El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Parlem Telecom, compromesa a trencar la bretxa de gènere en el sector TIC
  • CA

Parlem Telecom és una operadora de telecomunicacions catalana nascuda l’any 2014, referent en la gestió del client a través de la innovació i la tecnologia. Destaca per oferir un tracte de proximitat i per la seva identitat pròpia, molt unida als territoris de parla catalana. Lluita per ser un referent del sector a Catalunya i per respondre a les necessitats de telefonia, Internet i televisió de la ciutadania. Des del 2019, ha desenvolupat una nova línia de negoci, Parlem Empreses, amb la que ofereix múltiples solucions tecnològiques innovadores a mida de cada companyia

El projecte #100tífiques:

És una iniciativa anual de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes de la Ciència, l’11 de Febrer, es celebra un acte que té per objectiu promoure els rols femenins de referència en els àmbits de les ciències i enginyeries i per fomentar les vocacions femenines en aquestes matèries. Hi participen més de 400 dones que treballen en disciplines cientificotècniques, les quals organitzaran actes en directe a la pàgina web de #100tífiques per a més de 400 escoles de Catalunya.

Cooperació de Parlem amb #100tífiques:

Parlem Telecom participarà en l’edició de #100tífiques d’aquest 2021 perquè és una companyia compromesa en la lluita contra la bretxa de gènere en el sector de la ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM). Les noies representen només el 35% de l’alumnat matriculat en els estudis de la àrees relacionades amb STEM.

Alícia Ollé, enginyera de telecomunicacions i directora d’operacions de la companyia, representarà Parlem Telecom en l’acte de #100tífiques 2021. Motivarà les estudiants a dedicar-se a carreres científiques o tecnològiques. Farà una xerrada telemàtica a estudiants on explicarà quina és la seva feina a Parlem Telecom amb l’objectiu de trencar els estereotips laborals i fomentar vocacions femenines en les STEM.

Parlem Telecom: Compromesa en la lluita contra la desigualtat de gènere

Perfil d’Alícia Ollé

Va néixer a Barcelona el 1974 i és mare de dos fills. Va estudiar Enginyeria Tècnica en Sistemes de Telecomunicació a la Universitat Politècnica de Barcelona. Va completar la seva formació amb un màster en Telemàtica a la mateixa universitat i un màster en e-Business a La Salle-Universitat Ramon Llull. Avui, amb 20 anys d’experiència ocupant càrrecs de direcció en operadores de telecomunicacions, és directora d’operacions de clients a Parlem Telecom, empresa de serveis integrals de Telecomunicacions per a particulars i empreses, des de Catalunya, en català i que ha aparegut en la posició 200 del top del Financial Times de les 1.000 empreses amb més creixement d’Europa. El seu servei d’atenció al client, de reconeguda qualitat està dirigit per una dona, que li dona una sensibilitat diferent. l’Alícia és una dona tranquil.la que reivindica la igualtat de gènere en l’àmbit familiar i afirma que en l’àmbit laboral és imprescindible el 50% de la perspectiva femenina en el sector de la tecnologia.

Altres col·laboracions de Parlem Telecom

Catalunya té un dèficit de professionals TIC i alhora és un sector dominat per homes. Per tal d’implusar el sector TIC Català i fomentar l’augment del talent femení a les empreses, Parlem Telecom participa i financia activament iniciatives de divulgació per animar a les noies a estudiar carreres TIC. Així, a més de #100tífiques, participa en altres Iniciatives divulgatives com és el cas d’Stem Women Congress (més info de la col·laboració aquí: https://parlem.com/parlem-telecom-patrocinador-del-congres-stem-women/). També està construint sinergies amb diverses universitats catalanes per tal de fomentar el talent i la incorporació de talent femení STEM a Parlem.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a febrer 11, 2021 | 14:09
    Manel febrer 11, 2021 | 14:09
    Un altre lloc a on les dones estan discriminades és el sector de la construcció, no és veuen mai dones treballant a la obra enfilades a dalt una escala o picant pedra, és un sector a on el 100% són homes, s´hauria de promocionar entre les dones més.
  2. Icona del comentari de: Rocacorba a febrer 11, 2021 | 22:10
    Rocacorba febrer 11, 2021 | 22:10
    Manel, o que soc d'ofici, un 10. No les veus, en una fusteria, fent de lampista, electricista industrial, mecànic o be planxista de cotxes. Repartidores de gas butà, guixaires, alguna ja mporta un camiò trailer, autobus, ect. potser si. Pro vaja, en general, cadira, seient, i despatx.
  3. Icona del comentari de: fat boy a febrer 12, 2021 | 01:47
    fat boy febrer 12, 2021 | 01:47
    Jo el que no he entes mai es perque si cobren menys com es que hi ha qui contracta homes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa