pugui ser idònia per eliminar la mesura. D’aquesta manera es podrà incloure la decisió en la nova resolució que es publicarà aquesta mitjanit al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Després de moltes especulacions i diversos comunicats, el Govern finalment ha decidit adalantar-se a la reunió del dijous per explicar que quedarà eliminat el certificat Covid en bars i restaurants. Aquesta mesura, que és de les que més es posava en dubte la seva retirada, ha estat objecte de debat, sobretot pel poc temps que tenia el Govern per tramitar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una possible pròrroga. Finalment, però la comissió delegada per a la Covid-19 amb l’assessorament del consell, han acabat per decidir que la mesura deixarà de ser efectiva aquest dijous de matinada.

Pel que fa a les altres restriccions catalanes, la prohibició de fer reunions de més de 10 persones també té la mateixa data de caducitat i ara és només la reducció d’aforaments i el tancamanet de l’oci nocturn les mesures que encara queden vigents. Segons ha explicat Salut, de moment la reunió d’aquest dijous al matí seguirà produint-se, però no es preveuen més canvis, així que sembla ser que les altres mesures seguirant vigents durant les pròximes setmanes.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jaumem a gener 26, 2022 | 23:54
  Jaumem gener 26, 2022 | 23:54
  Ja era hora deixar de fer el capullo i fer perdre el temps a tothom. Us heu posat catxondos amb el control? Amb un tema seriós solucions serioses.
 2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a gener 27, 2022 | 00:17
  Luisnomeacuerdo gener 27, 2022 | 00:17
  Y por cierto cacarracelas no se te olvide ponerte la camiseta de la selección y acercarte a animarla y visitar el Juan Sebastián Elcano en su próxima visita a esa comunidad, a lo mejor aprendes respeto y tolerancia hacia los que no son tan fanáticos y sectarios como los fascistillass independentistass.
 3. Icona del comentari de: Albert Berrio a gener 27, 2022 | 03:58
  Albert Berrio gener 27, 2022 | 03:58
  No me l'han demanat a cap bar. Ni a un de sol.

Nou comentari

Comparteix