Pimec qualifica de “ridícules” les ajudes del govern espanyol per promoure la digitalització de les empreses

La patronal reclama l'ampliació del pressupost i allargar el termini de sol·licitud més enllà del 17 d'agost

Pimec ha qualificat de “ridícules” les ajudes de 95 milions d’euros aprovades pel govern espanyol amb l’objectiu de promoure la digitalització de les empreses, la primera partida vinculada al fons Next Generation EU. Segons els càlculs de la patronal, el programa batejat amb el nom ‘Indústria connectada 4.0’ tan sols podria ajudar entre 400 i 900 indústries al conjunt de l’Estat, una xifra que considera insuficient.

Pimec ha lamentat que les subvencions només representen un 0,1% dels recursos del Pla Espanyol de Recuperació i Transformació i ha reclamat ampliar el pressupost del programa, així com allargar el termini de sol·licitud de les ajudes més enllà del 17 d’agost perquè arribin a les pimes, moltes de les quals estan fent vacances.

Malgrat tot, l’òrgan presidit per Antoni Cañete celebra que el programa inclou “un ampli ventall d’inversions” per digitalitzar les fàbriques “en matèria de robòtica, sensòrica o tractament massiu de dades”. “És un element clau de competitivitat per al sector industrial, el qual ha perdut pes al nostre país mentre ha estat un dels puntals de la recuperació econòmica”, subratlla Pimec.

Nou comentari