El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oci nocturn vol una app que permeti als negatius confirmats per test d’antígens entrar als locals
  • CA

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha plantejat aquest dilluns al Govern implementar una aplicació que permeti acreditar que la persona s’ha fet un test d’antígens i ha sortit negatiu, el que permetria poder accedir durant 72 hores als establiments col·laboradors. Ara bé, Salut ha recordat que els tests d’antígens sovint donen falsos negatius.

L’entitat ha assegurat que el Govern s’ha compromès a ampliar els ajuts a l’oci nocturn. En una reunió que diverses patronals han mantingut amb representants dels departaments de Salut, Interior i Empresa, el Govern els ha indicat que els locals amb menys de 10 treballadors que inicialment havien demanat 6.000 euros podran demanar-ne 4.000 més, i les empreses de més de 10 treballadors que havien sol·licitat 9.000 podran reclamar 11.000 més. El sector, segons Fecasarm, ha perdut ja uns 3.000 MEUR després de nou mesos sense facturar.

La patronal subratlla que aquest augment no requereix d’una nova convocatòria, el que implica que s’accelerarà el cobrament dels ajuts. Segons Fecasarm, el Govern ha promès que en els nous pressupostos hi hauria més ajudes.

També s’ha decidit en aquest trobada reactivar la taula de treball per a l’aprovació del pla sectorial de l’oci nocturn, que no es reuneix des del 6 de juliol.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa