L’ICF inicia els tràmits per tenir fitxa bancària i convertir-se en el banc públic de Catalunya

El procés podria allargar-se fins a 12 mesos i permetria impulsar el finançament i la inversió del teixit productiu

L’Institut Català de Finances (ICF) ha iniciat els tràmits per aconseguir la llicència bancària i poder operar com a banca pública a Catalunya per impulsar el finançament i la inversió del teixit productiu. De fet, és un dels principals encàrrecs que té sobre la taula el nou conseller d’Economia, Jaume Giró, amb llarga trajectòria en el sector financer i que ha sigut el fitxatge estrella de Junts per Catalunya per al nou executiu. Aquest dijous el DOGC publica l’acord de govern que autoritza l’ICF a constituir la societat ‘ICF BANC, entitat de crèdit SAU’ si s’obtenen “totes les autoritzacions administratives necessàries”, i n’aprova els estatuts. Aquest és un requisit indispensable per demanar la llicència, que pot trigar un any.

Convertir-se en banca pública és un dels objectius estratègics de l’ICF i, de fet, en l’última dècada l’organisme ja ha anat adaptant la seva governança i normativa interna per complir amb la regulació de les entitats de crèdit. L’ICF ja va presentar formalment la petició de llicència bancaria al Banc d’Espanya, l’organisme encarregat de validar-la i emetre l’informe preceptiu al Banc Central Europeu per a la seva aprovació, a finals del mes de març.

Amb la fitxa bancària, l’ICF tindrà més capacitat per actuar com a banca pública de desenvolupament, arribant a més empreses, posant en marxa nous productes i millorant-ne les condicions. A més, podrà seguir amb les activitats actuals de finançament i inversió d’autònoms, pimes, empreses i entitats. En un comunicat, l’entitat assegura que vol ser un “actor clau que permeti a les empreses créixer, innovar, digitalitzar-se i apostar per models de negoci sostenibles que contribueixin a la transició energètica”.

Comentaris

  Georgiana 27/05/2021 4:28 pm
  Espanya no segueix la directiva europea CONTRA la morositat. El canal Octuvre amb la Marta Sibina. Paseu el video. https://www.youtube.com/watch?v=uh68n3Ytzlg&t=1s
  El cit campejador 27/05/2021 3:52 pm
  Aquí el que importa és la confrontació intel·ligent d'Elena que no rebrà a Marlaska. Que aquest banc estigui sota el paraigües del Banco de España a les rates no els sembla important...
  Juan Ripolles 27/05/2021 3:22 pm
  L’ICF ja va presentar formalment la petició de llicència bancaria al Banc d’Espanya, l’organisme encarregat de validar-la i emetre l’informe preceptiu al Banc Central Europeu per a la seva aprovació, a finals del mes de març. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: nohasefaltadesirnadamas.
  Pitxolí 27/05/2021 3:01 pm
  Tant de bo sigui aviat una realitat, aquest banc públic.
  Gonzalo 27/05/2021 2:57 pm
  A ver cómo montan una banca pública sin un solo euro público....
  To late.. 27/05/2021 2:57 pm
  Esta molt be, però es incomprensible que no s'hagi fet 20 anys abans, ja anem tard, molt tard, en pocs mesos arrenque un nou Banc Català, 11Onze, que no dependrà del Banc de espanya, arribeu tard, la meva primera opció serà 11Onze.
   JordiT 27/05/2021 5:47 pm
   Pocs mesos, encara? des de que aquest diari va començar a donar per cu l amb 11Onze ja han passat anys i encara no es veu el final. Crec que ens estan enganyant. Qualsevol que sàpiga un mínim de finances sap com funcionen aquests tipus de banc. No em donen molta confiança posar tots els diners.

Nou comentari